Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, September 05, 2008

Cerita Bulan Puasa

Sape suke tengok cite kat atas ni sile angkat tangan!!

SAYE!! hahaha. yeah yeah. Cite di atas bertajuk UPIN dan IPIN akan ditayangkan di saluran TV9 pada setiap hari Jumaat, Sabtu dan Ahad pukul 7pm! Cite ni start ditayangkan pade tahun lepas tapi tahun ni still ade ditayangkan kot kalo tak silap la. Hehehehe.

First time tahu mengenai cite ni adelah melalui kakandaku Diana Hamasuba. Ceh. hahaha. Die suh bukak youtube dan search Upin dan Ipin pastu die kate la katun tu comel la blablabla la. So tengok-tengok punye tengok memang best pun citenye! COMEL! :D

SO, kawan-kawan yang meminati siri animasi Upin dan Ipin ni meh seppp sikit! Kitaa serupaaa. sbb saye juge minat cite ni. COMEL gile nak mati. hahaha. Geram oo. Sesiapa yang masih belum pernah menonton cite tersebut boleh la mengklik butang ini ye, sekian mekasih. :)

Pelakon utama : Upin Dan Ipin.

Upin dan Ipin ni kembar yang memang agk serupa. Upin merupakan abang kepada Ipin. Ipin suke makan ayam. Hahaha. comel ooo! Geram gile. hehehe.

Syarikat LesCopaque iaitu Syarikat animasi Upin dan Ipin ni juge akan menayangkan sebuah cerita animasi yang bertajuk GENG dan akan ditayangkan di panggung wayang pada bila tidak saye ketahui. Hehehe. Tapi dalam hujung tahun ni kot kalo tak silap.

Mesti mahu tengok! Sebab comel oo. Hehehe. So petang ni pukul 7pm try la jenguk-jenguk TV9, mane tahu ade ditayangkan ke. Saye pun tak sure sangat sebenarnye tapi rasenye ade kot. dan harap-harap la ade. Kalau takde pun, still boleh tengok kat internet. hehe tapi lagi best dapat tengok kat tv kan. ngehs.

Nak tahu lebih lanjut mengenai siri Upin dan Ipin, boleh la ke laman web mereka. :)

Selain itu, saye juge gemar menonton cerita Diari Ramadhan Rafique.

Cerita ni saye start tengok time tingkatan 2 kalau tak silap. Due tahun lepas. Sebab tahun lepas dah keluar Diari Ramadhan Rafique 2. Tapi tahun lepas jarang tengok. Sebab busy PMR! hehehe. tapi cite ni menarik gak la. Suke die punye lagu! BEST! nak dengar sile pergi SINI.

Aishh bile terdengar lagu die ni rase macam TAK SABAR nye la pulak nak raye. Hehehe. Rindu oo nak raye! Lagi-lagi raye time muda-mudi dulu. Kecik-kecik je semua adik beradik. RINDU wo! Rase cam tak caye lak nak dekat raye dah tahun ni. hehe.

Semua lagu raye best-best belaka tapi yang paling digemari adelah lagu NI ha. Best oo. Skrg tengah dengar lagu ni la. TERASE sangat suasane raye nye. Eysh tak sabar! haaha. padahal puase baru 5hari. Takpe la. Pejam celik pejam celik esok dah nak raye dah nanti! Yeyy! Suke suke suke!

SUKE sebab boleh balik kampung ramai-ramai satu family! Time ni la semua orang balik rumah boleh berkumpul 1family. Rindu oo. Hahaha. dan juge boleh MAKAN banyak banyak dan BANYAK! Time raye kalau pergi rumah sesiapa je mesti akan dijamu makanan yang best-best belaka. UIH!

Tahun ni AZAM TAKnak makan banyak sangat. (ECEH) hahaha. Sbb tahun lepas memang makan je kerja. Penat mengunyah ha. Selain itu, saye juge tidak sabar untuk MINTAK MAAP kat semua orang. (Takkan tunggu raye baru mintak maap?). takde la. Cume time raye ni feel macam lebih sikit. Smpi TERkeluar air mata. hehe

EH! ape ni. still awal lagi dah cite pasal RAYE. ni sume Lagu Raya punye pasal la ni. Kalau tak dengar, msti feel tak melonjak-lonjak cam skrg ni. hahaha. :P Fokus nak cite pasal Upin dan Ipin tersasul lak cite pasal bende lain.

Maklumlah, lame tak menaip dalam blog pepanjang. HAHAHA. Ape yang pasti, hari ni saye PUASA! anda pule bagaimane? hehe =P

7 comments:

diana lulu said...

comel la upin & ipin mcm eyka. ahhahak

EykaHamasuba said...

haha xde ah.dorang lagi comel la. botak lak tu.hehehe

Permaisuri said...

kurang minat la cerita ni tp okaylah overallnya
hehe
pstt, ade stu pelakon dr diari ramadan rafique tu budak sekolah saya
hahass

Permaisuri said...

maksud saya bekas hehe

Tamrin-Next CEO said...

oh.. ini toh upin dan ipin. Aku baru tahu sekarang ceritanya. Thx infonyah yah ^_^.

Naqiba said...

suka dua2 sekali!:)comel kan mereka?;)

EykaHamasuba said...

ye ke qurra? sapee? nak tahu! hehehe..

yah yah tamrin. u're welcome. cute kan katun dia. hehe

qiba. tahu takpe! Hahahahaa