Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, October 17, 2010

Lelaki dan S word

Keep quiet please.

Okeh, berbalik kepada soalan saye di Lelaki dan Imaginasi : Kalau perempuan disinonimkan dengan duit, lelaki dengan ape pulak? The answer is, S word baybeh! Yeah, S-E-X. Kanak-kanak dilarang membaca. Eh, kenapa mesti melarang kanak-kanak membaca sesuatu yang berkaitan sex ye? Bukan membaca dapat banyak pengetahuan ke? Jeng jeng jeng.. Bahaye lah kanak-kanak.

Hm. Biasenye kan perempuan sangat segan bile kite menyebut tentang S word tu kan. Saye perempuan, saye tahu lah. Kenape saye segan? Entah. Tak boleh jawab pulak soalan tu. Haha. Lelaki pulak, mane segan. Dah jadi macam satu topik utama diorang rasanya, S word ni.

Oh tidak eyka. Tak semua lelaki fikirannye berkisar tentang S word ni. Banyak lagi benda yang diorang nak fikir selain daripada S word itu. Ye ke? Umpamanya apakah? BANYAK. Laki kan ada 9 akal. Berbanding perempuan, 1 akal je. Oh ye, memang lah lelaki akalnye lagi banyak. Tapi nafsunye satu. Dan apekah itu? Jeng jeng jeng.

Lelaki dan S word tak dapat dipisahkan.

Zaman sekarang ni tak banyak lelaki yang masih suci pemikirannye kan. Eh, jap. Bukan tak banyak, tapi mungkin, takde langsung KOT. Haha. Saya teringat masa sekolah dulu, lelaki kalau berkumpul je mesti cerita pasal benda ni. Masa sekolah menengah lah. Kalau tak jadi main topic pun, at least mesti akan cerita jugak lah.

Dan saya, merupakan orang yang paling lambat pick up benda-benda macam ni. Sangat tidak didedahkan ye pemikiran saye dengan benda-benda macam tu, so saya memang banyak ketinggalan jika dicomparekan dengan kawan-kawan yang lain. Haha. Tapi saya pernah jugak tanya kawan lelaki ni kan, lelaki kan pernah tak ada yang tak pernah tengok cerita lucah?

Diorang kata diorang tak tahu. Saya kata lah, takkan lah takde, mesti lah ade punye. Yang baik-baik macam si polan tu, takkan lah die tengok kot? Pastu kawan saye tu gelak. Die cakap, kau tak tahu diee nampak je pendiam macam tu tapi sama je jugak layan cerita macam tu sama-sama dengan kitorang. OMG OMG, saya rasa amat terkejut di situ. Biar betul?

There is always a secret between boys and girls.

Haa, itu yang kita tak tahu ye kawan-kawan perempuanku sekalian. Lelaki memang sukar diramal. Nampak baik, tapi sebaik-baikpun benda macam tu sentiasa akan ada dalam fikiran dia. Tapi tak juga bermakna dia jahat. Sebab nafsu yang satu tu lah. Nafsu kan susah kite nak kawal. Macam perempuan jugak, ade 9 nafsu, memang memerlukan ketahanan mental yang kuat untuk menahan nafsu nafsu tersebut kan.

Tapi laki, satu nafsu pun susah nak kawal. Belum dia jadi perempuan lagi. Entah-entah kalau jadi perempuan, diorang pun same tak dapat kawal kesembilan-sembilan nafsu tu, kan? Keh keh. Oh, berbalik kepada tajuk. Tentang sang teruna dan imaginasinya. Why oh why? Tahu tak sebenarnye perempuan ni simbol s word kepada mereka (lelaki)? Nampak perempuan, ada yang mula la nak khayal macam-macam. OH EM GEE. Biar betul? :O

Haha. Entah. Saya tak tahu sangat pun tentang lelaki dan khayalannye. Sebab saye bukan lelaki. Tapi melalui pemerhatian saye lah, selalu macam tu. Sampai ada kawan lelaki saye yang lain ni cakap lelaki ni kreatif pemikirannye. Baru sekarang saye dapat tangkap maksud kreatif di situ. HAHA. Sangat lambat ye. Dalam 2 tahun baru saya dapat tangkap. Cis. =,="

Perempuan tengok biase, lelaki tengok luarbiase. Keh keh

Sebab itulah sangat bahaya ye lelaki ni. Kita perempuan, patut rasa terancam sebenarnye. Kadang-kadang tak perlu tunjukkan aset yang kita ade tu secara nyata pun lelaki awal-awal dah boleh tahu dah. Gile dahsyat kan? Itu lah mind power lelaki. Maklumlah akal ade 9 kan katenye. Haha. Walaupun tak semua berfikiran macam tu tapi, tetap scary jugak sebenarnye. Ngeh ngeh.

