Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, January 13, 2009

What Should We Do Now?

Serangan rejim zionis ke atas Palestine menyebabkan kite semua tersentak daripada lamunan lalu tersedar daripade tidur. (Entah sesuai ke tidak taruk ayat tu). Tapi, ape yang pasti kini telah banyak kempen-kempen anti zionis dilancarkan di seluruh dunia termasuk negara kite sendiri iaitu Malaysia.

Boikot memboikot merupakan salah satu kempen yang sedang hangat dipraktikkan di sini. Eceh macam pembace berite pulak dahh. he he he.. Hm, ape saye nak cakap kat sini adelah kite buat ape pun rejim zionis tetap takkan mengundurkan diri dari Palestine.

Mereka kan bute, tuli dan pekak hati dan perasaannye. Ape mereka kisah kalau kite berkempen beratus ribu ringgit buat macam-macam jenis tunjuk perasaan. Yang mereka tahu hanyelah tidak tahu ape-ape. Mengebom menembak orang awam macam dalam permainan pulak saye tengok. Sedih betul saye melihatnye.

Pagi tadi ade TERbace paper yang mereka sebenarnye sedang menguji satu jenis bom bahan kimia yang merbahaya ape tah ke atas Palestine. Teruk betul perangai. Nak kutuk, memang patut pun kite kutuk tapi kalau setakat kutuk tapi perangai sendiri macam zionis pun rase macam ade yang tak kene je, betul tak?

Apepun, semua orang dah besar dah ade akal fikiran jadi pandai-pandailah fikir ape yang TERBAIK untuk menyumbang jasa. Walaupun kecil, tapi besar kesan kebaikan dan pahalanya. Tentang boikot-memboikot ni nanti lah saye buat satu post khas pasal bende ni kalau rajin.

Rejim zionis tu buat ape pun mereka tetap tidak akan aman dan bahagie dunie akhirat. Kalaupun bahagie di dunia tapi itu sementara waktu je. Yang kekal hanyelah di akhirat kelak. Sekarang kite hanye mampu berdoa dan berserah kepada Allah S.W.T. Sesungguhnya DIA yang maha berkuasa menentukan dan menguruskan segale-gala aturan di dunia dan akhirat.

TAMAT, 3.10pm

12 comments:

maisarah said...

yeah.
saye berpendapat begitu jua :)

btw cik eyka
mind to be my followers? :D

&& tag anda suda di siapkn :)

nami o fish said...

What should we do now?

Pertama sekali kawan-kawan,universiti pertama di dunia ialah di Al-Azhar.Kalau umat Islam nak jadi influential,first sekali,mantapkan pemikiran di universiti-universiti Islam.Beri balik kuasa kepada pelajar untuk gerakkan universiti.

Nombor dua,kita perlukan sistem ekonomi yang mapan dan tak mementingkan diri sendiri dan kelompok2 tertentu.Collectivitism,distribution of wealth dan agrarian ialah yang terbaik.Utamakan industi pertanian,terutamanya makanan,bak kata Napoleon Bornaparte "kemarahan muncul daripada perut yang sedang lapar".Sistem ekonomi kita ni,instead golongan-golongan Sheikh Arab termasuk owner Man City ni,mereka tidak membantu umat Islam untuk maju.Mereka hanya memperkayakan diri sendiri.Golongan diraja seperti ini hanya parasit kepada rakyat.Rakyat seolah-olah pokok tumpang bagi golongan parasit seperti mereka ini,pasal tu rakyat terus tertindas.Kalau khilafah yang adil dapat diwujudkan,biarlah ada demokrasi dibawahnya.Khilafah menjalankan tugas dengan mendapat sokongan dari rakyat dibawah.(Demokrasi dari perkataan Greek-kuasa rakyat,jadi tak salah untuk berdemokrasi dalam sistem khilafah).

Nombor tiga,kita kena wujudkan golongan pemikir dan think tank yang ampuh untuk atasi Israel.Jika universiti dan negara tidak dapat menghasilkan golongan pemikir ni,sampai bila-bila pun akan ditindas.Slogan "power to the masses" seperti yang Ezreen katakan dulu pun dilihat relevan untuk mantapkan golongan pemikir ini.

Nombor empat,sistem zakat hendaklah dijalankan mengikut hukum asal - distribution of wealth.Zakat itu biarlah berkembang dari ekonomi kampung,kemudian ekonomi daerah,ekonomi negeri,ekonomi negara,dan ekonomi Islam.Sebesar mana pokok balak,ia disokong oleh akar tunjang disamping akan-akar serabut yang kecil untuk mencengkam tanah.

Dan nombor lima,jadilah umat Islam yang bencikan rasuah.Rasuah adalah modus operandi golongan Zionis,disalurkan melalui agen-agen Mossad dalam negara-negara Islam untuk kita terus lemah.Pasal tu putera-putera Arab tu perlu untuk ditiadakan.Raja-raja tak perlu dimewah-mewahkan,kerana ekonomi itu lebih penting dari royalti dan keadatan ni.

