Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, January 31, 2009

Baazigar O Baazigar


o mera dil tha akela
O, my heart was lonely;

tuu ne khel aisa khela
you played such games with it!

terii yaad me.n jaaguu.n raat bhar
Your memory will keep me awake all night long.

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician;

tuu hai baDa jaaduugar
you're a great magician!

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician;

tuu hai baDa jaaduugar
you're a great magician!

o mera dil tha akela
O, my heart was lonely;

tuu ne khel aisa khela
you played such games with it!

terii yaad me.n jaaguu.n raat bhar
Your memory will keep me awake all night long.

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I;

dilvaalo.n ka mai.n dilbar
I am the most charming of lovers!

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I;

dilvaalo.n ka mai.n dilbar
I am the most charming of lovers!

o dil leke dil diya hai sauda pyaar ka kiya hai
I took a heart and gave one in return; I've traded in love.

dil ki baazii jiita dil haarkar
I won the game of hearts by losing my own.

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician;

tuu hai baDa jaaduugar
you're a magnificent magician!

chupke se aa.nkho.n se raste tuu mere dil me.n samaaya
You slipped quietly in through my eyes to fill up my heart;

chaahat ka jaaduu jagaake mujhko diiwaana banaaya
the magic of desire thus awakened, it made me crazy.

pahalii nazar me.n banii hai tuu mere sapano.n kii raani
At first sight, you became the queen of my dreams.

yaad rakhegii yeh duniya apnii vafa kii kahaanii
This world will remember the story of our devotion.

o mera chain churaake merii nii.nde.n uDaake
O, you stole my peace, sent my sleep winging away,

kho na jaana kisii moD par
lost on some bend in the road.

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I;

dilvaalo.n ka mai.n dilbar
I am the most charming of lovers!

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician;

tuu hai baDa jaaduugar
You're a marvelous magician!

o dil leke dil diya hai sauda pyaar ka kiya hai
I took a heart and gave one in return; I've traded in love.

dil ki baazii jiita dil haar kar
I won the game of hearts by losing my own.

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician;

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I!

dhak dhak dhaDakata hai yeh dil
This heart pounds.

bolo na kya kah raha hai
Tell me what it's saying!

paas aa'o bata duu.n
Come close and I'll tell you.

na baaba Dar lag raha hai
No way, I'm frightened!

mujhko galat na samajhana
Don't misunderstand me —

mai.n hii baadal aavaara
I'm a wandering cloud,

dil kii diivaaro.n pe mai.n ne
and on the walls of my heart

naam likha hai tumhaara
I've written your name.

o tere pyaar pe qurbaan mera dil merii jaan
O, my heart and soul are surrendered to your love!

tujhe lag jaa'e merii umar
My life is yours!

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician;

tuu hai baDa baaziigar
You're a marvelous magician!

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I;

dilvaalo.n ka mai.n dilbar
I am the most charming of lovers!

o mera dil tha akela
O, my heart was lonely;

tuu ne khel aisa khela
you played such games with it!

terii yaad mai.n jaaguu.n raat bhar
Your memory will keep me awake all night long.

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician.

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I!

baaziigar o baaziigar
Magician, o magician.

baaziigar mai.n baaziigar
Magician, a magician am I!

Ahh rindu nye nak tengok hindustan! Rindu yang terlampau! Dulu time muda mudi memang rajin sangat tengok filem hindustan. Atin siap beli baju hindustan 2,3 pasang lagi. Wakakaka. Saye pon ade jugak. Sepasang je la. Tapi dah kecik dah baju tu, tak muat dah. hehe.

Tu baru baju, accessories jangan cakap laa. Gelang-gelang sampai lengan, gelang kaki loceng-loceng, ngan yang tempat letak kat kepale tu tapi bukan nandet la. Yang die gantung kat kepale tu. Macam dalam gambar ni :

Tu Atin ngan Saye lah tu. Tahun 2001. hakhak

Atin ngan baju hindi die lagi satu. Seblah tu Ijat. 2001.

