Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, December 12, 2008

Perempuan perempuan..


Wehehe.. tak tau la apsal kan pompuan bile datangnya bulan purnama mesti emosi selalu tak stabil. Tetiap bulan macam tu. Sensitif je memanjang same je la ngan budak yang tengah tulis ni *batukbatuk. ahahaha.

Tapi takde la tetiap mase tu emo je memanjang.. Buang tebiat namenye tu hehe. Perasan tu datang kekadang je. hehe. Pengetahuan ini khas untuk para lelaki la. Bulan purnama kan tak pernah bertandang ke diri mereka yang bergelar lelaki.

Perempuan je yang bulan sudi nak menyinggah. Yang tulen aje la ye anak-anak. Yang tak tulen tu taktahu lak ade ke tidak bulan yang sudi bertandang. ekekeke. Memang tensen gak kekadang sebab pasal hal kecik je kami yang membulan ni akan rase macam hal yang besar yang amat.

Oleh itu, janganlah anda memainkan perasaan mereka yang sedang membulan ni. Nanti lain jadi nye. Orang kate lain, maksud yang sampai kat kami ni pon lain. Lagipon pmpuan ngan laki kan tak same pemikirannye.

Lelaki pemikirannye agak simple and straight to the point tapi kami wanita wanita ni memang agak sensitif sikit. Kekadang satu pekare yang laki maksudkan pointnye tak sampai tepat sebab perempuan ni suke pikirkan cabang-cabang point yang lain. hehe.

Maaflah, perempuan memang rumit tapi takkan ade laki tanpa perempuan dan takkan ade perempuan tanpa lelaki. Laki dan pompuan kan diciptakan untuk saling lengkap melengkapi. cewahhh.

Perempuan pun pinjam tulang rusuk daripada lelaki iaitu bakal suami, betul tak?? hehe. Nak jugak tahu siape lah empunya tulang rusuk kepunyaan ku ini. Haha. Hanya tuhan saje yang tahu. hehehe.

Oleh sebab demikian la perempuan dijadikan untuk menyokong lelaki dan berade di sisi mereka yang bergelar suami. Suami sah diri sendiri ok bukan suami orang lain. hihi. Dan bukannye untuk berada di belakang mahupun di hadepan. Tapi di sisi. eCewah! haha.

Ok lah post kali ni memang macam ntah ape-ape bende tah. Jangan maree aa nanti kene jual. dan semua harta akan dirampas seluruhnya. Muahahahahaha :P

TAMAT, 6:01pm.

24 comments:

miLk+ch0ch0 said...

yaa...sokong2..ahahaha..

EykaHamasuba said...

huh? sokong part yang mne?? ahaha

.i am me. said...

maybe mereka2 menjadi sensitif kerana... selama ni hormon mereka pemalu, tapi sbb bulan da kluar, hormon tu tros jd hyper. 8S

nadiyah sadeli said...

huhu.ini baru sahaja bulan purnama yng bertandang.nanti bila sudah jadi isteri..yang telah diketemukan sama tulang rusuknya.Mahu taknya 9bulan
penuh yang datang.ye dak??lari dari tajuk ke??hoho(MAAF) ;D

NIMI Co. said...

me pulak..
dulu tak skrang ye..
eee xske kalau diri sendiri moody!!
=[

FLOY said...

Kami lelaki terpaksa duduk diam dan mengangguk kepala sahaja apabila teman wanita kami datang bulan. walaupon bukan salah kami, kami tetap dipersalahkan, walaupon benda itu sangatlah kecil macam zarah.

Sedih, kami sebagai lelaki mahu dilayan seperti insan yang innocent!

Hooh

asm said...

betul betul betul, bila pompuan dtg bulan emmosinya x stabil , hehehe

redbirdfe said...

nice post lahh..=)

to boys ::
layan la baik2 dgn gf bila tgh dtg bulan.
huhu.ibarat cm org mngandung la..
sensitif aje..

EykaHamasuba said...

i am me,
hehe ntah la. agaknye kot. hormon tu tak btol sket..hehe

nadiyah,
tu la pasal..ish camne ntah jadi istri org nnti..nak2 jadi cam dlm cite suami istri dan dot dot dot tu..hehe

NIMI,
tu la.. smpi mentensenkan org len..kite sendiri pon rse tensen je kan..

FLOY,
ahaha..itu la. bile gf marah jgn melawan..sbb perempuan selalu bebelannye lagi dasat dr lelaki..hehe..kesian lelaki ;p

asm,
tu la..cik asmo pnah merasainye ke?? hehehe ;p

redbird,
haha tol tu..kite pon bknnye nak sgt jd sensitif nye tp tetibe je dah tersensitif tak hengat..ahaha

.potrex.shikine. said...

haha..tau xpe..
mmg emo giler time bulan purnama ni singgah..tp besh wooo..kesian org yg kena maki tue..haha..
:)

Syue SAHAJA said...

hahah.eyka tengah membulan! :)
samela.
takpe2,rase2 emosi tak stabil tu, ingat2 la pade suami kita berdue yg tersayang tu. hehehe

fatma nadia said...

well eyka,
i like this post!
=) muahahahaha..

nami o fish said...

awasilah girlfriend kamu sekiranya hormon mereka tidak stabil.

letakkan tahap kesabaranmu ke tahap tertinggi kerana perkara seperti lambat mereply sms kerana menunaikan tanggungjawab di bilik air(melunaskan perkara-perkara yg terpendam) pun bakal menjadi isu utama untuk di-emokan.

to be a better man,is to understand woman better.-myself.

nIeYsA said...

jgn kata masa bulan purnama je, kalau bukan masa bulan purnama pn tiba2 je boleh emo,boileh mengamuk xtntu pasal..
;-)

Clara Emily Cancer said...

saya bangga jadi perempuan..
hehe

lya said...

uh i like it

proud to be a girl actually!

sng dpt pahale

yg sedih

sng gak dpt dose.

EykaHamasuba said...

kak shikin,
hehehhe tu la psl..tak psl2 je kene marah.. :P

syue,
yeh yeh suami kite tu la jadi mangse pemakian...haha

fatma,
thanks! hehe :)

nami,
yeh yeh btul tu..tp perempuan ni ssh nak difahami..laki pon same gak..ssh nak paham.. :D

nieysa,
ha'ah..perubahan mood secara tibe2 tu time period je la selalu terjadi hehehe

clara,
eheh same la sis..eyka pon bangge gak. :)

lya,
ha'ah..pmpuan sng sgt dpt pahala tp paling byk masuk nerake..huhu

tipsgoda said...

perempuan datang bulan?huh,better jgn kacau..
tapi kadang laki pun bnyk ragam..tapi,'datang' ape plak?hehe

EykaHamasuba said...

haha datang..tu bukan datang..tapi tu buang..buang tebiat hehhee ;p

miLk+ch0co said...

skong part emosi ta bel lor..kehkehkeh..yep2..banyak kali ku mengalaminya walaupun tak der awek..so,kepada guys2 di luar..kena pandai lah tau yer time2 gurl nie..jagelah hati girlfriend anda tersayang..sekian..trimashta..:D

frahynx rose said...

eyka!i'm very agree wif u!boys or men..plis undrstand girls n ladies carefully:D..ngeeee..

EykaHamasuba said...

hehehe..thanks.:)

SuhanaSamsuddin. said...

yah!

sangat setuju..

rase macam nak lempang je semua org kan time tu..

hehe.

EykaHamasuba said...

ahaha tu la psl! sepp sket!:D