Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, December 18, 2008

Luahan perasaan?

Wahh dengar tajuk je macam tak percaya nak luah kat sini. Hahaha. Bukan ape tapi sebenarnye saye bukanlah orang yang suke luahkan perasaan suka duka lara pasal kehidupan seharian ni dalam blog.

Dulu time memule blogging ade la jugak. Eh silap ayat.. SELALU la jugak cite pasal diri sendiri, ape terjadi hari ni dan hari itu dan blablabla. Tapi entah sejak bile dah tak berminat nak cite pasal rutin ni semua.

Lagipon dulu mane ade orang sudi nak jenguk blog saye ni. Sebab tu kalau cite pape pun macam selesa je dan tidak memberi kesan sampingan yang mendalam. Hehe. Kalau ramai orang jenguk saye pon rase segan lak nak cite masalah peribadi dalam ni.

Ana pon tak bagi sangat reveals semua bende kat blog ni sebab blog ni tempat public so taknak lah cite kat orang pasal personal life. Masalah kehidupan yang melanda. yep semua orang ade masalah. Saye pun ade masalah sendiri.

Cume malas je nak cite. Kalau cite pasal masalah family kat sini kang lain yang di cite lain pandangan orang lain jadinye kang. Sebab tu tak banyak sangat pasal family diselitkan di sini. Pasal kawan memang berlambak lah kot. Hahaha..

Sejujurnye saye pon taktau ape yang patot dan tak patot saye tulis dalam tempat public macam ni. Nak luahkan masalah rasenye tak perlu kot. Lagipon saye jenis yang malas nak fikir pasal masalah-masalah ni. Lame-lame hilang la masalah tu agaknye kan kan. hehe

Selalunye saye tulis bende yang random je pon. Memberi pandangan tentang ape yang saye lihat, pandang, dan dengar dan berkaitan kite semua la. Hohoho.

Tapi kekadang tu ade jugak saye luahkan sikit-sikit perasaan saye ketika itu. Sebab tu la kalau tengah emosi kekadang saye jauhkan diri dari mengepost blog. Takut terkeluar segala isi hati yang menjiwangkan. Segan la nanti bile bace balik di lain hari hehahaha.

Saye pon kekadang mane ade idea sangat nak tulis pe. Sekadar type ape yang ade dalam hati dan fikiran ni ha. Tangan hanye mengintepret data yang ade kat otak je. So kekadang ape yang saye tulis tu saye pon taktau dari mane datangnye ide-ide yang sebegitu. hahaha

Apepon, terima kasih la sebab masih ade yang sudi membacenye. Walaupun kekadang memang macam entah ape-ape ntah yang saye tulis ni kan hehe. Biaselah, budak sekolah kan memang macam tu. Masih dalam proses pembelajaran dan terperangkap dalam satu kelompok je.

Belum lagi bergaul dengan dunia luar kan? kan? hehehe..masih belum matang dengan asam garam kehidupan la orang kate. hua hua hua.. Sebenarnye banyak bende nak dicite ni tapi mase tak mengizinkan. Nanti la sambung balik. Hehehe:)

SEKIAN, 6.15pm

10 comments:

nIeYsA said...

yup, i do agree with u!

benda2 yg terlalu personal kalau boleh i pn xnk letak kt blog.

but biasalah kita manusia tetap terbabas jugak kan

:p

EykaHamasuba said...

hehe yeah yeah tau takpe..kekadang secara xlgsg tertulis gak kan..hehe

miLk+ch0co said...

hye..dgar cam sayup jew..ekekeke..relax k..masalah mematangkan kiter sebagai manusia..tanpa masalah..mungkin kitapun tak tahu apa yang kita silap dan salah kan?:))

nami o fish said...

there's a different between blogs and diaries.

blogs is your ideas that you want to share with cyberbloggers.

diaries is the one you keep in secrecy,no one could ever knew,except God and you.

tu je,nami ada dua-dua.Pasal tu idea-idea radikal seboleh-boleh nak dikeluarkan dalam blog nami.

nami o fish said...

Al-Fatihah kepada nenek eyka.semoga rohnya dicucuri rahmat.Amin.

raihunt said...

blog lain, but kekadang, i pon ade tulis jugak kt blog, cuz cam suke. bila la. hahahah :DDD

a n a b e l l a said...

xslh luahkn perasaan dlm blog.
asalkn x membuka aib kiter.
but, seriously.
cara eyka tulis mcm da matang.

Nariez said...
This comment has been removed by the author.
Nariez said...

Selalunye blog yang menimbulkan kontroversi yang akan ramai orang suke bace.

tapi eyka takde kontroversi pun i tetap suke bace.

:)

EykaHamasuba said...

nami,
thanks nami. :)

raihunt,
ha;ah eyka pun suke gak kekadang.hehe

ana bella,
matang ke? tak la..heheheh biase je kot.. btw thx.:)

nariez,
haha thanks. :)