Hehehe. Dapat la jugak lihat keobsesan hindustan mase zaman kitorang mude mudi dulu. Gambar tak jelas la sebab tu gambar filem, pastu tangkap gune digital nak masuk komputer. Takde scanner ar kat rumah ni. Hahaha

Rindunye alahai! Memang gile hindustan la. Time tu kitorang kat Sabah lagi. Tak pindah Shah Alam balik. Sekali dengan jiran-jiran sebaye suke tengok hindustan ni. Cume menari-menari je tak reti lagi. Kalau reti taktau la nak kate ape. Hakhak. Sekarang ni dah jarang-jarang dah ade mase nak tengok hindustan.

Astro pon channel hindustan die campur ngan tamil. So cam tak selalu tengok. Tapi Abah selalu bukak gak channel tamil kekadang. Hehehe. Time tu yang gile hindustan cume saye ngan Atin je la. Abah ngan mak pon same. Tapi masih dapat di kawal.

So sekarang ni bile rindu-rindu tu selalu tengok kat youtube je la. Tu pon tengok lagu je. Sebab tang lagu tu je yang best sikit. Irama die. Siap boleh nyanyi same lagi. Haha. Tari-tarian lagi. Dengan baju wane wani ditambah dengan penari latar yang tetibe muncul. Hahahaha. Memang gile hindustan betul. :P

Adik beradik yang lain time tu.. Ana suke jepon-jepon. Siap belajar cakap jepon lagi. Man ngan ijat lak same je cam sekarang suke game. Game je keje. Cume dulu takde dota la. Hehehe. Seronok je bile imbas balik zaman kecik kenet dulu. :)

TAMAT, 9.20AM

12 comments:

nami o fish said...

Preyka Zinta hahahaha!

anyway,hindustan ni actually not my type of coffee la,especially budak teater macam I yang terlalu mementingkan sangat soal err.. sejauh mana cerita tu mencerminkan masyarakat.

Entah,nami ada gak satu dua filem hindustan yang nami appriciate,terutamanya cerita pasal konstable polis yang korup tapi disettle dan dibelasah oleh hero.

Tapi kenapa ek,nami memang kureng dengan cerita hindustan?Pasal hero selalu menang kot..well,kalau hindustan berjaya 'memanusiakan' hero tu,i rasa i baru tengok,kot?kerana ntah,hero tak penah kalah pun?

lagi satu rasa2nya kalau tengok citer hindustan kalau kat vcd,skip je bab nari-nari,tekan button forward.kalau tengok kat movie,pergi toilet dulu la..

EykaHamasuba said...

hehe lain org lain citarasenye..

dlu eyka ske gak part menari.. sbb bestt..part lagu tak best je la tak dengar..

skg tak brape tgk hindustan sbb da makin besar da boleh agak jln cite.

dlu kcik2 kan layann je sume cite. haha :D

maisarah said...

hehe!
same -same!
kecik2 dulu i fanatik hindustan ohh :D

YUI said...

hahha...
i think i know the story..
tapi dah lupa lah coz cerita ni cerita lama..
shah rukh khan mati kan kan agak nye la dlm movie...

btw, thx eyka kerana membawa kembali zaman hindustan..
rindu btol cerita hindustam..
sekrg cerita hindustan tak best langsung..
merepek je semua..
cerita yg dulu lagi best..
don't u think..
:)

EykaHamasuba said...

maisarah,
sep sket! hahaha

yui,
a'ah cite lame la best! cite baru sume cam hampeh~ wakakaka

minamisensei said...

tapi ader cter bru yang best..salaam e isq, fanaa, salaam namste...kalho naa ho..thoda pyar thoda magic, ta ra rum pum..ni semer best...waaa..btol tak tpu

Alia Izzati said...

comei nyer eyka busuk nih
wuahwahwahwahwah..
pendek nyer ijat

Alia Izzati said...

Pasal Hindustan nih alia byk dipengaruh olh bibik time kecik dlu..

hehehe kelakar lak biler kite cite pasal hal dlu kan

haha ijat masih giler game lagi ker ingat kan biler da besar kureng skit...

EykaHamasuba said...

minamisensei,
ye ke? lame aa tak layan sbb tu taktau. hehe thanx :))

alia,
busukkk tau takpe eyka mmg comel. hHAHHAHAHAHA. ijat tu la pendek je dulu. alia lagi tinggi rasenye :D

Jus Oren said...
This comment has been removed by the author.
Jus Oren said...
This comment has been removed by the author.
Jus Oren said...

Comelnye ;)