Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, December 04, 2008

Kisah Pontianak

Post ini ditujukan khas kepada : Sarah.

Memang betol la setiap blog mesti nampak muke Edward tu. Bukak blog atin, ade. Blog hanim, pon ade. Blog orang lain, banyak yang ade. Blog awak pon ade. Blog saye, sekarang dah ade da! hehehehe..

Memang ramai gilekan Edward Cullen tu. Ili siap MMS saye gambar Edward tu tadi petang lepas die habis tengok cite tu dengan notis: boyfriend kite! tertulis kat bawah gambar tu. haha. Semangat tol die tu kan. Hehe

Tapi saye lagi gilekan Cedric Diggory dalam Harry Potter tu daripada Edward walaupun dorang adelah orang yang same. hahaha. Sebab taknak mengalah ngan Hanim. Die kate Edward ensem. Kerana ego, saye kate lah Cedric lagi ensem. Hehehe.

Bagi yang tak bace novel die(iaitu saye sendiri), akan cakap cite tu best. Bagi yang bace lak kebanyakannye memberi komen tak PUAS sebab banyak part takde dalam movie tu. Ade juge part dipotong.

Tapi saye rase ok je cite ni. Masih boleh meremangkan bulu roma, tande best la tu. Haha. Part paling best adelah time dorang main Baseball. Dah la lagu Muse, Supermassive Blackhole. Memang Best ah!

Dengan part dating atas pokok. Seronok jugak ye kalau dapat berkapel dengan pontianak. Pontianak matsalleh la terutamanye. Sebab pontianak melayu semua wanita je yang konker. Pontianak matsalleh lak banyak lelaki. Menggiurkan dan bergigi taring. Boleh bawak terbang-terbang lagi! hehehe.

Dr Cullen CalisleDalam cite Twilight ni saye lagi suke bapak Edward iaitu Dr.Calisle. Bapak die lagi ensem dan macho ala-ala Johnny Depp gitu! Maybe sebab tu Edward dengan adik-beradik die yang lain pon ensem gak sikit.

Biaselah, bapak borek anak mestilah rintik,kan? hehe.Muke Peter Facinelli, iaitu Dr.Calisle tu nak macam muke Tom Cruise sket cume die lagi macho la.haha. Memang ensem la bapak die nih. Tapi nape tah ramai minat Edward. Mungkin taste saye kot yang pelik? Hehehe.

Maybe sebab Edward nampak macho gile kot dalam cite ni. Dah la romentik, macho, caring, cool, pucat, lesu, sejuk, tinggi, protective dan tenungan yang amat mendebarkan tu lah yang membuatkan ramai gadis terpikat terus ngan die ni. Nasib baik imanku masih kuat.

Tak terpikat kat Edward, tapi terpikat kat bapak die pon jadi la kot. hakhakhak. Lagi satu, pontianak yang ni pon macho gak pe!! Tapi yang ini still the macho-est la bagi saye! Haha. Lagipun kalau takde die takdelah family Cullen, tol tak? hehehe

END, 3.03am

24 comments:

NADIAfarhana :)) said...

betol betol betol..
bpak dy agy ensem dr anak dy..
:D

EykaHamasuba said...

tau takpe!! hehehehe. macho kan kan?? haha

Permaisuri said...

hehe blog saya takda lagi. hehe ;D

EykaHamasuba said...

Bakal, bakal..heheh :P

han eba hyun bin said...

novel dia lagi best rasenye.
hah,dah baca dah baca.

sambungan dia pun ;)

EykaHamasuba said...

saye tak bace lagi...haha mls mau bace. hehe

idamsa said...

xminat apa yg awk minat

onie | LYLAS said...

yeyeye cite nie mmg hebat!!!
bru d'tonton smlm meyh!!
ehhh edward 2 nsem laa.
klu pontianak cmni de kat m'sia dowg xyah minx geget mmg amai akn offer diri nk kne geget meyh.!!hahahaha

nami o fish said...

hmm..cambest citer ni..
huhu!

takde citer aweqs2 die ke?hehe!

nami o fish said...

http://ezreenemira.blogspot.com/2008/12/girl-power.html

hmm..kami lelaki ni pembuli ke?err..bg opinion sikit..

YUI said...

cerita ini mmg best...
edward or cedric sme shj..
tp robert lagi hensem...
btw, dr cullen tu mmg hensem lagi menawan...
addicted to vampire

EykaHamasuba said...

idamsa,
lain org lain minatnye.. :)

onie,
haha..harap2 je la kan dorg dtg sini..hehe

nami,
nnti eyka bace ye..skg ni tak sempat..nga rushing ni.nnti tau tau!

yui,
hahahaha.btol2!ROBERT lagi ensem la kire kan. hihi tp bpk die pon ensem. ;D

kikiEy said...

wah best cita ni

Farah said...

eyka,part main baseball tu mmg best!lagu muse tu lagi best kan2?haha.bapak dia mmg handsome pon:)

EykaHamasuba said...

kikiey,
tau takpe! hehe

farah,
ha'ah best gle part baseball tu..rse cam nak join je dorg men..hehe

Blufish said...

serious jeles . HAHA EDWARD TU COMELLL KANNKANNN . nk tgk jugak . the bella's lullaby tu mmg lagu dkt soundtrack cite dorang ke ?

EykaHamasuba said...

hehe jeles pasaipe lak..hoho die mmg comey.tp comey lagi bpk die hahahahaha

idamsa said...

Setiap hari minum Minyak Kelapa Dara @ habatus Sauda @ Madu-Apa yang akan anda dapat ?



Melegakan pernafasan – mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong



Melawaskan pembuangan air besar dan kecil – menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksn melalui najis.



Meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh – Minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan – badan anda akan terasa lebih bertenaga



Di dalam usus kecil dan besar ia memusnah organisma perosak, seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa (cacing). Dengan nya penghadaman mencapai tahap maksimum.



Mengurangkan keadaan mudah lapar – bila penghadaman mencapai tahap maksima tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga.



Oleh itu berat badan terkawal – tidak perlu makan banyak dan kerap

Mengurangkan kandungan lemak badan – berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan sesaorang.



Tidak mudah mendapat jangkitan penyakit – dengan bertambah kuatnya sistem kekebalan tubuh.



Mengurangkan kelekitan platelet darah – kelekitan platelet adalah faktor penyumbang kepada pembentukan plak pada saluran darah.

Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi – mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung.

Mempercepat pengantian sel-sel mati dengan yang baru – mengembalikan keanjalan, kelembutan dan kehalusan kulit.

EykaHamasuba said...

minyak kelape dare bleh tebal kan rambut..

Farah said...

nanti kita join okay.farah tak reti mainla.kita usha bapak edward ngn dia ja la eyka:D

miLk+ch0co said...

waa..ader promotion lak dalam nie..cambest jew..ahahaha..

a n a b e l l a said...

mnt bapak dier?
ok la tuh.
mmber kte mnt james.
the bad one!
lg kesian.
(she needs help)
=)

Onlyteha said...

walweyh!

i agree 100 percent;)

EykaHamasuba said...

farah,
haha edward tu amik la. eyka nak bapak die jugak! hehe

milk,
hahah tengok la dlu bru tau best ke idok..

annabella,
james?? haha itu la..pelik sungguh kwn ana tu ye.;p

onlyteha,
heheh seppp sket!!:P