Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Wednesday, December 24, 2008

Hatiku Tersentuh

Tadi, sedang aku membuat sesuatu untuk beberape orang yang ku kira perlu, tiba-tiba kakakku, ANA memanggilku

"Eeyyykkaaa!! Sini kejap!"

Ahh ape bende lagi la. Ni mesti nak suruh aku buat keje ni. Hatiku membebel. Aku yang sedang malas lagi takde mood sebab tengah sibuk melakar sesuatu. 'Sesuatu' yang akan ku beritahu kemudian later.

Tapi hatiku masih lembut, kerana aku kesian sebab Ana telah menghabiskan masa dan suaranya hanya untuk menjerit memanggil namaku. Dengan itu, aku berjalan ke biliknya.

"Gapo dio??"

Seperti biasa, dia kulihat sedang membaca sesuatu sambil mengscrollkan mouse di hadapan komputer. Lalu memandangku,

"Kau bace lah ni.."

Aku yang sedang dalam mood untuk melakar padam sedikit demi sedikit. Mataku tertumpu ke arah skrin komputernya. Kerut di dahi masih belum hilang gara-gara sifat malasku.

"Ape ni?? Blog sape?"

Kerusi berganti punggung, mouse berganti tangan. Mata kutumpu ke arah skrin.

"Ed na..ko kenal kan??"
"Ooohh..kenal. Kau pernah cite dulu. Kenape dengan die?"
"Kau bace lah. Nanti kau faham.."
"Ok, ok.."
"Aku nak pergi jemur kain jap."

Ana berlalu pergi. Aku menumpukan perhatian terhadap tulisan-tulisan komputer yang terpampang. Bace satu persatu. Hatiku tersentuh! Bukan mudah untuk aku membaca sesuatu yang menyentuhkan hati ini di hadapan komputer.

Lalu, aku juga ingin berkongsi cerita itu kepada anda semua. Baca la sendiri. Ohh dan aku tidak tahu mengapa caraku menulis sudah berlainan. Mungkin mood masih dalam keadaan tersentuh, maka ini lah yang terjadi.

dan Ana, dialah yang selalu rajin mentelaah blog orang lain. Dan jika ada sesuatu yang ingin dikongsikan bersamaku, dia akan segera memanggilku. Walaupun pada ketika itu aku sedang sibuk membuat benda lain.

Mane laaa die dapat blog-blog ni.. Hm..

Kini, mood ku untuk melakar sesuatu itu telah hilang. Aku terasa sakit di perut. Dan bayangan milo ais terpampang dalam fikiran. Bukan milonya yang aku idamkan tetapi aisnya. Aku kan memang seorang yang AMAT gemarkan air batu.

Ishk. Bila lah agaknya tabiat burukku itu akan berlalu pergi. Takut pulak gigiku akan hilang bersama ais-ais yang ku gigit tu nanti. Hm... Apepun, silalah baca nukilan yang bertarikh Saturday, December 20, 2008.

Semoga hatimu juga tersentuh seperti hatiku. Maka, akan banyak lah blog yang menggunakan penulisan yang sebegini.

Not bad what! Rase macam dalam novel..hehehe.

Oh jangan terkeliru ya. Itu bunyi hatiku yang berkata. Hehe. Ehem, ok lah aku ingin berlalu pergi meninggalkan papan kekunci ini untuk membuat milo ais. Selamat Membaca apa yang ku baca ini tadi ya rakan-rakan sekalian!:)

TAMAT,11.50pm.

22 comments:

fina-je! said...

akk suka makan ais jugak.haha.
gilaa2.

aidathepolkadotlover said...

saye dah baca blog tu
:)

Syue SAHAJA said...

tersentuh ye eyka... :))))))

Clara Emily Cancer said...

menyayat hati betul la..
sedih sangat.. =(

EykaHamasuba said...

kak fina,
kita serupaaaa.sep sket! hehe

aida,
tersentuh tak??

syue,
ha;ahh hahahaa.kenape syuee?? :P

sis clara,
tu la pasal...sdeh je :(

: IERA : said...

umph seriously ed na buat orang sedar :)
yup smoga byk lgi org mcm dia.

EykaHamasuba said...

hehehe..:D

Nariez said...
This comment has been removed by the author.
Nariez said...

Strong person.:)

EykaHamasuba said...

Yes she is..:)

NIMI♥ Co. said...

ika!!
sgt sedih!!
i bring my siblings to read together..
kiterowg semue sgt touching bc criter dier..
n i have link her at my blog so dat i sentiase dpt ikut criter dier..

EykaHamasuba said...

tu la pasal.
meremang segala bulu roma bile bace kan??

Qayyum said...

trsentuh hti sy juga. wlaupun sy lelaki. hahh :DD

EykaHamasuba said...

hehehe ternyata semua org punya perasaan tak kire laki mahupun wanita..ahaha ;p

aidathepolkadotlover said...

tersentap terus
hehehe
:)

a n a b e l l a said...

wow.
best nyew penulisan dier.
untung kn dier.
kiter yg lahir2 da islam nih x dpt rase ape yg dier rase.
sebak...

alya.ayla said...

hee , seorg adik yg mulia ;DD
haha
^^V

nami o fish said...

Memang layan nukilan-nukilan macam ni sambil kunyah ais di dalam suhu 27 darjah celcius yg cukup memanaskan ni..huhuuu!!

Malam tadi tunggu Santa Claus ke?

EykaHamasuba said...

aida,
hehe same la..sangat tersentap dan termeremang bulu roma..

annabella,
itu la pasal..ishk..tapi betul2 menyayat hati..

alya,
hehehhehee..tak la mulia sgt..ahaha :P

nami,
tu la pasal! memang best oo gigit2 ais! haha nami kene tag tau kt bawah tu. buat la kalo rase macam nak..hehe :D

::c i k d e a n y:: said...

huhuk...tesentuh gak la bace...

EykaHamasuba said...

hmm...tu la psl.:)

A.R said...
This comment has been removed by the author.