Kalau kita tak buat benda-benda ni,sampai bila-bila pun,kita akan terus membakar patung Presiden US,Presiden Israel,bakar bendera,hantar referendum,kumpul autograph - benda yang hanya membuang masa.

nak artikel penuh,baca ni:

http://tehtarikgelasbesar.blogspot.com/2009/01/apakah-kekuatan-kita-setakat-membakar.html

NIMI♥ Co. said...

sggh panjang nami bercanda..
hehe..

nami o fish said...

copy paste dari blog asal sayep je..hahaha!

nzyrh said...

tujuan mereka hanya satu,krana
benci akan ISLAM,negara tidak diiktirafkan,dan negara ISLAM hanya menjadi mangsa,tetapi tidak apa ISLAM akan juga menang suatu hari nanti mudah mudahan,Allah melindungi mereka dan memberi rahmat,sebagai saudara islam,doakanlah mereka selamat dan boikot barang mereka,tak insaf ishhhhh panas dennn.

fezal said...

boikot pown
takda guna gak.

contoh kalo kita boikot kfc.
kfc malaysia diuruskan

oleh orang kita dan pekerja mereka juga orang kita. so syarikat kfc dimalaysia merupakan francis jerk.

so ape-ape pown pekerja tempatan yang bekerja di kfc akan menagung kerugian tak dapat gaji lah kan susah.

ape-ape pown israel memang kejam hanya tuhan akan balas perbuatan mereka kerana menghancurkan negara palestin.

EykaHamasuba said...

maisarah,
sep sket! hehehe

nami,
betul kate nimi.

nimi,
eh eh nimi ngan nami..adik bradik ke? hehhee ;p

nzyrah,
aminn ya rabbil alamin..

fezal,
ha'ah, pekerja tmpatan yang kene tanggung.sape suh bukak francais dorg..kekekeke.. ;p

sarahunny229 said...

sangatlah macam $@#%$@^ nak uji bom diorang gi bom tempat orang, cube bom pale bush..tgk bekesan x bom tu..pale hotak tol ler..haiiihh

nami o fish said...

saya bekas pekerja mcd.
tapi saya juga pernah boycott mcd,bukan kerana israel,tapi kerana permainan happy meal yg dibuat oleh buruh kanak-kanak kasar dari china.

bila anda boycott mcd,bermakna org2 baru keluar result spm dan stpm akan kehilangan sumber pekerjaan.

israel,sementara itu,tidak ada apa-apa.

business mcd,coke dan johnson and johnson ialah business "taik kucing" je bagi mereka.

business utama mereka ialah peperangan.bom,kereta kebal,senjata api dll.

malaysia beli pistol jenis colt dari amerika.

malaysia beli jet pejuang eagle,tomcat dan helicopter hawk dari amerika.

setiap tahun pelajar-pelajar plkn mempelajari M-16.M-16 adalah buatan amerika.

now tell me,celah mana kerajaan kita boycott barangan zionis?

kita setiap hari ditipu tv3.kita setiap hari ditipu oleh buku sejarah kbsm.kita setiap hari ditipu surat khabar utusan dan berita harian.

menonton tv3 adalah sama dengan menonton cnn.membaca buku sejarah kbsm sama seperti buku-buku intelek yahudi.membaca utusan adalah sama seperti membaca new york times atau washington post.

kita selalu cakap,"eh ehhhh kesiannya orang-orang palestin di gaza,tanah dirampas,rumah diruntuhkan.."

tahukah anda di kampung berembang,ampang sebuah perkampungan melayu dirobohkan untuk projek rumah orang-orang elit di bukit antarabangsa?tahukah anda rumah di tasek utara johor bahru diruntuhkan kerana nak membuat padang golf,dan baru-baru ni di bulletin utama,perumahan di rumah panjang bukit kiara bakal diruntuhkan,juga untuk padang golf.

saya bukan memfitnah,saya turut serta membantah di jalanan,dan makan gas pemedih mata.

now you tell me,apa yang tak sama antara zionis di israel dengan di sini?

national service-check
runtuhkan rumah rakyat-check
rampas tanah orang asli-check(di bakun,gua musang)
berita berat sebelah-check
ugut mengugut-check.

sekarang sudah masanya rakyat untuk buka mata bahawa palestin telah digunakan untuk kita lupa yang kita juga dalam keadaan yang sama.

pengemis di jalan raja alang dan jalan tun perak tidak lagi berkurang,makin ramai.orang menjual alat belakang di chowkit semakin ramai.

harga barang semakin naik.

penahanan tanpa bicara ialah undang-undang zionis.
menangkap seseorang tanpa sabit kesalahan adalah salah disisi undang-undang islam.

dalam buku sejarah kata Kesatuan Melayu Muda anasir jahat.UMNO pejuangkan kemerdekaan.

Fakta itu salah kerana saya dah menemuramah nenek saya,dan bertemu dengan Nassem Ahmad,pejuang kemerdekaan yang dilupakan.

UMNO merupakan rakan baik British dalam masa selepas Perang Dunia Kedua.Kerana itu UMNO menang mudah tahun 1955,menang 51 dari 52 kerusi.

now,modus operandi zionis dan umno hampir sama.kedua-duanya - perkauman,menindas,utamakan yang kaya,dan merampas hak orang.

nescaya ada dikalangan kita nanti akan cakap,"bersyukurlah kita tak kena bom..."

sesungguhnya penindasan mental itu lebih perit dari penindasan fizikal.

EykaHamasuba said...

Haha. nami.. oo nami :P

cikyuyu said...

aik.
eyka??
where r u??
man hilangnya chatbox kat blog nie??
HAHAH.

eyka,
kak yuyu rndu banget dong..
hahhah.

salam sayang dari kak yuyu muchuk ini..

Alia Izzati said...

eeeeeeeeeee!!!!!geram giler kat diorang sume!!!

actually their god promise them that land but kan klau camtu tunggu je lah tuhan diorang tu bagi tok sah la nak perang ni sume macam banggang jer diorang tu....sah-sah diorang tu tak dek ati + perot

kite kene doa kan bagi org palestine sentiasa tabah mempertahan kan nagara diorang....