Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, December 30, 2008

Azam zam zam alakazam!

Sebelum start membebel, ni saye nak bagitahu sikit. Semalam saye ade buat sikit perubahan kat blog ni. SIKIT je la tapi. Nak tahu ape perubahan sile ke SINI. hehehe. Kalau agak-agak dah dapat cam perbezaan tu meh komen sikit mane satu better? Kalau dulu lagi ok nanti saye tukar balik.

Sebab ade la beberape orang komplen pasal tulisan. Kecik sangat katenye, so saye pon besarkan lah sikit. Mane satu ok ek? Kalau nak diikutkan, saye suke buat tulisan kecik sebab nampak kemas. Tapi kalau tulisan ketot sangat takde sape pon berminat nak bace sebab buat sakit mate je kan? hahaha.

Ok lah, balik pade topik, semua orang sure ade azam masing-masing yang unik lagi tersendiri kan? Lagi-lagi di awal tahun ni mesti semua sibuk memikirkan azamri(haha:P) yang patot dicapai hingga ke akhir tahun dan bermula la episod tahun baru yang baru tahun depan kan kan?

Tak terkecuali
juge diriku ini. Walaupun ade azam lama yang masih belum sempurna, saye tetap ade beberape azam baru yang saye rase memang patut diazamkan oleh saye. :)

TAKMO MAKAN AIS BANYAK-BANYAK DAH.

Kehkehkeh. Gelak je la guling-guling dengar azam pertama.Azam ni rasenye dah start berazam mase awal-awal tahun 2008 dulu.Tapi tengoklah hasilnye, makin banyak pertambahan ais cubes dalam badan ni ade la. Gigi pon makin rapuh. ARGH! Tidaaaakkk!!

PEREMPUAN AYU YANG SOPAN DAN SANTUN.

Bukanlah selame ni tak sopan cume sifat ayu tu kureng sket dalam diri ni. Nak kate lasak, lasak lagi cikteh tapi kalau bab keayuan memang cikteh yang menang. Sebab cikteh memang ayu. Tido pon tutup muke, tak macam tuan die ni. Tido makk aiihh Nauzubillah.....

BELAJAR UNTUK MEMPELAJARI MATAPELAJARAN.

Hoh. Yang ini memang penting. Untuk kepentingan diri dan juge diri sendiri. Yelaaa, ade budak tu kan calon SPM 2009, so memang patut dan harus dan wajib kot untuk mencapai azam yang tertulis di atas. Walhal azam tu memang dah berzaman dah diazamkan. hi hi hi..

NAK MASUK SUME PERTANDINGAN

Tahun ni lah tahun last nak kumpul sijil. Ini lah koleksi sijil-sijilku. Selame 4tahun sekolah menengah ni tak banyak sangat sijil yang berjaye diperoleh kalo nak dibandingkan dengan sekolah rendah dulu. So lepas ni, nak masuk sume pertandingan yang boleh dapat sijil! Ngehngehngeh. :)

RAJIN-RAJIN BAGI MAKAN CIKTEH

Hehehe. Sebenarnye saye memang malas nak bagi cikteh makan. Bukan tak sayang, SAYANG sangat kat cikteh tu cume die tu ha kekadang ngengade mintak makan tak kene mase. Ishk sian cikteh. Insaff..insaff lepas ni Cikteh mintak makanan terus eyka bagi ok sayang??? hehehe :P

MASA YANG HARUS DITEPATI

Hoh. Ini pon antare azam yang tak berape nak baru sangat. Tapi selalu kawan-kawan rapat dah faham bebenar da peel budak ni. Kate pukul 7, makne pukul 7 baru nak siap. So maksud pukul 7 tu adelah 7.30. hahaha. So, lepas ni nak punctual! Janji pukul 7, memang pukul 7 la saye cube untuk memacakkan diri di destinasi.

PERGI AWAL KE SEKOLAH

Yang ni rasenye lebih kurang je ngan azam untuk menepati mase. Tapi tak jugak, sebab tahun lepas saye memang antara yang sentiase lambat datang sekolah tapi selalu lepas dari denda. Pernah sekali je kene dende ketuk ketampi. Aduhai gile sakit kaki sehari semalam tak boleh nak duduk dengan betul. hakhakhak

BERGEMBIRA MENYIAPKAN HOMEWORKS

Hehehe. Ini salah satu contoh student yang tak baik. Selalu keje rumah memang saye malas gile nak buat. Dari duuuuulu lagi. Kekadang bile rase nak buat tu baru buat. Tu pon time cikgu suruh hantar baru sibuk-sibuk nak siapkan. Hohoho. Takpe,takpe. Tahun ni tahun last sekolah. So azam ni harap-harap dapat ditunaikan.

MELUANGKAN MASA DI LIBRARY

A'ah. nak luangkan banyak-banyak mase petang iaitu mase lepas habis sekolah kat library. Bukan untuk tidur, jauh lagi untuk berfoya-foya tapi untuk mentelaah pelajaran. Hohoho. Sungguh tak boleh percaya..

