Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, April 26, 2009

Semangat Anti-Malaysia

Hoho. Rasenye ramai kot dah tahu pasal myspace anti-Malaysia tu. Orang Indonesia yang buat. Yela, da ramai sangat da post buletin la, sebar kat komen la, message jangan cakap. Status pon same. So, ape tindakan kite?

Mencarut dan pergi serang myspace dorang tu tak memberi kesan pon. So, terime je la. Dorang saje je kot nak tarik perhatian. Takpe, kurang kasih sayang la kate kan. Sebab tu sanggup buat macam tu. Haha. Dulu pon ade jugak website dorang buat pasal malingsia. Timbul isu bile negara kite tarok lagu rasa sayang tu sebagai lagu tourism.

Mase tu saye form 3 kot. Taktahu wujud lagi ke tak. Agak panas gak la hati tengok. Saye pon melenting same. Haha. Tapi, sekarang ni dah tak melenting dah. Cool down je. Korang pon, tak perlu sebarkan myspace tu. Lagi korang sebar, lagi dorang rase seronok.

Daripade menjadi semakin kusut, kite senyap je lagi bagus. Rilek je. Kalau nak komen dorang pon, komen je bende yang positif. Cakap terime kasih ke. Perli-perli ke. Tak pon tulis je besar-besar kat komen, MALAYSIA MEMANG HEBAT! hahaha. :P

Bukan takat myspace je, kat youtube, blog, dan siap ade website sendiri tu! Dah macam buat kempen anti-malaysia dah. Dorang wujudkan semangat anti-anti kat kalangan dorang tu ape je yang dorang dapat? Lagi mewujudkan semangat permusuhan ade lah.

Bukan ke lagi bagus, dorang majukan diri sendiri dahulu daripade buang mase anti-anti ni, betul tak? dan kite daripade membalas semangat permusuhan tu, baiklah kite repair dulu semangat perpaduan kite kat Malaysia ni.

So, sebagai rakyat Malaysia, kite takyah wujudkan semangat anti meng-anti ni. Tunjukkan bahawe bukan cara kite anti-anti ni. Pe barang anti-anti! haha. Semangat anti ni tak membangunkan pon. Lain la kalau anti-zionis ke ape ke.

Banyak lagi bende yang perlu kite lakukan daripade panas hati fikir pasal tu. So, kite lek je. Kite kan cool! Tak cool pon buat-buat cool je dah la. Semangat bajet cool dalam hal ini amat digalakkan. haha :P
"Jadikan masalah sebagai medium semangat untuk kite lebih membangun, bukan lebih menurun!"

Lagipon, macam yang saye cakap kat buletin myspace semalam, tak semua indonesia anti malaysia. Oleh itu, daripade kite sibok-sibok panas hati mencarut-carut nak suruh dorang stop, baiklah kite stopkan diri kite sekarang daripade meng-anti sesame sendiri terlebih dahulu.

Kerana, umpama gajah di depan mate tak nampak, kuman di seberang yang kite nampak. Itu dipanggil rabun dekat tu. Tahap kritikal dah! Kene buat spek mata! Haha :) kepade yang taktahu tentang kewujudan myspace tu, tak payah tahu lagi bagus.

Dan kepade yang tahu, kite buat taktahu dah la. Gelakk je. Takyah sebarkan promote myspace dorang tu buang masee je. Ngeh ngeh;)

p/s: Lain la kalau orang kite sendiri yang anti negara kite sampai buat website pe jadah sume tu. Itu memang patut kot kite buat sesuatu. Tapi, takat ni tak jumpe lagi. Ade sesape dah pernah jumpe ke? Kalau ade, meh kite sharing. Sharing kan caring. haha :P

SEKIAN, 10.48am

24 comments:

sarahunny said...

bajet nya mereka! saya sayangkan malaysia! hoo yeah!

EykaHamasuba said...

eh eh same la kite! saye pon sayang malaysia jugak! haha

Qistina said...

ape la diorang ni.macam2 betol.kelaka je :D. i love malaysia :)

DylasukaColourful™ said...

malaysia HEBAT!

madame zaty yaw~ said...

malaysia yg terbaik :D

ikyn adzmi said...

They're just jealous. Pffft

nzyrh said...

haha
diorang mengedik gendut betull
ngahaaa xD,
nzyrah dulu lagilah siap kena maki hamun dkt shoubox itu hari
buat xtahu sahaja,
diorang xde kerja sbb 2 buat
aktiviti yang tidak befaedah ini
ecewahhh xD ~

EykaHamasuba said...

qistina,
i love malaysia jugak! hehe

dyla,
yeahhhhhhh rakyat nya pon hebat! Haha ;P


zaty,
betul tu :)

ikyn,
a;'ah. jeless. sian sian :P


nzryah,
tau tau. aritu ade terbace gak. haha biar lah dorang. itu je la agaknye kegembiraan bagi dorang.. hahaha ;P

NurulAtiqah said...

SOKONG! u rawk la eyka!

dianalulu said...

betul tu eyka, rasanya kita tak usah layan dorang2 yang buat mcm tu. baik kita diam je, lagi layan lagi la dorang suka. Cuba kita tak layan & sekadar tengok2 je, mesti dorang sakit hati sbb kita tak layan :) haha
Kesian dorangken, suka sibuk2 fasal negara org, negara sendiri tah mcm mane. :P wahh, jahatnya saya . . .
Saya yang MALAYSIA

azle3n said...

yes! sememangnya!
kita hebat, sebab kita Malaysian.
hehe. :P

~Syaquost Eichizen~ said...

sbnrnye mereka jeles..
tu je..

