Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Wednesday, December 31, 2008

Berakhirnya satu kenangan

Yaaa, sekarang pukul 7.37pm. What a nice number! Hehe. Rase macam sekelip mate je hari ni dah nak sampai ke penghujungnye. Bukan takat hari ni je, tapi bulan dan tahun ni juge akan berakhir sekali mengikut rentak irama hari ini. wah wah wah.

Rase cam kejap je kan? Tapi bile fikir-fikir balik rasenye banyak kot bende yang telah diharungi pade tahun 2008. Sume perise ade. Yang manis, yang masam, pahit masin kelat likat melekat cakap je ape semuanye ade! Kire kalau digaul bersame cukup la kot nak buat kek coklat indulgence secret recipe tu. haha

Time akhir-akhir tahun ni la baru wujud perasaan nak ingat-ingat balik ape bende kenangan yang kite dah lakar sepanjang tahun. Rase kalau tahun takde penghujung, sampai bile pon kite takkan sedar akan kepentingan mase yang patut kite hargai sepanjang masa. :P

Kalau nak share pengalaman pun banyak dah tak ingat. Dah hilang ditelan mase. Takpon hilang ingatan terus. Maklumlah, saye ni bukan orang muda lagi. Masih muda, tapi sel ingatan tak sekuat budak tadika. Kalau time tadika dulu cikgu ajar lagu ape-ape pon sampai sekarang kite still boleh ingat.

Tapi sekarang walaupun baru setahun rasenye macam susah sangat nak ingat. Ishk, ni mesti kes sebab kene ingat banyak sangat formula la ni. Math, addmath, chemist, physics, akaun arrhh sume bende nak kene ingat sampai kenangan pun takde ruang untuk diingati. Ishk ishk. Pity pity me. Haha

Dalam banyak-banyak perise sure yang pahit-pahit je yang kite selalu teringat kan? Susah nak buang bende pahit ni sebab impak die memang pahit sampai ke usus. Kalau takat manis tu rasenye harini dapat yang manis, esok dah hilang dah. Haha.

Tak pon mungkin sebab dah memang hari hari dapat yang manisss je sebab tu dah lali. Bile pahit datang sekali dua, sampai bile kite takkan lupe dan begitulah sebaliknye. Takpon kite tak perasan pon sebab kite sendiri taktau nak kategorikan kenangan yang manis dan juge yang pahit kat mane satu. Hehe.

Apepon, yang buruk tu kite jadikan sempadan, yang baik jadikan teladan. Kite cedok yang jernih, tapis yang keroh. Kan tak elok buang-buang air ni. Membazir. So, tapis pon kire ok la. Jernih jugak lame-lame kan? Tapi kalau yang dah memang keroh coklat pekat tu rasenye takyah la nak tapis pon takde gune, so kite buang je la ek.

Sape paham bende yang saye cakap kat atas tu tahniah. Anda memang hebat! hehe. Tadi bukak blog orang lain banyak yang tulis pasal pengalaman-pengalaman 2008 ni. Saye pon nak share jugak tapi nanti la bile-bile ade chance saye update ok. Rase dah lame kot tak cite bende-bende yang serius.

Haha. takpe-takpe, kite lek lek dulu. Kate new year, so ape lagi? Pergi la berpesta di sane. Daripade membace blog orang disini. Hehe. Dan saye, sepanjang hidup ni rasenye tak pernah kot sambut new year kat luar. Kalau ade pon, time kecik kot. Sebab selalu sambut kat rumah je. Lagi best, tak sesak, bunge api still boleh nampak! Pakai baju tido pon takpe. hihi

Daripade sambut kat luar. Meriah yang teramat. Terlalu sakit mate pandang kilau kilauan manusia. Sesak, rimas, lemas. Hahaha. Suasane yang amat tidak ku gemari. Dah la panas, berpeluh-peluh. Bau ketiak eeem, mavelous! Tu bagi yang sambut kat tempat takde air cond la. Hihi. Tak kesah lah kat mane korang sambut, asalkan bahagie sentiasa!:)

Pade yang muda dan mudi, sambut lah sepuas-puas hati anda, tapi jangan sampai lupe jalan balik dah la ye. Nanti risau pulak mak bapak korang tunggu tapi tak balik-balik. heheehe. Ok lah, sekian. Terima kasih bagi yang sudi membace. Selamat Tahun Baru!:)

TAMAT, 8.07pm


21 comments:

Atendaae' said...

tak mati pun tak sambut kat luar.
betul tak eyka?
hehe

EykaHamasuba said...

haha.betul tu!baik la tido kat umah lg best..hehehe

nami o fish said...

