Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, January 03, 2009

Hari ini hari Sabtu

Sekolah sudah hampir dibuka, calon SPM 2009 silalah peka. Janganlah terlalu leka. Kelak kite yang terluka. EWAHH! hahaha. Yey yey. Kalau cakap pasal sekolah, tahun 2009 ni im back to PUTRA! Hohoho.

Tapi nak mohon masuk Pesona balik. Boleh ke macam tu? Mohon nak turun kelas. Perdana, Putra, Pesona. Itu lah turutannye. Sape amik EST, boleh ke Perdana. Dari form1-3, saye kelas Putra. Sebab Putra Kemahiran Hidupnya Perdagangan. Perdana, ERT.

Tapi tingkatan 4 masuk kelas Pesona. Tingkatan 5 masuk Putra balik. Perdana EST, jadi tak boleh naik. Putra dan Pesona pulak same elektif - Addmath, Chemistry, Physics, Account/Bio (pilih satu) so pusing-pusing memang orang yang same je la.

Sekarang ni saye fikir, nak masuk pesona. Kerana jiwaku di situ. Eceh! haha. Tapi masa depan mungkin akan lebih baik kalau masuk kelas Putra. Bukan sebab Pesona tak bagus, tapi mungkin dalam Putra, saye akan lebih fokus dalam pelajaran.

Tapi kalau kat Pesona, saya akan lebih rileks kerana kawan-kawan di situ sume nye sempoi-sempoi belaka. Heehhe. Rindunye laa kat korang! Hohoho. Apeape hal itu semua hanyelah satu KEMUNGKINAN. satu yang tak pasti.

Hm. Takpelah, tengok la bukak sekolah kang baru fikir nak masuk kelas mane. Sekarang fikir pasal SPM je. tapi kalaulah Putra menjadi pilihan, maka pertama kali lah saye akan berpisah dengan Hanim! sebab die stay Pesona. Sedehnyeeeee Wuaaa!=(

Ape pun, Selamat kembali ke sekolah wahai pelajar sekolah sekalian! Adik-adik yang baru nak masuk sekolah menengah, Selamat Berorientasi bersame pelajar baru! hehehe. Pelajar lepasan PMR pulak, selamat masuk ke alam menengah tinggi! Lepas ni dah tak boleh main-main tau!

Tingkatan 4 bukan honeymoon year. Tapi honeystar. Eh! Eh! loyar buruk pulak ko ye keyboard! hah. Aku tak suruh pon ko taip bende honeystar tu yang ko pegi taip tu pehal? Kang aku beli yang baru kang baru padan muke ko! Muahaha. Jangan Eyka. Tak baik. Die dah banyak berjasa. Kata sang tikus-tikus tetikus kepadeku. hehe

Oh ye, betul la. tingkatan 4 memang lah rilek tapi jangan terlampau rilek sebab nanti LOST dalam pelajaran agak susah nak catch up tau! Sebab dah tak same macam menengah rendah tingkatan 1 - tingkatan 3. So, semoga berjaya la ek! :)

Yang baru abis SPM, dan terkena PLKN pulak, semoga terhibur pegang senapang! Tangkap la gambar banyak-banyak buat kenangan nanti bleh post dalam blog. hi hi hi. :P Oklah, itu sahaje kot yang saye nak cakap. Takde bende sangat hanye lah sekadar mukadimmah sebelum bermulanya sekolah Isnin ni! :)

TAMAT, 1.10pm

14 comments:

ily shafyka said...

yay.xsaba nak skola.ceceh.HAHA.

lya said...

uh hallo darl

ayuh kembali ke sek

ha3

kamu je la

nasehat sy

kelas mana2 pun , sama sj la

janji rajin,usaha,tawakal,buat yg terbaik spm 09

sama gak cm

sek mana2 pun kalo

de sumer tu

kite mesti bleh

x semestinya dk mrsm n sbp je hebat

kite pun bleh sama hebat dgn dorg

;)

alya.ayla said...

haha !
;DD
semoga berjaya dlm SPM !

EykaHamasuba said...

shafyka,
tau takpe! cpt gsok baju skola.. ahahaha

lya,
hehe..tau takpe..tapi kekadang persekitaran pon mempengaruhi jugak.. hehe..

alya,
haha mekasih adik! haha ;p

YUI said...

hahha...
selamat kembali ke sekolah...
semoga berjaya dlm spm..
walaupun agak awal utk mengucap kan nya...
:)

syakey said...

slmt ke skulah! ;)

muz said...

gud luck ya..2009,SPM!!argh!!

raihunt said...

yeahh baby, im 17. and so are you. haha! celebrate jum jum jum? elehh. hahah.
luse sekolahh. damn kan? but tak saba. haha

EykaHamasuba said...

YUI,
mekasih cik yui..hehe slmt habis skola. :P

syakey,
hehe mekasih! :D

muz,
tau takpe! arhh!!

raihunt,
ahahaha best la skola tapi entah la .rase sedeh je.. wuaa

hunny_qiba said...

hehe,enjoy skt2 sudah,hihi:))
x sbr nk sklh,nk jmpa member ngan eyka skli,leh x?:)))

nami o fish said...

pernah ditawarkan untuk masuk kelas strata atasan atau dipanggil kelas pandai,tetapi segera menolak.

sampai naik ke peringkat pengetua..

haha..nami dari dulu asyik nak membangkang aje,hahahaha!!

EykaHamasuba said...

qiba,
nak jumpe ke? segan la eyka. hehe tp rasenye da bape kali eyka terserempak ngan qiba taon lps..

nami,
wahahaha. tu la nami ni asik bangkang je. ape tah yang nami sokong eyka pon taktau ;p

cikyuyu said...

eyka,

ceh.? bdk mne toh ske2 jerk kan kan?
Bhahah :D tak de faedahnye lah. nak taruk nme sama. AGAGA!

EykaHamasuba said...

hahaha tu la psl..
sbb tu rase kelakar gle.
bdk eyka ni pon die nak copy..
tak ke lawak tu..
ehhehee