Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Monday, June 02, 2008

Cikteh Part 2

*PROMOTE CEKTEH JAP! hahaha

Beberapa gelagat dan gambar cekteh yang terdapat dalam komputer tahun ni dan tahun lepas. Seblum tu, sesape yang tak tahu dan berminat nak tahu, sile bace pasal cikteh kat sini terlebih dahulu: SINI

Cikteh saya sungguh comel
Tengok tu, atas buku pn die nak baring.

Entah pe yang die pikir agaknye

Haih. comel

Ayu je. ekekeke

Die main main ngan tali tu sampai tersangkot kat tangan die. haha
:D
Cikteh nom nom
Comel betol

Seksiiii jugee.. haha
Tengah mimpi jadi superman agaknye

Ha, btul la tu mimpi jadi supermen. haha

Lena beno die tido

Tengok kaki die, comel
Hehehehhe :P
Tengok tu. kangkang sini

kangkang sane. hahaa
Sempat pandang kamera
Seblom sambung tido balik. hehee
Bawah ni plak gelagat die semalam (010608)
Mule mule die tido. Nampak comel je, so tangkap gamba.
Comel kan. Ayu je tido. haha
Tutup muke gitu.
Ni lepas saye usap-usap kepale die
Terbangun la kejap. Ee ade taik mate. Pastu slenger lak tu
Malas nak layan, die pejam mate balik
Sambung tido balik. (tengok kaki die ade taik lalat) comel..
Tido tido tido
Langsung tak peduli orang nga cakap2 ngan die time ni.
Terus tido.
Tengok tu, tidooo
Sebab geram sangat tengok die,
Saye pun kacau kacau la. Buat bunyik2 bising, sesaje carik pasal. haha
Mule mule die buat muke bengang+mls nak layan.

KIRI: still bengang tapi ngantok
KANAN: Malas nak layan, die tido blek
Hahahhaa. asik tido je keje minah ni.


Comel kan kan? Ade BANYAK lagi gambo die. Tapi takkan nak upload sume ye dak? Ni pn dah byk sangat. Haih, rindu gile kalo cikteh takde kang mesti sedih gile gile. :( Sebab die ni ntah la. macam pelik je, tak gedik cam kucing lain. Die tak suke orang pegang or dukung die. Sebab die kate penat nak jilat bulu balik. (mak yang cakap) hahaha.

Pastu, die ni ntah la. undescribable. Tak kencing, berak dalam rumah. Pastu prangai die cam comel gile gile. Walaupun dah tua. Hahaha. Pastu, walaupun memang jarang gile mandikan die, bulu die tetap bersih dan wangi! Suke pelok die pastu bau die nye bulu, sedap! Natural, tak busuk, serius! Haha pastu bile pelok mesti die tendang suruh lepaskan, rimas agaknye. haha

Cekteh ni ntah la. Pelik-pelik je prangai die. Kekadang tu bile kitorang jalan menghala ke pintu die pn lari lari pegi pintu pastu bising-bising suruh buka pintu sebab nak kluar rumah, pstu bape minit die bising-bising dari luar pulak suruh bukak pintu sebab nak masok. Hahaha. comel laaa cekteh! geram gle bapak!!

Den, die ni manje/ngade-ngade bile ngan mak. Bile mak panggil cekteh je trus die datang. Bile kitorang adik bradik panggil die just pandang je pastu buat bodo, pandang tempat lain. Malas nak layan agaknye. Haha tp bile mak panggil die mule la dari jauh pn die miau miau lari lari anak ke arah mak. Haha. pastu tido dalam bilik mak lak tu. Tak malu btol die tu.

Eh banyak pulak cerita. Sampai esok tak abis ni. Haha akhir kata, cekteh ni memang kucing yang sangat sangat kitorang sayang! Kalo die takde kang mesti sedih gile(ulang lagi). haha. Haritu satu hari die demam, tak bangun, tido je tahu. Mak eyka la pnye men risau,(kitorang pn risau gak) and sedih pstu bawak g klinik. Memalam lak tu. Pastu doc kate cikteh seseme, hidung tersumbat so die tak dapat bau makanan sebab tu die tak makan. Hahaha.

Pastu die kembali sihat walafiat. Sampai sekarang ni la. Dah la kuat tido. Satu hari tido je. Bile mak balik keje je die trus bangun tido pegi bawah, nak sambut mak balik. Bising-bising lak tu. Haha. Die da bole kenal bunyik enjen kete mak dah. Kalau kete tu abg or kakak yang bawak die tak tertipu lak. Die cam tau tau tu bkn mak yang bawak. Hehe

Lepastu, (bape byk lps tu daaa..) hahaha. pastu, bile mak nak tido, msti akan panggil cekteh ni. Cekteh ni pn dari tengah buat ape2 ntah kat bawah bleh plak semangat lari lari naik tangge trus masok bilik. Cam tetau lak. Haaaaaaaaaaih comel gle kan kan! hahaha ssh ar nak ckp. Tapi pape pon cekteh adelah kucing yang pndai, masok unversiti (mak yang cakap jugak) hahaha. Dah la, mls nak puji pepanjang. Kang kembang lak cekteh org puji2 die comel. hahaha. Sekian.


7 comments:

Amira Zafirah said...

heee..kite pon ade kucen name cikt teh jgk :D

Babyjane[The Juliet] said...

cikteh cumil
:)
nnti leh berkenalan dgn sin chan and boboy :)

Bakish said...

Alololo i also ade kucing tau tapi i sayang hamster lagi haahahah!

EykaHamasuba said...

amira: haha.. da cek da cekteh. lebih kurang je kite nye cikteh! hehe

babyjane: jom la kenal kenal. cikteh ni cam kesunyian je. sian die takde kwn.:|

Bakish: hahaha.hamster kecik sgt la ssh nak jage.takut nak jage.:P

mira said...

eh eh, your blog sangat interesting terutama part ni, comel gila kucing,
kite pun ade kucing jugak and cek teh ni perangai dia sama je mcm kucing kita. comel! :) <-- excited,


anyway, your blog is cool :)

syhzz said...

cik teh comel gila!
kucing kita en,die ni kuat jeles.
asl ade kucing yg len,die xnk balik,die menyorok.
nk mkn pun kene bukak kan pintu utk die,xnk lompat.
gedix gile
n,die dh pandai main mcm baby cak cak tu,haha.klakar je die.
paling gile en,die tdo atas katil,cem tau je katil tmpt org tdo.
hahahaha!
tdo cem manusoa plak tu,badan yg bawah tu belah atas,sebiji mcm manusia.die tiru sape nth xtau arh.
klakar je die.
pastu,part mkn,die ni memilih gile.nk ikan jeeeee.
mknn lain xnk.
abes ikan rmh ni utk die jerk owhh

BelL said...

kte pun ada kucing gak\
name dia Boboy
tapi dia betina
plus ida mandul jugak
perangai dia sebijik macam Cik Teh
tp mslhnyer kalau dia x thn
nak buang air kecik
treus pancut dlm rumah
tu yang kne tdo kat luar tu..
cara dia tdo sbijik mcm Cik Teh
comey.... banget