Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, March 03, 2009

Meteor Garden

Rindunye nak tengok cite ni! haha. Tadi tibe-tibe je tersampuk mengigau kot teringat balik pasal cite ni. Tibe-tibe je teringin pulak nak carik OST meteor garden ni. Bile dengar rase macam wah! Rindunye! Rindu dengan zaman time cite ni keluar dulu.

Time tu still sekolah rendah lagi. Tetiap petang memang takkan miss. Sampai Ana pon terbeli cd die terus sebab tak tahan sangat tunggu cite tu abis. Lambat sangat. Tetiap hari 1jam je kat ntv7, mane puas beb!

Cite ni best gile kot. Jalan cerita yang smart. Cite pasal 4 orang student lelaki yang hot dekat satu sekolah ni sebab sekolah tu makbapak dorang yang punye. Sekolah tu pulak untuk anak orang kaye je. Nak tahu lebih lanjut google la sendiri. haha

Ni video intro cite ni,


Apepon, Dao Ming Si memang hot! Dari dulu lagi die hot. Sekarang taktahu la hot lagi ke tak. Dah tua agaknye die tu kan. Takpe la. Tua-tua pon still hot kot. hihi. Lepas tu, F4 sekarang ni pon dah berpecah rasenye. Hmmm..

Meteor Garden 1 memang best! lagi best dari yang 2nd nye sebab yang 1st ni la time dorang nak berkenal-kenalan. Time buat jahat sume. Hahaha. Yang 2nd nye dah tak best sebab semua orang dah besar pastu konflik die pulak pelik-pelik lepastu lembab lak tu.

Rambut nenas tu paling ensem :PP

Ohh Dao Ming Si! Kan best kalau kat sekolah ade lelaki kacak macam Dao Ming Si ni kan. Dah la nakal gile. Nakal-nakal pon still macho n cool habes la! Ni tidak, budak nakal kat sekolah sekarang ni sume muke sememeh je dan menyeramkan. Mate pon macam tak sudi je nak pandang dorang. hahahaha. kejam betul :P

p/s : Dulu suke gak tengok cite cine ni rupenye. Baru Perasan. Haha. Apepon, yang jadi Hua Zhe Lei (Vic Zhou) pon cool gak!:)

*updated - Klik sini kalau nak tengok cite ni kat youtube dari awal sampai habis. Bagi yang belum tengok dan berminat sahaje. :D

TAMAT, 7.51pm


26 comments:

nIeYsA said...

haiyoh, citer ni mmg best. tiap2 petang sanggup tengok.

hensem gler kan dao ming si. i kdg2 berangan jadi pmpuan tue.

T_T

EykaHamasuba said...

hahaha same la. mmg ensem. style gile. cair woo! haha :D

Ruhil Rosley said...

yes.
tahu sgt cerita ini.
huhuh.
ape2 pun hua zhe lei lagi hot and macho.
huhuu.
:)

atqh sykla , said...

yeaa best. tapi kan,
cte ni version taiwan.
original from japan.
version japan pnye lagi comel.
dan kacak kacak. hehe. :P
hana yori dango, namenye.
siap ade movie lagi. hooo. x)

Addeena Dzakwan said...

hua zhe lei lagi hensem la akak rase, hahah.

cato;patchi said...

haha tgk ah version jepun ngan korea plak, confirm akan jatuh chenta :P

redbirdfe said...

red turut serta menggila cerita ni...mse tu darjah 6. sgup cari novel dia....tapi tak jumpe. :(

.i am me. said...

korean ver the best!
kim bum cute! xD


teringat lak td ade sorg classmate lelaki tny,
"Meteor Garden cter dr negara ape?"
best jek sebat "Hong Kong".
hahaha. mane tau an.
cte da berzaman, org skola menengah pon da masok U. :D

EykaHamasuba said...

ruhil,
yeah hua zhe lei kool! dao ming si macho! hahuahuas ;p

atqh sykla,
woo ade byk version rupenye. taktau lak. haha ape nme cite ni in japan?

cato,
korea plak ek..ade bpe byk version ni snanye..wahwahwah


redbirdfe,
hehehe eyka tengok mase darjah 5.. ;P

iam me,
a'ah.. tu aa sbb rindu zmn time tgh gile cite ni.. tetiap hari mimpi dao ming si wakakakak ;p

l i n a said...

yeahh sukee!haha eykaa u comel la!

NIMI♥ Co. said...

ahahhahaha..windu r!!tapi layan season first je sbb season 2 tak beshh..slow!!
then gi skulah sembang2 ngan kengkawan ape jd r...sembang bagai nk rak..nk citer tu camni camtu r..cam kiter yg wat film tu laks..ahahhaha

oh Ynn said...

in japan ; hana yori dango. best lagi kot hana yori dango sbb hero die lg cute and matang awww :P

meteor garden x pna tgk lg hik

EykaHamasuba said...

l i n a,
comel lagi daomingsi hahahaha lol ;pp

nimi,
kite bersependapat la! yang 2ndnye memang hampeh. Lembab sgt cite nye pastu sedih2 nye part je belambak sbb dao ming si ilang ingatan.. cesss

oh ynn,
hehe tak tgk lagi hana yori dango. nnti nk try la tgk ;)

~myraie~ said...

i pon suke sangat tengok cite ni dulu.


Mmg cite paling hot la dulu.



and i like hua zhe lei more. Dao ming si memang hot but hua zhe lei more hotter!


(=

[PERANTAU] said...

Pesen rambut nenas macam dao ming si pernah menjadi satu trend yang digilai pada masa dulu

syieda ibrahim said...

yup!
memang suka giler cite ni.
dulu pun tengok time sekolah rendah.
secara dah banyak versi.

kalau korea,boys over flower
kalau jepun,hana yori dango.
tapi hero2 jepun n korea lagi cute la...
hahaha

apa2 hal meteor garden memang the best!

a s m said...

x m i n a t ....

~syaQuost~ said...

huh!
xde ke citer tuh??

selalunye sy just baca komik je..
xpenah pulak tgk citer nih!

wa!...
kena carik..

hehehe

^^

Norsyuhadaaa said...

Hua Zhe Lei cool gilaa ;)
Meteor Garden 2 bosan jee .
Lmbt sgt nk ingt . Ketok kpale Dao Ming Si tu kangg .
Hahaha :P

greenia said...

ouh rindu.
ingat lagi time neyh.
suma pakat usung poster ke sekolah.
haha!

EykaHamasuba said...

myraie,
yeh yeh hua zhe lei mmg hot.. hihihi


perantau,
wahaha dao ming si hot ;P


syieda ibrahim,
wahh nak try la tgk yang korea n japan nye. hihi ;D


asm,
tak minat dah la..

syaquost,
hehe tengok la cite die mmg best ;)



norsyuhadaaaaa,
ha'ah tau takpe! hahaha mengade tol dao ming si tetibe ilang ingatan :P


greenia,
a'ah hehe mmg best la cite ni :)

yumiCHAN said...

KYAAA!
japan version plg best!
korea masih lg ditayangkan ..

gila best!

EykaHamasuba said...

ish ni yang nak kene tengok ni! ;D

cikyuyu said...

eyka,
ehh!! besh gilak akn cte nie kan..
nak2 si ensem VIC 2.
kak yuyu suke gila kat die..
hahah :D

atqh sykla , said...

in japan,

HANA YORI DANGO. :))

EykaHamasuba said...

kak yuyu ske vic ehh eyka suke jerry tu..dao ming si! heuhuehue

hana yori dango? wah wah wah ;D