BERJIMAT CERMAT SENTIASA

Yeh yeh! walaupun jarang keluar rumah, tapi duit poket selalu habis tak cukup bulan dah habis dah. Semua ni gara-gara melayan napsu makan yang melimpah ruah time rehat kat sekolah. Hahaha. pepaham je la ek. So, azam boleh sekalikan dengan taknak makan banyak sikit. Nak makan BANYAK jugak. hahaha :P

MENJADI ANAK YANG BAIK

Kekadang bile mak ke abah suruh buat keje mesti cepat je akan cakap ok, jap jap jap. Hm, tak gune punye anak. hahahaha. So lepas ni, bile mak abah suruh buat something selagi tidak bertentangan dengan syarak, eyka akan buat cepat-cepat. Takde tangguh-tangguh dah, InsyaAllah.

MEMPEROLEHI RATING 4ANGKA DALAM SPEEDTEST

Hehehe. Sebelum ni paling tinggi pon penah dapat 5angka. Tu pon 99+++ something. Huh, penat dah cube mempercepatkan typing ni tapi tak berjaye juge. Sodehnye. Takpe, akan ku kuatkan semangat dan tidak akan putus asa untuk mencoba. Huahahuauha

NAK MERENDEK DENGAN FAMILY!

Tahun lepas bile nak merendek bersame asyik-asyik tak jadi. Rendek yang dimaksudkan adelah pergi makan angin. Dan bukannye pergi makan-makan. Makan-makan tu dah selalu sangat. Hehe. Tahun lepas tak jadi oo sedih gile. So harap-harap tahun ni jadi.

MENJADI SEORANG YANG RAJIN LAGI SOLEHAH

Hm.. memang azam yang sentiase dikekalkan dan diperbaiki. Rajin mandi, rajin buat ibadah, rajin kemas rumah, rajin buat keje rumah, rajin dengar cakap mak bapak. Pokoknya, semuanya diharap rajin-rajin belaka la. Baru boleh jadi calon isteri yang baik lagi mithali, tak gitu? haha :P

MENYERTAI PLKN

Mak kate mak bangge kalau ade anak mak yang boleh masok PLKN. Dan anak mak yang ade chance itu hanyelah saye seorang. Sememangnye saye takmo pon pergi PLKN ni tapi dah hajat mak nak melihat sorang anaknye pergi PLKN, jadi saye pon terpakse menanam azam untuk dipilih menjadi ahli.

JAWAB SPM DENGAN BAIK DAN DAPATKAN LESEN KERETA.

Dalam rumah ni saye sorang je, dan juge cikteh ofkos yang takde lesen kete. Yang lain sume dah reti bawak kete. Hohoho. So harap-harap boleh laaa lulus segale ujian JPJ dengan cemerlang, gemilang dan terbilang. muahahaha.

Oke, tamat azam berbentuk hati nurani mental dan rohaniah. Yang lain tu biarlah rahsia. Hehe. Ni pon belum lagi azam yang berbentuk materialistik. Rasenye..tak banyak sangat kot bende material yang diidamkan kecuali...

Tadaaa.. Playstation 2.

Kalau dapat Playstation 3 pon takpe gak. Tapi harge game die pon mahal gle gabak. So nak Playstation 2 yang baru! Sebab yang lamenye dah rosak. Cis, tak gune tol SAPE TAH YANG BAGI ROSAK tu kan kan kan. Hahahaha. Nak! Nak! Rindu nak main game. Tak warne pink pon takpe, asalkan ade! hoho

Hm, tamat lah sudah azam-azam ku pada tahun baru ini. Ntah tercapai ke idok. Rasenye yang lepas-lepas pon ade yang tak sempat nak capai. So kite kekalkan je la azam-azam tu ye. Hehe. Korang, ape azam korang lak? Same tak macam azam-azam ku. Kalau ade yang same, marilah kite berganding bahu mencapai keazaman yang diazamkan. hehe :P

Dalam demam-demam, ku gagahkan jua mengupdate blog. Huahahaha. Sekarang dah okey sikit. Suare je la jadi macam nyahh-nyahh gitu. Esok pagi ok la tu, InsyaAllah. Ni sume berkat doa korang lah yang baik hati sangat harap supaye saye cepat sembuh. Thanks ek! Saaaaaayan* korang! Ops, huruf terakhir terpaksa dicencoredkan.hihi.Ok lah, sekian mekasih.=)

TAMAT, 1.22am

25 comments:

caihonglum said...

woah u have interesting blog!

EykaHamasuba said...

really?? thanks..
yours pon nice jugak.. hehe :)

nami o fish said...

hah?
nak pergi PLKN?

hmm..eyka baik jadi artis..
kalau tiba2 nama naik,boleh tangguh..pasal ada kontrak..

hahahaha!

nami o fish said...

tujuan asal buat PLKN tu supaya melatih kita jadi tentera.

tapi akhirnya jadi summercamp yang membazirkan taxpayers.

kalau tengok iklan berita tv3 tu,rasa2nya tak logik adik firdaus dari mat rempit boleh tukar ayat "daus tak sabar-sabar nak balik,nak jumpa mak..",pasal berapa ratus kawan nami yang lepas PLKN pun keep on merempit gak..memang iklan tu tipu la..huahaha!

nami o fish said...

p/s:nami bukan perempit.nami seorang penscooter.hahahaha!

