Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, December 28, 2008

Burzum Varg Vikernes

Biography pertama.

Sape kenal laki kat atas ni sile angkat tangan!:D Mesti ramai tak kenal kan? Hehehe. Die ni merupakan seorang musician. Membawa lagu Black Metal. Oh jangan salah faham. Saye tidak melayan lagu Black Metal. Belum juge mendengar lagu-lagu kumpulan dia iaitu Burzum, kot.

Saye tahu pon sebab semalam pak cik saye suruh carik gamba Burzum. Dan saye lihat, muke dia boleh la tahan comel. Muke nampak baik. Tak nampak macam Black Metal pon. Gambar die time rambut pendek je la comel. Tapi M.Shadows lagi macho. Hehehehehe..

Saye kurang pasti samada Burzum itu name kumpulan ataupun name die. Tapi rasenye name die Varg Vikerness kot. Die sekarang ni ade kat penjara dan menyanyi di sane. Kerana kesalahan, membunuh seorang lead guitaris band Mayhem. Itu yang pakcik saye cite.

Dan tadi saye membuat searching di wikipedia. Saye bace la jugak sikit-sikit. Rupenye Burzum itu memang kumpulan die. Tapi ahli kumpulan tu die sorang je. Die lah yang menjadi vocalist, guitarist, bassist, drummer dan sebagainye.

Dan name sebenar die mengikut IC adelah Kristian Vikernes.

END,9.41am.

16 comments:

Nariez said...

Wow!1st time i tgk pmpwn blog psl die.

faizedz said...

m,shadow mmg style la weh... lalala wuii

EykaHamasuba said...

a'ah ngan synyster gates!
mmg machoo.wahahaha
:D

faizedz said...

i rase sume dlm a7x sume style laaa.... salute....

EykaHamasuba said...

Ha'ah tapi mshadows skg da kurang menjerit kan..hohohoh.

ade smtg ngan die nye blood vessel..
ayoo..

nami o fish said...

no comment..huahua..kerna saya kureng menggemari muzik black metal.

tapi terkejoit jugak la bila eyka tulis pasal black metal dalam blog huhuhu!

Alia Izzati said...

eyka tau x yg burzum ni pon benci kristian n die penah bakar 2 bijik gereje tpi skrang ni die tgh carik agame la...
che arip cite kan smalam

EykaHamasuba said...

nami,
eyka pon tak mnt black metal ni. sakit otak oo hahaha..metal ringan2 tu boleh la kot..tp sakit tlinge gak!hehe..hm nape lak tekejot nami??:D

alia,
taktau pon.tp dlu cik arip pon pnah cite psl die tp tak igt sgt hahahaha..adoi!:D

NADIAfarhana. said...

dak2 a7x mmg manco lahh :D
ehh,, dyorgg uhh dak2 kew?

Encek akta said...

yeah, i big fans of mayhem and burzum long time ago. yang dia bunuh tu father of black metal Øystein Aarseth.

Lin said...

dia mmg ensem. haha xD

EykaHamasuba said...

nadia,
haha dorg da tua kerepot la nadia. ;P

encik akta,
hhohoho ic2..gelaran die Euronymous kan..hehe

Lin,
dia lin ni dia yg mne? burzum ni ke mshadows?? ahahaha ;P

asm said...

knp ko bangga dgn mamat nie, hehe

EykaHamasuba said...

hahaha..mne de bangge..saje nak tarok..hehe

Farah Farizah said...

Mayhem best ouhhhhh :D bt i've never heard abt band Burzum hoho thnks anyways :P

Anonymous said...

I knew about him. Dia memang kacak. Sekarang dia dah kahwin dan ada empat orang anak. Dia dah tua dan dia nak menikmati hidup yang tenang sambil membesarkan keempat-empat anak beliau yang comel belaka. Saya menghormati pandangan V. Vikernes terhadap kehidupan dunia walaupun saya tidak menyokong pandangan V. Vikernes.If I have the chance to talk to him,I hope I would.