Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, September 25, 2008

Anda hebat!

Mengapa saya kata anda hebat? Bace dulu sampai habis.;)

Pejam celik pejam celik pejam lame sikitt pastu celik balik dah 25hari kite puase di bulan Ramadhan. Alhamdulillah tahun ni saye berjaye puasa penuh setakat ini. Tak pecaya sudah namamu dolah..tetttt*erk tak sanggup nak sambung dah. hehe

Tapi secara SERIUSnya setakat ini puasa saya masih full. Hebat kan? Saye pun taktahu macam mane buleh full tapi itulah yang terjadi. ngehngeh. Pahal bahase skema semacam ni? Entah la labu.. Hantam sajalah. huehue.

Oh ye, sebelum terlambat atau pun tak sempat saye ingin mengucapkan.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir batin, mental fizikal, jasmani rohani, luaran dalaman,
dan segala yang berkaitan;

Kepada ahli keluarga, sahabat handai, para pendidik dan juga rakan-rakan sekalian. serta seluruh umat Islam la senang cite kan. hehehe. Buang yang keroh, ambik yang jernih. Kalau still nak simpan yang keruh tu sebagai dendam kesumat saye doakan anda bahagia. hehe. Tapi seeloknye, marilah kite bermaaf-maafan antara satu same lain di hari Raya nanti.

Halalkan makan minum, hutang piutang yang dah tak ingat tu kire sebagai hutang lapuk je la eh. Halal je la yeeehh. Sebab dah tak ingat dah. Kalau ingat pun apesalah nye halalkan kan. huahuaha. Tapi kepade bebudak kelas saye, lepas raye kang bawak duit kelas! BAYAR jgn lupe! No halal-halal. hehehe.

Oh ye, tahun ni kan rase macam kejap je mase berlalu. Dah nak dekat raye, pastu seminggu je lak tu cuti. wuaaa..wuaaa...pastu seminggu sekolah, lepas tu terus exam akhir tahun! amma appa tergigil teringat akannye. hueee. Bermakne saye akan awayyyy selame sebulan! Busy maaa. hehe

Bermula pada keesokan hari saye akan tidak mengupdate blog, ikut kepade mood jugak kot. Kalo rase nak update, ade mase nak update tu saye update la.


Jumaat 26 Sep 2008;
Akan pulang ke kampung halaman ayahanda ku di Kedah sehingga hari Sabtu, atau Isnin bersama mak abah ana dan juge atin. Man ngan ijat tak ikut sebab dorang tak soping raye lagi.

Malam raya;
Berangkat pulang ke kampung halaman bondaku pule di Johor sampai hari Sabtu 4Oktober bersame satu family ikut kecuali cikteh. Tinggallah ko sorang-sorang dalam rumah ni huehuehe.

Isnin 6 Okt 2008;
Sessi persekolahan bermule. Time ni rushing nak habiskan sylibus sume. Mesti busy, otak pun packed. Dah la perut pun packed dengan kuih raya, dan bermacam jenis juadah raye yang tak sempat nak habis dihadam lagi. hehehe

Isnin 13 Okt 2008;
Peperiksaan Menengah Rendah pun bermula. Yang tak best nye, PMR kali ni kitorang tak cuti pun. Waaaaaaaaa! Tak aci betul. Kitorang pun kene datang sekolah bagi menduduki peperiksaan akhir tahun. Cis!

dan..exam pun berlangsung selama 2minggu berturut-turut. Inilah alkisah jadual saye sepanjang Raya sebulan ni. Hahaha. Raye nye seminggu, examnye 3 minggu macam tu. Bak kate ayesha la. hehehehe. dan ucapan saye adelah:

GANBATTENE KUDASAI!!

kepada semua! Maksudnye, Selamat Maju jaya! Semoga berjaya. Agaknye lah. Hahaha tak ingat dah maksud nye. Hm agak-agak rindu tu boleh lah meluahkannye kat komen ke, myspace friendster pun same je. Chatbox ke dan dimane-mane yang anda rase ingin meluahkannye. Sebarang surat-menyurat memang tidak akan dilayan sampai bile-bile. hehehe

Hahaha lebih-lebih lak aku ni kan. Bajet cam ade orang nak rindu je. hahahahahahhaha! Erk udah-udah la tu Fatin Zulaikha Abu Samah oi.. hehehehe.. Dah! Terima kasih bagi yang membaca. Tajuk anda HEBAT tu ditujukan khas pade korang yang bace je. haha. Nah hadiah ikhlas daripade saye. Sorry la tak sempat nak isi. Sampul je pun jadilaaa yek?hehe.:P

Akhir kata, anda memang HEBAT! Saya amat kagum dengan kehebatan dan keprihatinan anda untuk membaca! hehehe. Oklah. Sekian, terimakaseyy!=)

4 comments:

Naqiba said...

eh,nnti from 4 x cuti ye time exam pmr nnti?pelik la eyka..

Nami said...

good luck for ur PMR..

p/s:follow la my blog pulak adeh!!

miLk+ch0ch0 said...

Salam..SELAMAT HARI RAYA eyka!!ahahaha..chayok 4 xm!!!:)))

EykaHamasuba said...

naqiba:
ha'ahh tak cuti oo kitorang. tak aci tol.hehehe

Nami:
PMR? pmr last year la..tahun ni form4..ngehngeh..

Milk:
yeh yeh smt ari raye juge..:)