Selamat tahun baru 2009!

Addeena Dzakwan said...

haha, eyka abang eyka ejat tuh yeh? akk ghase mcm penah nampak kot, tak sngke lak abg eyka;PP budak kulinari memang hensem hensem belaka! hahahaha;D

Addeena Dzakwan said...

haha, memang kerempeng. ish, tak baik, tak baik;P

a n a b e l l a said...

sambut kt uma lg best kn.
bleyh pelowk bantal 'wangi' skali.
anyway, selamat tahun baru yea.
jd budak yg baik kt sekola.

huhu...

GLORYecha™ said...

suke btul bace blog eyka , pnjg2 . hehekk

Pijah said...

hepi new year eyka. weee. rindu dia. :)

Lin said...

buat apa la sambut kat luar dgn kwn2. konfem² pasti melakukan dosa ;)

Charymien said...

haha tul kate u..
klu smbut kat luar dh la rmai org..
tk selesa la..
then mcm2 bau ade.. euww..
duk rmh tdo lagi best :D

happy new year btw~ :D

asm said...

slmt tahun baru smga panjang umur murah rezeki

Farah said...

dia mintak couple,eyka.geram gila farah ngn dia.dahla jiwang.tak suka!td dia call.tak angkat pon.farah tak tau sapa punya keja bg num farah kat dia.mmg nak kena penampar brtul org yg bg tu.siot

cikyuyu said...

eyka budak kecek. :)
HAHAHA.
x besh pon smbt luar tuh.
wat sakit pale jerk. kan kan?
kak yuyu tak pernah pun nak celebrte mnde2 nih. HUHU!~

ntah ape2. ntah ape2!

" epy new years 2009 "

wahh. SPM tuh ?
jgn lupe yerk. Bhaha :D

frahynx rose said...

epi new year eykaa..!!
gud lux spm!!

Syahirah Shaari said...

hepy new year
yup tdo kt umh ag bgoz
drpd sesak2 ngok bunga api
yg x bp nk canteq tuu
hahahaa ;)

nzyrh said...

spm ! heeee goodluck!

Yasmin said...

link akak dik. www.yasminredzuan.blogspot.com :)

Syue SAHAJA said...

hihi.eyka.. selamat tahun baru kt awak..
berbaek lah kite sbgi madu,wakakaka~

EykaHamasuba said...

nami,
slmt tahun baru juge!:)

kak deena,
hehe kenape lak tak baik..:P

anabella,
hehe tu la psl. bantal segale bantal pon bleh dipelok. haha

cik ecah,
ye ke? Mekasih ecah.teruskan membace..ahaha :P

pijah,
rindu pijah jugaaaakkk.lame kan tak nmpk. hehe

Lin,
hahaha tu la psl. tapi tak semestinye..:D

charymien,
hehe thx...yep2 dok umah gak best! btw, SPM! hahaha ;p

asm,
MEkasih,slmt tahun baru juge!:D

Farah,
ala farah buat duno je.tak yah layan k? nnti buat sakit hati je kan?:)

cikyuyuyuy,
haha tu la psl. Slack tol spm tu nyebok je ekeke. kak yuyuuuyuyuyu busuk!:P

frahynx,
thankkssx.. anda juge, smoge maju jaya! hehehe

Syahirah,
haha tu la. bazir mase je kan tgk bunge api..;p

nzyrh,
hauhuahua tu la. ishk ngade tol spm ni. tak bg can lgsg! haha

yasmin,
baik kak!!:D

syue,
haha ye ye semoge hubungan kekeluargaan kite smkin akrab ye maduu! wakaka ;p

nzyrh said...

hehe spm goodluck :)

EykaHamasuba said...

hehehe :P