Sebab tu lah, bile nak cari pasangan, tak boleh nak cari yang suci pemikirannye, sebab macam takde harapan je lagi dah. Haha. Walaupun memang ramai sebenarnye nakkan lelaki yang suci pemikiran ni. Golongan yang betul-betul warak je kot yang memang suci pemikirannye. Tapi, berape banyak je lelaki yang warak dalam Malaysia ni? So, macam susah lah perempuan nak merebutkan lelaki yang warak tu kan.

Oleh itu, daripada mencari lelaki yang warak, lebih baik kite menolong mereka menjadi warak. Kan seronok macam tu, bantu membantu sesame manusia. Mulia sungguh niat saye ni kan. Haha. Tapi bukan senang nak bantu mereka jadi warak. Kite pun tak warak nak warakkan orang. Macam tak betul kan? Tapi tak perlu lah aim semua lelaki, just aim lelaki yang kite sayang tu je pun dah cukup. Bantulah mereka. Jangan di layan sangat nafsu mereka yang satu tu. Bahaye.

Ignore those feeling

Macam mana eyka? Perempuan pun bukannye betul sangat. Lagi lelaki ade satu je nafsu tu, lagi lah perempuan suke nak kacau lelaki dengan nafsunye yang satu tu. Lepas tu, masing-masing same je tak betul dah mentalnye berjangkit mulelah masing-masing sentiase fikir yang bukan-bukan setiap mase kan? Bukan-bukan yang macam mana tu, kak eyka? Haish. Sangat sulit untuk dikatakan di sini. Haha.

Ok lah kite matikan topik ni di sini. Sebab saye rase topik ni macam tak sesuai je diluahkan secara public. Kenape pulak tak sesuai, eyka? Entah. Sebab saye rase blog saye ni bukan saye sorang je bace. Maksud saye, bukan takat orang baye baye saye je yang bace. Banyak jugak adik-adik yang muda mudi yang membace blog saye ni. So, tak pasal-pasal je saye yang kene sebab ajar diorang benda-benda macam ni. Ajar ape eyka? Ajar berkaitan S word ni lah. Haha. Takde ape pun sebenarnye.

Tujuan utame saye nak cakap yang tu je yang first paragraph tu di mane, perempuan dengan duit tak dapat dipisahkan, bagi pendapat kebanyakkan orang. So, saye pun nak jugak lah fikirkan satu benda yang lelaki pun same tak dapat dipisahkan dengan. Which is S word tu la. Kalau lelaki selalu kate perempuan bercinta sebab duit, lelaki pun same je, mungkin bercinta sebab S word tu kan, KAN? Haa. Kantoi dah. Haha. Wallahualam.

P/S : S word. Bila digabungkan jadilah Sword. HAHA. Baru perasan. :P Btw, kalau ade sesiapa yang nak tambah nota berkenaan Lelaki dan S word ni, boleh tekan nota tambahan kat bawah tu ye. Terima Kasih.

SEKIAN, 2.08pm

3 comments:

Nob Cobbler said...

Seks adalah fikrah manusia.Bila dah akil baligh - itu adalah fikrah semua orang.Tak payah nak kaver - laki pempuan sama je.hahaha!

Ini adalah fikrah manusia.Nature.Tak boleh nak kutuk atau nak halang.Lelaki baik dari pak imam sampai drug-junkie semua sama je.So does pempuan.haha!The best thing is kita let flow je supaya kita tak jadi kecoh gila(nak guna jakun nanti dicop racist,tak boleh) and kita ada basic knowledge about that.Anyway,semua manusia pun inginkan benda tu gak,it's a libido.Setiap manusia ada.Kalau tahan2 pun lama2 pun terkeluar gak.

syira insyirah said...

yeah eyka.

just dropped by here. and i agreed. lelaki kalau dah couple lagi lah suka diorang nak layan benda ni dengan girlfriend. sort of like for manja-manja, or geli geli stuff. there is nothing wrong with them because this is normal for them. right? just need to be more careful lah not to start this thing because benda ni macam berjangkit lah i rasa. perempuan pun, siapa tak suka kena belai. lol

atok said...

9 nafsu dan 1 akal atau sebaliknya bukanlah menjurus nafsu sex atau yang lain2..

google for more info, kisah hassan al basri dan rabiah adawiyah.