Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, January 08, 2009

Wah Wah Wah!

Pertama skali, sorry la tak boleh nak update selalu dah. Biase la budak sekolah la katekan. Kuakuakua. Tak sempat jugak nak bace entry-entry terbaru oleh para tetamu blog saye ni. Mintak maap bebanyak ok! nanti saye blanje cokotop visual yek! hehehe..

Dah hampir seminggu sekolah dibuke, dan saye makin busy sentiase. Ewah! ade irama pulak daaahhh. hahaha. Biaselah, minggu pertama persekolahan mesti sibuk dengan aktiviti kokurikulum. Nak daftar itulah, daftar inilah. Nak buat keceriaan kelas lagi, kerja rumah, dan lain-lain lagi. Haha

Tingkatan 5 ni sedaye upaye cube nak bolot sume jawatan. Nak kumpul mate kokurikulum la katekan. hahaha. Yang ruginye cume aritu mesyuarat agong rumah sukan tak sempat nak datang. Bukan tak sempat, memang takmo pon datang sebab dah balik rumah so biaselah, mood malas menjelma. hehehe..

Tapi semalam (Rabu) ade mesyuarat Unit Beruniform. Dapat la jawatan Penolong Bendahari. Harini pulak mesyuarat Sukan dan Permainan. Dapat jawatan Setiausaha. Nak tau sukan ape yang saye masuk? BOLA SEPAK! Tak percaye sudah~ ape i kesah. haha :P. Kami 4 orang je perempuan yang masuk bola sepak.

Mule-mule nak amik Bowling. Tapi entah la nape rase macam tak jadi je masuk. So tukar Badminton pulak. Siap dah hantar borang lagi dah. Pastu tetibe ternampak la cikgu bola sepak ni kat depan bilik disiplin.

So tanye la: Cikguuuu, cikgu permainan ape? Cikgu cakap, bola sepak. Lepas tu saye saje-saje je bergurau senda cakap kitorang nak masuk boleh? Tetibe cikgu kate boleh. dan takde pulak perkataan blah selepas boleh seperti selalu orang buat iaitu Boleh Blah! haha

So saye pon ingat cikgu pon main-main je. Yela, perempuan masuk bola sepak? Sejak bilee la pulak kan?? Pastu saye dengan semangat nye tanye la, biar betol cikgu. Dapat jawatan tak? Cikgu cakap, kalau perempuan handle jawatan boleh lah. Pastu kitorang pon ape lagi, mintak balik borang kat cikgu badminton dan masuk ke bola sepak.

So, esok mesyuarat Kelab dan Persatuan pulak. Kali ni tengah fikir nak amik kelab ape lak. Nak jawatan Bendahari! Boleh jalan-jalan kutip duit. Tak sedo diri betol budak SPM ni kan. Well~ Hehehe, time ni lah nak bersuka ria berjalan mengelilingi kelas kutip duit. Lepas ni tak boleh dah, kan?

Pasal kelas lak, memang nak sangat tukar kelas Pesona balik. Lantak lah cikgu bagi tak bagi esok nak try tanye. Doakan lah ek dapat tukar kelas. Rindu la dengan bebudak Pesona. Bukan senang nak rindu-rindu ni. haha. Putra walaupun kelas kedua, saye lebih prefer kelas ketiga. hehehe. Yela, tahun-tahun akhir ni je la mase nak spend time ngan kekawan yang kite rase BEST, betul tak?

Lepas abis sekolah ni semua orang mesti menghilang entah kemane so baik gunekan mase sebaik-baiknye. Kelas Putra ke Pesona pembelajarannye tetap same, betol tak? Semangat sikit nak datang sekolah nanti. Hehe. Oklah. akhir kata, jangan biar handset anda diselubungi.. .MIS...KOL. Muahahaha raje lawak punye hal. :P

TAMAT, 6.35pm

14 comments:

aidadidu said...

hahaha tgk gak si amer raja lawak tu ek
:D

teringat zaman skolah dlu
xde la aktif mane pon
sekadar jadi bendahari puteri islam(huh! konon la tu) and pengawas pusat sumber aje.

sangat MALAS nak aktif.
konon2 kalau takde sijil koko tak dpt masuk IPT.
tapi dpt gak masuk skrg hehehehe

anyway, focus on ur SPM k!
eyka ni mesti budak pndai sbb tu masuk kelas kedua kan
hehehe

.i am me. said...

wah. rajin giler join sume2 + nak bolot sume jawatan.
tp, xnk rebut jawatan pengerusi ke? bole jdik bossy sementara skola ni. xD


btw, u joined football?
serius mst best kan?!
bole sepak2 kaki mereka2 yg berada dlm list untok dibalas dendam. xDD

EykaHamasuba said...

aidadu,
hahah mmg tgk. lawak la die tu..hehehe :P

hehe betol2..abg sy pon ckp yg die takde jwtan pe pon still dpt masok U. hahaha. tp takpe la, sekadar menikmati mase akhir persekolahan. wakakaka..

pndai ke? takde la. biase2 je la.. hehe papepun thx..:)

cik masturaah,
pengerusi? takmo la. segannn sbb dulu tak aktif tetibe jd pengerusi apekehey nye btol tak?? :P

a'ahh join bola sepakkk..sungguh aneh rasenye hehe ;p

nami o fish said...

nak bolot semua jawatan?
kenapa?
testimoni?

bukan nak cakap la,i pun bukan nak bersifat "holier than thou" kat sini.

lebih baik jadi pelajar biasa.boleh fokus study spm elok2.

nami reject jawatan pengawas satu ketika dulu.nami reject jawatan pengawas pusat sumber.yang nami kekalkan jawatan presiden persatuan geografi dan sejarah,tu je.

toksah banyak-banyak,anjing dengan bayang pun dah penah cerita dulu.tamak haloba membawa bencana.

jangan jadi macam kawan nami,kejar testimoni,last2 satu apa tak leh buat..otak jam.

YUI said...

bola sepak..
mesti best gle..
first time dgr tu..

Alia Izzati said...

wakakaka...biar betik masuk bola sepak...

EykaHamasuba said...

nami,
hehehe time sekolah2 ni je la peluang nak dpt experience and kenangan macam ni tau.:)

yui,
best ke? hahaha entah la. tak penah main pon. mase kecik pnah la. hehe

alia,
betul la alia. tak caye ke??:P

syakey said...

mmg biasa ah tuh.
selagi ley pgg jwtn
selagi tuh nk sume
XD

EykaHamasuba said...

hehe time ni je la peluang nak berjawatan di alam persekolahan ;p

Nariez said...

Just STAY!

Alia Izzati said...

hehehe...

alia masuk permainan dalaman jer...
pemalas :DD
keh keh keh

EykaHamasuba said...

yeah mmg nak stay pon..

hahaha
pemainan dalaman ni cam pmainan tradisional ek?:P

miLk+ch0co said...

Salam..hye..beshny skewl..rndu ark nk g skola..sgt best!!:)..

EykaHamasuba said...

hehe skola mmg best.:)