Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, June 29, 2008

Pening dan pening!!

Tadi kawan mesej, tanye teka teki ni..

Ali nak beli baju harga RM50 tp xde duit. So die pinjam kat kawan A RM25 dan kawan B RM25. Mase nak beli die tengok harga baju turun jadi RM45. Jadi dia bayar dapat baki RM5. Lepas tu, die bayar kawan A RM1 ngan kawan B RM1. Jadi tinggal kat tangan die RM3. Hutang die kat kawan A tinggal RM24 dan B RM24.

RM24+RM24=RM48. (so hutang tinggal rm48)
RM48+RM3=RM51

Macam mane boleh ade lebih RM1? Mane datang RM1 tu ye?
Sedangkan die just pinjam RM50 je.

Maybe teka-teki tu dah lame tapi sape ade jawapan yang tak memeningkan sile sumbangkan jawapan anda tu ye. Sebab wpun da dapat jawapan die, still rase pening. Camne ntah leh ade lebih RM1.

haihhh. kerek tol soklan neh. buat sakit otak je. hahaha :P

3 comments:

diana hamasuba said...

kentut kurap? hahaha
weh, ape jawapan kepada persoalan anda ini??
da dpt ke jawapan yg dikehendakinya?
:D

adinda said...

gila betul, adoi, mcm mana yeah?

EykaHamasuba said...

ana: hehe. rm1 tu kurniaan tuhan. nk buat cmne..:P

adinda: hmm camne yeh? ssh la nak explain..pegi lawat kak diana hamasuba nye blog. die ade bg explaination yg pnjg2 psl teka teki tu.. :D