=.=

mereka mengunakan pelbagai alasan mengutuk malaysia..

tp sebenar..
motifnya..
mereka jeles..

dan..
terus jeles..

p/s: aku jeles kenapa tom cruise lagi popular dari aku..
haih..

Ruhil Rosley said...

yes.
kita buat tak tahu je.
lagi best layan negara sendiri dari negara orang lain.
hidup malaysia.

zuRyna said...

eyh, btol ni..

sy kn org jb..so, bertuah la cos dapat siaran tv indon.

fyi, stesen tv indon ni akan hentam malaysia habis-habisan in their late night shows.

dasat kan..

talam 2 muke diorang ni sbnanye..

so,bewareeee...jgn ingt sumer org indon ni baik..

ultramantarojuga said...

proud 2 be Malaysian,,,
kepada warga INDON...
sedarlah anda itu siapa nak memaki hamun malaysia,,,

naz said...

mungkin mereka berfikiran radikal :)
dan negara kita demokrasi. tapi if anti negara sendiri. ini patot guna isa :)

i love malaysia.

Snazzyra said...
This comment has been removed by the author.
nami o fish said...

Nami akan respond balik tentang Anti Malaysia dalam blog Nami,harap semua yang berfikir akan ke sana membaca pandangan nami pulak.

Adah said...

haha pity them! they were just jealous bcuase malaysia hebat ;D sayang malaysia!

Azri Rotten said...

buat pengetahuan eyka,psl anti malingsia nih,byk band indonesia sendiri yg melenting. patutnye dorang fight dgn band yg btol2 anti malaysia. but dorang gi suke2 tunjuk band yg xde kene mengene dgn nasionalis,racist,facist mcm support dorang ar. kan kat http://www.myspace.com/pasukanantimalingsia ade byk lagu,gamba & banner band Superman Is Dead. ni email dari Superman Is Dead

hello guys,

firstly SID got nothing to do with 'pasukan anti-malingsia' and we dont support their movement. we think they're one of our fan and they copy-paste our website banner and put it on their page. thank you for your info, we will contact them to erase our banner from their page.


cheers and peace from Bali! SID

Here's our message sent to pasukan anti malingsia myspace page, please spread it to the Malaysian's youth, thank you!


Hello,


Sebelumnya kita ingin mengucapkan salut atas nasionalisme anda/kalian dalam membela nama Indonesia. Inspiratif.


Namun ada satu hal yang cukup mengganjal, di halaman myspace kalian yang didominasi warna SID itu cukup riskan menimbulkan kesan kalau SID adalah band yang sangat anti Malaysia.


Saat ini SID sudah menerima beberapa email dari teman-teman SID di Malaysia menanyakan keterlibatan SID dalam pasukan anti-malingsia. Dan terus terang kami keberatan anda/kalian memakai identitas SID untuk menyampaikan sikap politik kalian terhadap Malaysia.


Benar, SID pernah berkata di dlm beberapa interview radio kalau SID tidak berkeinginan menjadi band pop melayu dan pindah ke Malaysia. Namun itu bukan berarti kami anti 100% dengan Malaysia.


Kami tidak ingin nama SID diedintikkan dengan gerakan anti Malaysia karena sikap politik SID tidak se-extrem kalian terhadap Malaysia.


Permintaan SID, dengan hormat kami mohon kalian untuk menghapus banner dan lagu-lagu SID dari halaman myspace kalian.


Kami menghargai sikap politik kalian namun untuk yang satu ini SID tidak bisa bersama kalian. Tolong hargai juga perasaan teman-teman SID di Malaysia. Mohon diingat, tidak semua orang Malaysia itu jahat dan setuju dengan tindakan pemerintahan-nya.



Kuat Kita Bersinar!


SID

Alia Izzati said...

hape lah diorg nih!!!
da bagi keje kat sini,cari duit tapi nk gak gi buat anti-anti nih sume...
diorg tuh kene lah syukur skit...

dah lah drpd alia buat dosa baik alia gi mkn chocolate~~
sedap....

Alia Izzati said...

hape lah diorg nih!!!
da bagi keje kat sini,cari duit tapi nk gak gi buat anti-anti nih sume...
diorg tuh kene lah syukur skit...

dah lah drpd alia buat dosa baik alia gi mkn chocolate~~
sedap....

nami o fish said...

Alia Izzati,

Semua orang Melayu berasal dari Indonesia.

Sedar yang itu saja cukup.

Kita jangan kutuk diorang balik,sebab nanti perbuatan tu macam 'menepuk air di dulang terpercik ke muka sendiri'.

Tahun 2012 mereka akan lebih maju dari kita.Ini bukan cerita dongeng,mereka dah masuk dalam kelompok Negara Industri Termaju G-20,kita tak masuk lagi.

Jangan dibuai mimpi Wawasan 2020 yang sebenarnya tak sampai mana pun.

Indonesia rakyatnya rajin.Tak mustahil satu hari nanti kita yang akan jadi pendatang tanpa izin ke negara mereka pula.

Armi said...

salam,

berita tergempak...rumah aku hari nie..kena rompak ngan indun..cibai kan..dah la rompak..selipar tertinggal...sengal..

masuk nie..kali ke 2 rumah aku kena rompak ngan indun..help me help..aku jumpa indon senyum aje..kenapa diorg wat aku mcm nie..indon oh indon..