Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Monday, January 05, 2009

Konserto Terakhir

Gambar yang sungguh menyeramkan. Hahaha. Ehem. Hari ini merupakan hari pertama yang terakhir untuk saye merasai hari pertama ke sekolah. Lepas ni, dah takde da perasaan pertama kali ke sekolah ni melainkan tahun depan nanti saye membuat pilihan untuk sambung belajar di tingkatan 6.

Ahhh walaupun dah hampir 11 tahun sekolah sejak darjah 1 dulu, perasaan masuk sekolah hari pertama ni memang tak pernah padam. Sentiase membuak-buak. Debaran pun kian terase lagi-lagi bile memikirkan tentang peperangan yang akan berlangsung bulan 11 nanti. Aahh saye sebagai salah seorang askar, haruslah tabah membina kecekalan dan menyediakan bekalan daripada sekarang.

Muahaha. Oh ye, tadi masuk sekolah semua orang kelihatan gelap gelite daripade biase. Yang putih nampak gelap, yang gelap bertambah gelap. Al-maklumlah, baju bau kedai putih melepak baru keluar daripade plastik malam tadi la katekan. Hahahaha. Walaupun gelap gelite, masih terpancar pelbagai jenis pancaran perasaan daripade raut wajah setiap pelajar.

Ade yang gembire hepi sebab geng masih berada dalam satu kelas. Ade juge yang berduka lara sebab tak same kelas dengan kawan yang kamceng. Saye tahun ni pon first time terpisah dengan Hanim. Farah pisah ngan Ain. Lisa pisah ngan Emira. Dan perpisahan yang selanjutnye tidak dapat dikenal pasti. Waaaaaa agak sedih jugak tapi inilah kehidupan kan kan.

Sayuuuu je rase hati ini. Ewah ewah. Yela, rindu dengan diorang yang lain. Perasaan rindu kat classmates yang membuak-buak tau. Tahun lepas memang THE BEST la rasenye. Sejujurnye, Form 1-form 3 pon tak boleh nak challenge Form 4 nye memories. hehehe..

Yelah, tahun lepas memang macam-macam bende terjadi. Dengan tak masuk kelasnye, tak siap kerja, banyak main dan pelbagai jenis konflik lagi la yang sempat dirasai. Bile imbas balik rase macam ahh tak sangke jahat jugak aku ni yek. Mungkin itulah makne honeymooon year. HAHAHA. Kenangan pahit yang sungguh manis rasanya. :)

Hehe. ape pun, sekarang tak boleh fikir semua tu dah. Perjuanganku belum tamat, hidup mesti diteruskan. Pengorbanan itu penting untuk kejayaan. Alaa lagipun bukannye tak jumpe langsung pun. Masih satu sekolah, berbaris sebelah-sebelah, rehat pon masih semeja so takde pe nak di bimbangkan lagi dah.

Yang penting sekarang, saye harus bekerja keras untuk mengikut rentak irama bebudak Putra. Eceh fatin cam tak biase je masuk kelas Putra. Hahhaa. Walaupun dah duduk Putra dari tingkatan 1 sampai tingkatan 3, tapi tekanan perasaan masih berlaku. Yela, nak challenge bebudak pandai, kene lah rajin sentiase.

Azam baru persekolahan, NAK LULUS ADDMATH, dan score dalam semua mata pelajaran. Eceh! haha. Lepas tu, taknak malas-malas lagi dah. Nak jadi nerd. Nak jadi skema. Skema nerd yang sempoi belaka wakakaka. NOOB je rase diri ini. Ooh tidak, takpelah.. setahun je lagi pun. kan SENIOR kan kan? Ahaks. Senior laaa sangat. hehe.

Hm, oklah nak sambung bace Konserto Terakhir. Kang tangguh-tangguh tak bergune lah azam-azam yang sudah diazamkan mase awal tahun hari tu. Wahaha. and sorry lah kalau entry lepas-lepas ni tak meriah sangat dengan kaler-kaler. Tak sempat la, Busy la katekan wakakaka. K la, sekian. :)

TAMAT, 8.56pm

17 comments:

nzyrh said...

goodluck eyka!
ganbatte! chaiyok! :D

EykaHamasuba said...

haha chaiyok juge nzyrah!:)

ayesha said...

muahaha mengade betul. go go aten!

YUI said...

sekolah memang best..
rindu pula..
selamat kembali ke sekolah..

Charymien said...

i pun rase form 4 plg best :D
hehe

Ila Maulana said...

huhu.. besh nye skola...
rindu nk skola blik..
btw.. eyka! gudluck.. blaja rajen2..
hee..
:)

cujen said...

bestnye sekolah...
walaupun masa aku sekolah dulu tak berapa best sebab sekolah aku sebelah kilang getah..

aidadidu said...

huhu
konserto terakhir
last baca 7tahun lepas
:D

gudluck sis!

nami o fish said...

konserto terakhir hahahaha!!
huhuu 8 tahun terlalu cepat rasanya..

teringat zaman i form 5..
bush baru je jadi presiden..

ni dah habis dah..
huhuhu!!

baru tau diri ini terlalu tua...

syakey said...

konserto terakhir.
ending mati.
sian. XD

btw, gewd luck oke.
spm ta susah.
haha, susah kalo xstadi.

all the best! *wink*

.i am me. said...

Kakak Senior... eceh
GudLuck SPM yg tggal 10 bln ni. :)

xsangke kan da form5?
xsangke kan da nk SPM?
tua sangat rasenye! xD

Oh deya said...

selamat bejkuang laa budak budak sekola.
AHAHA :)




baru habis sekola belagak macam da betaun :DD

EykaHamasuba said...

ayesha,
rindu la ayeshaaaaaaaaaaaaa. :(

yui,
skola mmg best! hehe tp tgk classmates gak..

charymien,
tu la psl. nak je ulang mase balik kan..

ila maulana,
hehe ok2 mekasih ila.. :D

cujen,
tp sekolah tetap best! ahaha

aidadidu,
wah wah..eyka baru nak bace hari smlm hahaha

nami,
hehe tu la nami..bleh berumahtangge da. kang jgn lupe jemput eyka mkn nasik minyak eh ;p

EykaHamasuba said...

syakey,
hehe tak abeh bace endingnye lagi ni.die mati ke akhir skali? alahai..tp novel tu mmg best. :D

i am me,
tu la psll haha da senior sungguh tak percaye.. :P

oh deya,
hehe rindu kat skola tak?? :P

nami o fish said...

rumah tangga?
rumah sewa pun tertunggak lagi...
ada hati nak berumah tangga..

kalau takat tangga kanak-kanak tu boleh la beli..hahaha!!!

Oh deya said...

tak tak.
baru lepas sekola tk kn laa rindu.
tk bebaloi rajen ponteng sekola kalau macam tu.
AHAHA :DD





p/s : jgn contohi saye :DD

EykaHamasuba said...

nami,
ahaha kalo tangge kanak2 watpe nami..skg pon org mls nak gune tangge dah.. hehe

oh deya,
hahahahahaha..ponteng sekolah itu satu pengalaman yang sukar diperoleh.. ;p