Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, October 21, 2010

Bersyukur sikit boleh tak?

Lelaki! Shame on you! haha

Lelaki. Kalau perempuan lembut sangat, caring sangat, suke sangat senang je nak rimas. Sekali bile dah langsung tak lembut tak caring tak suke mule lah nak menagih balik rase lembut caring dan suke tu. KAMONNN, lelaki. Bersyukur sikit boleh tak? Geram ni geram.

Lelaki. Kalau dah sayang perempuan tu sayang gile bagai nak mati. Die lah ratu die lah puteri die lah kekasih hati die lah intan berlian semua. Tapi bile perempuan tu dah mule sayang mulelah lelaki tu keras kepala. Dah hilang dah segala rasa sayang intan berlian semua. Bersyukur sikit boleh tak? Geram ni geram.

Lelaki. Kalau ade perempuan yang sayang sangat gile nak mati dekat die, die rasa macam tak heran dah. Rasa secure kononnye. Sebab perempuan dah sayang sangat kat dia kan, so mesti perempuan tu takkan pergi dari dia. Perempuan kan setia. Tapi bila perempuan tu bosan, lelaki mula lah nak kutuk-kutuk sedih-sedih. Tu lah, bersyukur sikit boleh tak? Geram ni geram.

Lelaki. Nampak je tough nampak je ego nampak je keras kepala apa semua tapi bile perempuan dah mula tinggalkan mula lah rasa sebaliknya. Padan muke. Bersyukur boleh tak? Geram ni geram. Kesian pulak tengok perempuan yang dok sayang gile dekat teman lelaki dia tapi teman lelaki die macam buat endah tak endah je.

Siapa yang lebih berkuasa sebenarnye? Muehehe

Sekali perempuan tu dah malas dah give up dah bosan dah makan hati dah tawar hati dah mati perasaan die dekat lelaki tu dan mula berjinak-jinak dengan lelaki lain barulah ingat nak menyesal sebab tak layan perempuan tu baik-baik. EE, geram betul. Bersyukur sikit boleh tak?

Karang perempuan semua dah mula makan hati dengan laki, malas dah nak fikir pasal lelaki baru tahu. Walaupun macam imposible, tapi takde benda yang mustahil sekarang ni. Perempuan lembut memang lembut. Tapi sekali dah keras hati keras kepala, memang sampai bile pun susah nak dilembutkan balik.

So perempuan, jangan bagi muka sangat dengan lelaki yang tak reti menghargai diri anda seadanya. Satu hari nanti diorang mesti rasa menyesal sebab tidak menghargai anda seadanya. So kuatkan diri kuatkan semangat. Jangan lemah sangat sebab lelaki. Please. Sedih tengok perempuan yang suke bersedih sebab lelaki.

P/S: Ni situasi lelaki tak menghargai perempuan. Nak tahu situasi perempuan tak menghargai lelaki just tukar je perkataan perempuan tu jadi lelaki dan lelaki jadi perempuan.

SEKIAN, 3.18pm

24 comments:

Ayeem Jemain said...

hahaha gambar tu tak senonoh! ;D

Cob Nobbler said...

sila baca ini wahai kaum wanita.

Saya ingin memberitahu kepada kaum wanita - sila jangan lihat kami kaum lelaki seperti Transformers.Sila lihat kami ini ada Autobots dan ada Decepticon.Ada baik dan ada yang jahat.Macam bakteria - ada bakteria baik bakteria jahat.Bakteria baik ada dalam Vitagen - bakteria jahat boleh buat anda cirit birit.

Sila tengok betul-betul - masih ada lagi lelaki yang setia dan tidak hanya memikirkan S word semata-mata.Sila baca tulisan saya nukilkan sebagai tanda amarah saya kepada kaum lelaki yang menghancurkan hati wanita,lalu menutup hati wanita kepada seluruh lelaki - termasuk lelaki yang setia dan keseorangan.

Sekian,terima kasih.

EykaHamasuba said...

ayeem,
ape yang tak senonoh? keh keh

EykaHamasuba said...

nami,

cerita dari jalan telawi. :) btw, eyka suke bace pemikiran nami. positif dalam negetif. hehe. yup mmg ade lelaki yang setia. perempuan setia pun ade. tapi kebanyakkanye disebabkan satu kesalahan terus down syndrome nak balas balas dendam ni. yang ni eyka tulis untuk mereka yang tak menghargai orang lain. yg bile dah hilang, baru nak cari. eyka tulis sebab sedih tengok perempuan ke lelaki yang putus cinte pastu sedih sedih sedih macam dah takde kehidupan. sedih tau tengok orang sedih. :( *emosi lak tetibe* haha :P

Anonymous said...

mana kaw dapat gambar kartoon tu? cute weh! haha :D

-Z

EykaHamasuba said...

WALAMAK ANONYMOUS DAH BOLEH KOMEN! :O

hahaha. google je la nyah.
sape z?

Ieeko. said...

Sayang, I pun tengah tulis pasal manusia yang tak bersyukur. Coincidence la :)

EykaHamasuba said...

sis ieeeeko :)

hehe nnti nak bace jugak! :D

Emira said...

eykaaa..nape post awk yg ni sy macam tertarik sangat:) nak curik boleh??nk simpan buat kenangan!:) bole lah,pleaseee...hahaha..

GLORYecha™ said...

eyka! :D

EykaHamasuba said...

emira,
hehehe penuh makne tu wak! dah dah jgn sedih2 ye. hepi la. kwn2 awk kan ade.. *saye taktau ape cerita,terus bagi advice macam tu* haha :P

echa,
ECHAAAAAAAA. dah besar dah kite due. keh keh ;p

cimon said...

perghh...

geramm nye geramm...*geram ape pon aku tak tau*

hehehe (^v^)

p/s:seriess...aku stuju gak

EykaHamasuba said...

HAH GERAM APE TU! hehe

btw, comel kungfu panda ;D

Sy@hir Ahoy said...

"Love is always patient and kind; it is never jealous.

Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish.

It does not take offense and is not resentful.

Love takes no pleasure in other people's sins; but delights in the truth.

It is always ready to endure whatever comes," ~:)

EykaHamasuba said...

quotes dari sape tu? hehe. love is beautiful haha :P

Sy@hir Ahoy said...

Dari Sang Kehidupan hehe.

Sy@hir Ahoy said...

Dari Sang Kehidupan hehe.

miLk+ch0co said...

cinta terlalu subjektif untuk dinukilkan dan dipersembahkan....

EykaHamasuba said...

syahir,
ehem ehem EHEM! kekekeke :p

milk,
yezahh so sebenarnye tak perlu pun persembahkan cinte cinte ni. :p

Sy@hir Ahoy said...

Blogger EykaHamasuba said...

syahir,
ehem ehem EHEM! kekekeke :p

P/S - byk makan ais pastu batuk kaa? Haha! :p

EykaHamasuba said...

dah lame tau tak makan ais batu. hehe :P

Sy@hir Ahoy said...

rasanya kt peti ais ada. Ngap je hehehe :p

EykaHamasuba said...

peti ais takde dah. dah habis, dan lame tak buat :(

Sheera Razak said...
This comment has been removed by the author.