Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, March 14, 2009

Perancangan yang gagal

Pukul 12 tengahari, Jumaat. Seorang pelajar yang duduk di sudut kanan bahagian belakang kelas mengikut abjad nama kelihatan gelisah. Berkali-kali dia memandang kertas soalan Chemistry yang berada didepannya. Sekejap belek di bahagian depan. Sekejap belek bahagian belakang pulak.

Diketuk-ketuknya meja menggunakan pensel yang berada di tangan kanan. Dahi dikerut dengan ketatnya. Kaki kanan dienjut kecil-kecilan berkali-kali dalam kelajuan 100km/J. Sekejap mengintai kertas soalan kawan sebelahnya. Juga masih banyak ruangan kosong kelihatan.

Ish, apesal la susah sangat soalannye ni! Arrrgghhh. Hmmmmphh @&#()Uaijd&!#)(*^^sH*!(&#a9!! *virus bahasa hati yang tidak dapat dimengertikan maksudnya.

Beberapa minit memerah otak mereka jawapan yang berkaitan, dia memandang pula keluar tingkap di sebelah kanannya itu. Ketika itu, sambil menguap, muncul jadual perancangan selepas tamat waktu persekolahan di dalam benak fikiran pelajar itu.

Uhh ngantoknyee! Balik ni aku nak tidur! Semalam dah tidur lewat. Harini, aku nak tidur awal lah. YE! Aku nak tidur awal lah! Lebih awal daripada biasa.

Lamunan terhenti secara drastik sekali dan kini kembali berada di hadapan komputer. Nak tidur awal. Tapi..

*lihat sudut bawah kanan skrin monitor*

HEH? Pukul 1.23am dah? Fuuhh. Awaaaalnye la kan? Haha. Tadi dah rancang dah nak tido awal. Tapi kenape laaa mesti tak awal-awal jugak. Cis. Pantas betul masa berlalu. =,=".

P/S : Akhiranya, terbukti juga bahawa bukan anda seorang saja yang mempunyai banner di blog! Muahahahaha :P

Yang tak boleh tidur, 1.27am


16 comments:

abcdefaza; said...

ait, pegi tidur laa..

EykaHamasuba said...

hahaa ye2. baik..

mate da ngnatok da ni cume bontot je takmau beganjak dr dpn komputer ni ha ;P

cato;patchi said...

wah makngoh. lawa banner

fezaL Mohd said...

hahaha situasi exam yg agak2 tension gitu

tido lar. ni on9 jer spm spm..
haha.

lawa banner..

~syaQuost~ said...

lain kali kalo nak tido awl..
petang tu kayuh basikal keliling kawasan perumahan 50 kali..

malam tu gerenti penat dan gerenti tido awl..

agagaga
=)

EykaHamasuba said...

cato patchi,
uahauhau masehh maseh

fezal,
hehehe thxxx. :P


syaquost,
wahhaha petang ni gak nak test :P

eylaaaaa said...

lol chemistry mmg susah banget !!

EykaHamasuba said...

tahu takpe! hahaha mmg susahhhh woo! kene igt macam-macam bende. cisss betol. haishh :[

Ruhil Rosley said...

ada kah pelajar itu eyka.
chemistry memang susah.
banyak bende kena faham, hafal dan mengira.
tapi kenapa ramai pelajar mengambil jurusan chemical engineer.
otak begeliga betul mereka itu.

lain kali, tidur awal ok.
bagus untuk kesihatan.

EykaHamasuba said...

a'ah pelajar itu sememangnye eyka la sis ruhil.. susah gle tau soklan nye. haha tu ah emm maybe dorg dah minat kan nak wat camne.. :DD

ehehe orait! akan cube praktikkan utk tido awal. :)

Jus Oren said...

lol klau ssh sgt npe ko x drop je subject tu?

EykaHamasuba said...

Sayangg kot nak drop! kalau nk drop dari tahun lps lagi eyka da drop tau...

Jus Oren said...

kalo ko amik tp asik merah je pon macam useless gak kot. . .


ko xrase mcm wasting time ka?

EykaHamasuba said...

hurmm.tak wasting time pon kot. best ape chemistry.. :D

mek mok said...

ajarla sy buat banner ;(( heheheh

EykaHamasuba said...

mek mok,
senang g la sini

http://www.mybannermaker.com/

:)