Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, August 22, 2008

Ketawa menceriakan hati

YEKE? tajuk tu macam tak btul je. ishk ishk. Kak Cato kate, banyak ketawe hati gelap. Hahahaha. Kalo macam tu hati saye mesti dah gelap gelite dah ni sebab entah la saye pn taktahu kenape saye suke sangat ketawe. Tapi ketawe memang boleh menceriakan hati. Bahkan orang yang melihat orang lain ketawe pun akan turut terhibur dan same-same ketawe. hahaha

Tapi kekadang rase macam pelik lak bile tengok orang gelak kuat kuat kat khalayak ramai ni tanpe sebarang pengcoveran. Mungkin dorang tak sempat nak angkat tangan untuk mengcover, ataupun saje nak attention. huh negetif la plak. ok ok positifnye, dorang gelak sebab ade la sebab yang menyebabkan dorang gelak tu sebenarnye. Biarkan lah dorang kan. Hehe

Tapi kene la pndai cover-cover sikit gelak. Tak elok orang tengok lagi lagi kalau perempuan gelak macam setan. Mesti pakcik makcik yang tengok pun rase aneh sambil mule kerut kerut dahi sambil menyumpah seranah dalam hati. ERK! negetif lagi. hahaa. alaa saye pun kekadang gelak tak boleh nak tahan. Taktau asal. Samada saye yang bermasalah atau orang yang buat saye gelak tu yang bermasalah pun saye taktahu. hehe

Tak kire lah kat rumah ke, kat sekolah ke, SMS ke, blog ke, YM, myspace comment msg sume ayat ayat saye mesti ade keluar ayat 'Haha' ataupun 'hehe'. hahahaha. *Eh tengok terkeluar lagi ayat gelak tu tanpa sengaje. kekkekee. *lagi satu keluar.

Persoalannye, mengape saye suke buat ayat ketawe? Adekah saye benar-benar ketawe ketika menulis oleh itu tertulis la sekali ape yang saye ketawekan. kekeke.*lagi satu. Hahaha. *erk!=,=" hehe. laaaaaagi. memang tak boleh stop nak tulis ayat ayat tersebut.

Kerane sambil menulis ni pun kadang-kadang saye boleh terketawe sendiri sebab tu tangan ni cepat je taip bende yang terfikir dalam otak saye. Oleh itu pabile saye ketawe otometiknye akan keluar perkataan tersebut dalam penaipan saye.

Alololo. comel nye budak ni gelak gelak. hehehe :)

Sambil SMS pun saye buleh ketawe sorang-soranag apetah lagi bile tengok tv,dengar lagu, bace blog orang dan sebagainye. Ngehngehngeh.*ha gelak ngehngeh ni pule lebih kurang sengihan la. Hehehehe.

Sebab itu la kadang kale bile mood tengah hepi penulisan saye akan keluar banyak ayat gelak gelak tu dan juge smiley smiley yang simple seperti :) :P :D :S :O. hahaha. Tu je yang selalu saye gune. Dalam SMS pun tu je la. Maksudnye pun korang dah tau kan.

So bile saye tak menggunekan perkataan ketawe-ketawe seperti di atas bermakna saye sedang serius. Tapi kadang-kadang dalam serius tu saye akan tergelak sendiri sebab kelakar memikirkan saye sedang serius. Tak percaye lak saye sedang dan akan serius. Wakakkakakka.

Ayat-ayat ketawe yang keluar pule berlainan. Macam-macam jenis ketawe yang sy ketawekan. kekekkee. Perbezaan maksud ketawe dari segi penaipan saye.

Hahahahhaa : Gelak gembira
Hehehehehe : Gelak malu,sederhana, suke.
Kakakakaka : Gelak setan. hehehe
Kekekekeke : Gelak beruk makyeh. Haha
Huahuahuaa : Gelak mengejek.
Muahahaha : Gelak maksud padan muke.
Nyiahahaha : Gelak mengejek.
Huhuhuhuh : Gelak keluhan.*bagi saye la.
Agagagagag : Gelak popeye. hehehe
Agugugugug : Gelak tak kene.
Kuakuakua : Ni pun same. cacat. hahaha



dan sebagainye. Tapi kat atas tu saye paling suke gune 7 teratas. Huhuhu saye jarang gune kecuali mood berada dalam keadaan sedih saye akan menggunakan huhu. Ehehhee. OK lah sebenarnye memang saye sedang ketawe jika mengeluarkan ayat-ayat tersebut.

Akhir kata: Ayat-ayat ketawe tersebut mewakili mood saye ketika menulis dan kadang-kadang saye saje je nak penuhkan ruang. Kekekkee. Btw, saye suke tengok orang ketawe secare ikhlas. Seronok je tengok dorang ketawe. hehe :)


2 comments:

uNa !! said...

Hahahahhaa : Gelak gembira
Hehehehehe : Gelak malu,sederhana, suke.
Kakakakaka : Gelak setan. hehehe
Kekekekeke : Gelak beruk makyeh. Haha
Huahuahuaa : Gelak mengejek.
Muahahaha : Gelak maksud padan muke.
Nyiahahaha : Gelak mengejek.
Huhuhuhuh : Gelak keluhan.*bagi saye la.
Agagagagag : Gelak popeye. hehehe
Agugugugug : Gelak tak kene.
Kuakuakua : Ni pun same. cacat. hahaha


saya sangat setuju !
saya tak brpa suka org guna huhuhuhuhuhu dengan saya !
wahahahahah

saya sangat tak sukaa !!!
tambah2 bila saya tengah msg best2
tbe2 dorg guna huhuhuhuhu itu !
sangatt2 membuatkan saya kecil hati dan meluat . mwehehehhe

saya sama seperti kamu akan mgunakan huhuhu jikala mood saya geram sama org itu atau xda mood ka. xpn sy guna itu pkataan "hukhu" .
hehehheheh :DDD

p/s: waahh ! sgt pnjg kumen sy ! ini adalah sy sgt bsetuju dgn pndpt kamu !! hihi

chow! xDD

EykaHamasuba said...

heheh hai una! tahu tak mengapa. kadang kadang saye pun rase kecik hati bile orang gune huhuhuhu tak bertempat. haha kire mcm tgh hepi2 ttbe ade ayat huhu tu macam nmpk tak hepi je buat kite nye mood dr hepi jadi macam kurang hepi dah. akakakakaka. tp depends gak de org gune huhuhu tu mksud nye dorang nga hepi. tapi orang yg membace je rase maksud nye lain sbb bunyiknye tak macam hepi je kan. tp ntah la. redha je la. kakakka. :P