Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, April 02, 2009

Satu langkah ke hadapan

Kalau boleh, nak je jerit kuat-kuat,

"Aku suke kat kau la bodo!"

WAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA. So not me but it's faaaar beyond our expectation that we're not being ourselves. Sometimes, We dont even notice it, that we're not really ourselves.

The question is, how far yourself have been the real self of you?
and how did you know that you are your own self?

QUESTIONS keep bugging me. zzzzz!

Biasek r remaje kan masih tercari-cari identiti. Saye pon kadang-kadang konfius jalan mane yang harus saye pilih. Ikut naluri atau ikut pintu suke hati? Arah tuju lepas SPM nanti pon saye takot tak pasti.

Yang saye pasti, saye sedih tetapi tidak sabar nak meninggalkan alam persekolahan.

Bile sekolah, tak banyak bende yang perlu difikirkan walaupun bagi saye bende ni dah banyak untuk tahap pemikiran saye sampai terkusut otak kadang kala. Mane tak kusut, fikir pasal exam exam exam keje rumah exam soalan soalan dan semua tu.

Tapi, saye tahu nanti lepas dah habis sekolah laaaaaaagi baaaaaaaaaaaaaaanyak berkali ganda kot bende yang perlu difikirkan oleh manusia bergelar saya. Takut lah. Takut tak bersedia lagi ni. Haha

Walaupun baru je bulan empat, (baruuu laa sangat! hahaha) future fantasy sudah pun terngiang-ngiang di minda. =,="

Ape yang pasti, fokus saye sekarang ni cume lah untuk cuba dan buat yang terbaik. Lain-lain tu tak yah la pikir dulu. Betul kan kan? :) Cume kekadang bile tengah feeling-feeling tu terfeeling la jugak pasal kehidupan selepas sekolah.

Sedih laa nak tinggalkan alam sekolah. Tapi tak sabar. Tapi takot lah nak hadapi keadaan yang lebih mencabar. Inilah kehidupan. haha. Taktahu ape punye feeling daaa. Campur-campur macam rojak. Rojak pon tak campur-campur macam ni. haha :)

P/S : Ayat pembuka kata di atas adelah ayat contoh semata-mata :)

TAMAT, 8.02pm

15 comments:

lalala said...

ader positive n negative nyer..

u have been tagged T_T

NIMI♥ Co. said...

tau takpe..
mmg banyak r bertimbun kat otak ni..
haishh!!

takpe eyka busuk yg kuat kentut, manyak mase lagi..
poyo jer kamu, baru bulan 4..
poracik!

.Qistina said...

eyka eyka,saya sgt takot tgk gamba post ni :D

fezaL Mohd said...

pk trus memikirkan
aduh hahaha

miLk+ch0co said...

haha..ya betul!lepas sPm lagik banyak nak pkiaq!aduyai..lagi2 pas result kuar..sebab ta tau nak plih and nak mohon aper..so rajen2 lah bertanya..agagaga..

Farzana Epiliska said...

:D

Tolong re-link kita :)

umaq_eiman said...

orang kata kalau kita pk banyak nanti kita lebih bersedia dari orang lain. Tapi saya cadangkan kita jangan pk sangat barula life jadi surprise.

pk sikit2 je. kalau tak pk langsung jadi kelam kabut lak.

Ruhil Rosley said...

aduh.
selepas sekolah lagi la pening eyka.
tiada kerja nak buat.
keboringan mula melanda.
time itu baru kita sedar betapa rindunya sekolah dan waktu sekolah menengah la yang paling seronok.

keyra said...

eykaaaaaaaaaaaaa,
gambar first tuh menggelikan!
HAHA

adiratnashee said...

hell yeah.
mninggalkan alam persekolah adlh satu benda yang besh untuk dinantikan dan macam babun untuk dihrungi.
tambah lagi bila keadaanya
x bekerja, dah dapat result, masih belum melanjutkan pelajaran..
o.M.G

nyzm said...

masa sekolah adalah masa yang paling seronok sekali! hahaha

husna. said...

alam persekolahan mmg plg mnis skali.jgn sia2kn =.=
tp ble dh lpas spm..
tgk junior2 g skool..
rse cam nk g skola blk.

EykaHamasuba said...

lalala,
orait! ;D


nimi,
haha da bulan 5 dah skang ni. takut pulak! ;S

EykaHamasuba said...

qistina,
takot ke? agak r. hehe tp smart! ;D



fezal,
hahaha maleh lak nak pikir ;p


milk,
yah! Kene rajin bertanye, kalo tak nnti sesat. agagaga

EykaHamasuba said...

farzana,
orait! :D


umaq-eiman,
yee btul tu! fikirkan hari ini, bukan esok, smlm mahupun lusa! haahkhak bru la adventure ;P



ruhil,
memang la. kan best kalo dapat skolah tapi takyah cikgu ajar. still g skola cam biase, pkai bju skola smbil tnggu rsult tu. tp takyah buat apape2 ;p



keyra,
tahu tak mengapa! saje je nak gelikan keira snanye hakhakhka ;P



adiratnashee,
yehh betul tu! seram jugak nee aiseh =,="


nyzm,
gimme five dude! hek hek :P


husna,
itu adelah satu kemestian! hehe