Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Monday, February 09, 2009

Kenangan dalam Photobucketku

Pada hari ini, perut saya berasa amat tidak selesa. Sejak semalam lagi. Saya pun tidak tahu apa yang cuba disampaikan oleh perut saya ni. Yang saya tahu, ianya asyik meragam je. Bukan meragam untuk ke tandas, tapi macam menekan-nekan, menarik-narik. :(

Bukan sembelit dan bukan juge senggugut. Saya kenal perut saya. Perut saya jarang meragam. Huhu. Takpelah, lupekan perihal perut. Tadi untuk merelease tensi yang ada di perut, saye pon mengimbas kembali memori-memori lame bersame myspace. Hehe

Saye bace komen-komen yang lame kat myspace tu. Page hujuuuuung sekali. Dan saye bace sekali komen yang saye hantar kat kakak-kakak saye ketika mula bermain myspace. Sungguh lucu rasanya mengingatinya kembali. Cececeh.

Kemudian setelah puas mengimbas kenangan di myspace, saye bukak pule photobucket saye yang telah bandwidth exceeded itu. Yang menyusahkan saye terpakse mengcopy dan save dekat photobucket yang satu lagi. Nasib baik saye dulu suke buat banyak-banyak photobucket. hahahaha

Kemudian, saye terjumpe beberape gambar berkaitan page myspace saye. Saye dulu amat suke menukar page di myspace. Bile nak tukar, saye akan simpan segala codes yang telah bersusah payah saye mencarinye di dalam notepad supaye tak hilang dan senang nak rujuk.

Tetapi malangnye, pada tahun lepas iaitu tahun 2008, komputer yang saye save notepad-notepad coding saye tu telah diformatkan. Dan hilanglah segale coding yang saye buat. Saya amat sedih tapi nak buat macam mane. Tambahan pule, saye sudah tidak aktif lagi menukar page di myspace. Tetapi, saye masih merasakan kesedihannye.

Bukan sekadar notepad tu yang hilang, sekali dengan gambar-gambar sekali hilang. Dah lah tak sempat nak burn kat cd, atau simpan dalam pendrive. Arghhhh sedih. 2hari 2malam saye meraung kerananya. (saja menghiperbolakan peristiwa yang sebenarnya tidak. hehe)

Oohh, mengapa saya cuba mengingati peristiwa itu kembali. Saya sudah cuba sedaya upaya untuk melupakan perihal kehilangan gambar itu. huhuhu. Dah lah, malas mahu mengingatinya kembali. Marilah saya tunjuk gambar kenangan page-page lame ketika zaman kerajinan menukar page dahulu. (tekan gambar untuk besarkan)

Saya memang sedari dulu lagi sukakan pink+hitam :)

Tukar tukar pink kuning lak

Pink kuning versi lain

ni time simple-simple

Sangat simple ketika ini

Retrooo hahaha

Ni time simple-simple

page pink hitam yang lain pesennye

ni pon lain jugak

Ni mase dulu-dulu lame dah dulunye

Ni pon simple je.

Sebenarnye ade lagi bentuk-bentuk page yang saye tukar tetapi tidak sempat mengsavenya di dalam notepad dan juge menangkap gambar page-page tersebut. Dulu saya memang suke menukar page. Dan membalas komen. Kate aktiiiif memang rajin lah kan.

Tapi sekarang tidak lagi. Saye pon sudah tidak berape ingat coding-coding yang perlu ditarok memandangkan telah lame tidak bermain bersame coding tersebut. Hehe. Sekarang ni pon saye hanye menggunakan satu page yang telampau lame tidak ditukar iaitu page sekarang ini lah.


Lebih simple dan amat menepati cita rasa saya. Background tu snanye wane itam putih je tapi saye kalerkan sendiri menggunakan adobe photoshop. Baru nampak meriah sikit, ye dok? hehehhee

SEKIAN, 4.55pm

18 comments:

Siti.Mohalisa said...

Eyka pandai :)

raihunt said...

lawa weyyy! serious, tak tipu

nur fadhilah said...

kak eyka,,,ta jadi lah...adeh...
pesal ek??
coding tue tak match dgn coding saya..da tue tak blh masuk...

muhammad shaufiq said...

haha,
lawa jgak page mespes ko,

muhammad shaufiq said...

haha,
try comment page mespes sye plak,
bru jer buat,

YUI said...

eyka nak tnye sikit
mcm mne nak buat yg url myspace yg besar tu
mcm lawa la plak
klu tau tolong ajar kan, nak try buat lah

NurulAtiqah said...

kretif betul budak eyka nih !

s h a o r a n said...

Coding mmg memeningkan..menciii..
Tapi best bile dh pandai..:D

NIMI♥ Co. said...

eyka mmg kreatif dr dulu..
eyka igt tak lagi perkenalan kiter mule dengan spek kakak awak yg besau tue..hehe!!
then kiter melalut lalut bout MRC..waktu tu MRC nak wat konsert kat msia..klakar r

A S M said...

nice blog awak ...

cikyuyu said...

Budak eyka hamsuba,

kak yuyu mengilai rndu sma kamu,
bhahha :D
sayang banget2, taw taw??
kah kah kah.

eyka,
mmg gila pink hitam.
jeles2 nak baca coding macam taik.
hampeh!!

NIMI♥ Co. said...

eyka saya ade kasi awak award althought i tau surely u da ade award tu kan..hehhehehe...sbb blog awak mmg chumel sangat!

EykaHamasuba said...

siti,
ye ke? haha mekasih..siti pon pndai jugak kan :)

raihunt,
mekasihh hahahaha

nur fadhilah,
aduhai, kak eyka pon taktau pe masalahnye..tp tu la coding nye..huhu

muhammad shaufiq,
ko nye lagi lawa la..aku da tgk da. hehe

yui,
buat gune adobe photshop.. hehe gune size 800x75 :D

NurulAtiqah,
mekasih cik tiqah!:D

shaoran,
ha;ah mule2 mmg pening gle. lelame baru da terbiase.. hehehe

nimi,
heheh tak berape nak igt la..tp ade kot.. psl tu. samar2 dalam ingatan. hehehe

bg award?? mekasih nimi! nnti eyka checking2 k ;)

asm,
mekasihhh hehe

cikyuyu,
haha rindu ke? wah terharu la cam gini kan. haha mekasih la sudi rindu22 ekekekkee

[PERANTAU] said...

Blog yang bagus! :thumbsup:

Siti.Mohalisa said...

haha
takdelah pandai cam eyka
:D

cikyuyu said...

yerla,
kamu itu NGAK merindu kakak kamu ini, kah kah

budak eyka busuk..

keyra said...

JAGA PERUT :D
okeh busuk?

EykaHamasuba said...

perantau,
tenkiu

siti,
ahaks..sumorg pndai la kalo rjin belajar.ceceh ;p

cikyuyu,
kak yuyu lagi la busukkkk. g mndi le :P

keyra,
okeh. kenape pggl busuk lagi ni.. adoi..hahaha