Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, June 12, 2008

Sedih,Takut dan bersalah. =(

Sedih sedih sedih dan SEDIH! sedih sesangat! Nak nangis!! :((

Kenape? Ok saye bagi klu. Sebagai seorang pelajar tingkatan 4, ape lagi yang akan disedihkan oleh saye setelah masuk sekolah semula selepas cuti selama 2 minggu selepas tamat menjawab peperiksaan pertengahan tahun? Sebut pasal klu klu yang ada, anda pasti sudah tahu mengapa kan?

YE! Saye sangat sedih dan sedih dan sedih. Result saye bagi subjek yang same macam form1-3 tak teruk. tapi SANGAT teruk bagi beberape subject yang BARU untuk pelajar form 4. Faham-faham la kan ape. Sangat sedih.

Takut nak bagitahu mak bapak pasal ni. Takut kalau bagitahu, akan dimarah je. Kenape dorang tak nak paham? Taknak cube paham. Kenape bile kite dapat rsult teruk kite akan dimarahi. YE, saye sedar saye patut di marahi. Tapi at least cube la faham sikit. Kite yang berase down ni akan bertambah down bile kene marah je. Lame lame kite akan jadi sorang yang murung.

TAKUT! boleh ke dorang faham? Mak, abah, kakak, abang semua. Ke memang kite yang seratus peratus akan disalahkan dan dimarahi? Adekah marah tu bukan marah tapi sebenarnye kate kate semangat cume dalam bentuk marah je? Tapi sedih bile tengok dorang marah pasal result kite. Sedih sebab kite da buat dorang marah! Dorang bukan marah, tapi dorang sedeh sebenarnye.

Sorry la kalau rsult eyka teruk sgt. Tapi subjek baru tu je la yang teruk. Yang lain A, B je. C takde lagi SETAKAT ni la. Alhamdulillah. Ape yang diharap adelah agar mereka cuba untuk memahami situasi dan memberi perangsang agar diriku akan naik, bukan terus kecundang. Semoge Ana dan Atin yang semesti nye akan bace blog ni paham. AKU SEDIH! sebab tu aku demam dan senyap je bebaru ni. Tengah fikir care nak gtau mak. :(

Anaaaaaaaaaaaaaa atinnnnnnnn! Tolong aku. Aku sedih, Aku TAKUT! :(
and that's why i need someone to talk, and to understand.

4 comments:

zinnera said...

adik! hee.
akak paham perasaan tu. rase takut. bersalah. sedih. sume ade. xpe la. ade banyak mase lagi nak perbaiki markah2 tu sume. usaha lagi okay.
marah2 tu biase la. tande ye diorank care, sayang kat kite. means diorank nak kite buat lagi yang terbaik.

jage diri. tabahkan hati. takde pape tu. ^_^

sayang adik :D

Hidayah Admar said...

situation marah-memarahi neh kira standard sgt bila result kuar.

asal result kuar, perasaan marah mula timbul.

asal perasaan marah mula timbul, result plak kuar.

ape2 pun u have to face it. biasa la tuh.

marah2 pun tak lama le. after this get good result then no more marah2.

=)) gud luck occay !

FLOY said...

kenapa kita cenderung untuk bersedih bile kene marah? kenapa kita tak amik sebagai satu pengajaran untuk lebih study hard untuk baiki kesilapan kita? Dalam hal anda, markah anda.

sedih pon xde gune. bukannye posmen antau emas pon. nak harapkan pak lah lagi le..jauh tersasar...

my point is, amik kejadian kene marah ni sebagai iktibar dan teladan untuk membaiki prestasi anda. Orang cakap bile mak bapak marah tande sayang. Salah. mak bapak marah kerana tak mahu tengok duit die membazir melihat anda dapat d-e-f-g. saya bersifat kejam. hahaha..

mak bapak anda marah kerana mak bapak anda taknak anda dah besar nanti duk merempat, susah cari keje, jadi shilpa lee..marah untuk kebaikan anda jugak..

dan memang smulajadi mak bapak suke marah2..baru la kool..

sila lawati blog sya untuk informasi terkini dalam negara dan luar negara..

saya tipu..hahaha

p/s..aku gune saya? oh tidak..

EykaHamasuba said...

ha'ah tau takpe. sebab tu la rase sedih. sedih sbb rase bersalah. bersalah sebab yela msti parents kite sedih tgk rsult yang tak brape nak bgus. sesusah carik duit sume utk anak-anak. Tapi tgk rsult camne. Huhu. takot pulak sebab takut kene marah. Nak marah pun marah la sebab memang patut dimarahi. Tapi biase la kalau tahu diri nak kene marah mesti la kite rase takut kan? Nanti last-last tetap akan dimarahi jugak.!

Papepun, semangat utk study kini telah kembali! Bukan sebab marah atau rase bersalah, tapi sebab tak puas hati dengan markah yang tak banyak tu! dan nak jugak tunjuk kat mak abah yg eyka pun boleh berjaye! InsyaAllah. :)

p/s: Orang kate normal lah tingkatan 4,5 dapat markah rendah rendah. Tapi bagi saye, bende tu da tak normal sebab rase macam.. arghhh! Rase macam...susah nak cakap la. Macam berak tak lawas. ha macam tu la rasenye agaknye. hehehe :P