EykaHamasuba said...

Hahaha. snanye memang TAKNAK pon pergi..tapi entah la. rase macam best je kalau pergi boleh pegang senapang..hehehe

pasal mat2 rempit tu taktau la ape nak jadi ngan dorang tuh..dorg pon same jgk, pergi sbb tepakse sebab tu kalo pegi tak pegi tetap rempit jadi rutin harian..

muahahaha. :P
penscooter ek? eyka penjalan kaki je..ehehehe

.i am me. said...

banyaknye azam? gud luck tau! moga2 tercapai sume azam2 tu.

~Semoga Xmakan Ais Byk2.
~Semoga Jadi Gadis yg Sopan & Ayu.
~Semoga Belajar???? xD
~Semoga Masok Sume Pertandinan.
~Semoga, Semoga. sume semoga la. pnat den nk menaip. hehe

Ein Hazani said...

Selamat menyambut awal muharram, kat eyka. Secara jujur nye, ein lebih suke tulisan yang dulu tapi tak pe la kalo kak eyka dah ubahkan.

Atendaae' said...

jumpe eyka kt PLKN lah.ahaha
xD
ta sanggup ah nk pegi

faizedz said...

semga zam zaam alakazam anda menjadi.... amiiinn

Radiusi Maya Algebra said...

hoho..
smge sumenyer t'spai:)
rjin2 laa bg cik teh mkn:p
sy pon XNAK plkn!
hehe..

EykaHamasuba said...

cik masturah,
hohoh mekasih-mekasih. awk pon same smoge tecapai cite2..:)

ein hazani,
hmm, kak eyka pon suke yg dulu gak tapi takpe la test gune tulisan ni satu due tige hari.. xD

atendaae,
hahuahuahuahua..yeye moge2 dapat ketemu! bleh cite psl blog..ahahah :P

faizedz,
mekasih..anda juge smoge tcapai:)

cik maya,
WThahaha. hehehe..doa2 la supaye tak kena plkn.amin amin!:D

~PakKaramu~ said...

Selamat menyambut tahun hijrah

Clara Emily Cancer said...

banyak betul azam dia..
happy new yaer 2009..

asm said...

saya nk jadi blogger yg baik. hehehe

EykaHamasuba said...

Pakkaramu,
mekasih..hehe.slm maal hijrah juge. :)

Sis clara,
hehehehe..thx..hapy new year to you too sis. :)

asm,
hahaha.smoge tecapai cite2.:P

inolatido said...

haa...eyka kene la tlg saye wt blog jugak.!tak kire!
kalo tak..saye colek abg man awak!hahaaha

Alia Izzati said...

bagus la tu tak nak makan ais byk-byk...
klau x karang asyik demam jer...
kite marah awk demam psl kite dlu tiap 2 bln skali demam n rase nyer teruk giler....benci biler demam
ang lastly arap sume azam kak ekha ter capai ...ok hepi new year

Alia Izzati said...

bagus la tu tak nak makan ais byk-byk...
klau x karang asyik demam jer...
kite marah awk demam psl kite dlu tiap 2 bln skali demam n rase nyer teruk giler....benci biler demam
ang lastly arap sume azam kak ekha ter capai ...ok hepi new year

h u n n y ' s said...

Pkn?
pkn x best mase awal2..
da ujung2 baru best..
hee~
gud luck ngan azam2 niy..
=p

NIMI♥ Co. said...

giler manyak azam eyka!!
tau larr domam, gi makan ubat memanyak bagi sihat otak n rohani serta jasmani tu.=D

ainee pon tak list lagi..
ade r list seketul due..

hope sukses sukses!!

inolatido said...

ika!saye dah capai azam ika yg tamo mkn ais mnyak2 da.huhu

umaq_eiman said...

bagus bagus. bklog bagus azam pon bagus bagus. semoga mencapai semua azam azam yang diazamkan sebagai azama baru dan tak berapa baru.

EykaHamasuba said...

kak ino,
hehehe bleh je..ape kak ino nak eyka aja, eyka bleh tolong slagi temampu .cewah! haha da henti mkn ais ke ni? wow bg la tau tip2 nye sket. :P

alia,
hehe thanks alia. alia pon smoge bejaye hidup di sekolah yang baru! hehehehe.. ;p

hunny,
ye ke?? ahaha..bedebar2 lak..haha..thx.:D

nimi,
ahahahha tu la eyka rase sbb type time demam la rase macam byk je bnde nak diazamkan..hihi btw nimi pon smoge suksess!:D

umaq_eiman,
hehe terime kasih ye... :D

lya said...

MOGE TERCAPAI !

HU3

EPPY NEW YEAR !