Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, November 09, 2008

Saya punya angan-angan


Kalau boleh saye nak jadi macam dalam cite dulu-dulu. Travel satu dunie naik kapal. Black pearl lagi bagus. Nak jadi macam keira knightley lawan lanun dengan orlando bloom kacak dan jack sparrow idaman kalbu..

Kalau boleh saye taknak pergi sekolah dan dikelaskan kedalam kelas-kelas yang tertentu. Membezakan seseorang dan pandangan orang mengenai seseorang melalui kelas yang dikelaskan.

Kalau boleh saye nak pergi mengkaji sejarah zaman-zaman purba. Takpun carik harta karun macam dalam cite national treasure dengan nicolas cage hidung mancung macho abis macam abah saye.

Kalau boleh saye nak jadi macam mamat dalam cite underworld yang ade sisik kat telinge pastu boleh menyelam sampai ke dasar laut yang tenggelam sejak beribu zaman dahulu.

Kalau boleh saye nak jadi superwoman dalam cite dongeng yang boleh terbang dan punye kuasa ajaib untuk selamatkan semua orang dalam dunia ni.

Kalau boleh saye taknak terpikat dengan sesiapa yang berlainan jantina lepas tu otak asyik terfikir pasal orang yang kite terpikat tu je setiap masa. Betul-betul menganggu fikiran la. Kene matikan nafsu suke la agaknye.

Kalau boleh saye nak ulang balik mase, taknak berkecimpung dalam dunia internet yang melekakan di waktu mude ni. Biasek ar orang mude macam saye ni fikiran mudah terpengaruh tak mahir lagi cara menggunakan internet dengan betul.

Tak. Saye bukannye tengok gambar bogel pun. Video blue lagi lah jauh saye nak tengok. Orang ciom pun saye rase geli dan tertutup mate secara tak sengaje. Memang ajaran ibubapa dari kecil. Habit yang baik, bukan?

Takpe takpe. 18tahun nanti boleh tengok puaspuas. Hahahahahhahaa. Ehem, ok sambung..


Kalau boleh saye taknak makan makanan yang menyesakkan otak dan terlalu segera macam...anda paham-paham la sendiri kan.

Kalau boleh juge saye teringin sangat nak cipta alat yang boleh blutut pemikiran orang lain kat kite. Tapi alat ni saye sorang je la yang punye. Orang lain tak boleh gune. hahaha

Kalau boleh saye teringin sangat nak jadi budak genius yang mengadap buku 24/7. Memang genius. Satu, sebab die berjaye mengadap buku setiap hari. Kedua, sebab die tak hiraukan hiburan macam saye hiraukan hiburan.

Kalau boleh saye nak jugak ade laci yang boleh balik ke mase-mase tertentu macam yang ade dalam laci meja nobita. Kan best boleh tahu mase depan, dengan siape saye berkahwin dan akan ade mase untuk mengubahnye.

Kalau boleh saye nak bina dunia fantasy saye sendiri macam dalam cite bridge to terabithia. Nak jadi raja Narnia dalam cite Narnia. Nak gune tongkat sakti macam dalam cite heri potter. Nak pegang senapang macam milla jovovich dalam resident evil.

*betul-betul pengaruh television. =,="

Kalau boleh saye nak sangat jadi seseorang yang mahir dalam setiap perkara. Tak kire dari segi sahsiah, islamik, akademik, politik, biological, dota, counter strike, bola semua lah. Sampai boleh tahu segala nama sel dalam badan dan juge jenis kuman yang ade dekat keyboard ni ha.

Banyak lagi bende yang saya harap boleh dibolehkan. Tapi, kalau boleh juge saye taknak bolehkan bende-bende yang saye harap boleh macam kat atas ni tadi..hmmm~ *senyum :)
"You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life." ~Albert Camus
Realiti bermula daripada fantasi. betul ke? hmm. entahlah..yang penting, di sebalik setiap perkara yang terjadi pasti ade hikmahnya yang tersendiri dan tersembunyi. kan kan kan? :)

21 comments:

kieraa! said...

ler.keira knightly ke?
igtkan kiera.
ngehee.
:D

EykaHamasuba said...

keira la kiera..
haha takpe..nk dekat jugakk :P

Permaisuri said...

mak aih banyaknya kalau boleh, mmg angan angan la ni haha

dianalulu said...

warh! best la angan2 eyka :)
nak laci mcm tuh jgk la . ahhaha

Otit said...

eyh.
kuatnye berangan-angan.
mesti suke makan buah berangan.
hahaha.
ttibe.

faye said...

nice newspaper hehe..

EykaHamasuba said...

hahaha..memang best tau angan-angan..
lg best kalo leh jd btul. :P

hehe tau takpe..laci mcm tu best kan..untung btul nobita ade laci camtu..hahaha

haha buah berangan best ape..mgkn btul kot sbb tu. :P

hehhe :P

Nariez said...

eyka memang kuat berangan.
hahahhaa

JuIcEy said...

Saya suka angan-angan no.6!
Sama dengan saya!

EykaHamasuba said...

best tau berangan ni...hehehe

erk..ye ke?? SEPP Sket! :D

EykaHamasuba said...

best tau berangan ni...hehehe

erk..ye ke?? SEPP Sket! :D

nami o fish said...

hmm..saya berangan-angan nak buat band..huhuu!nak jadi setaraf macam foo fighters!huhuh!

best ke angan-angan sayep?ahahaha!

EykaHamasuba said...

wah best sangat!
smoge bejaye la nami ye nami..
usaha tangga kejayaan!
hahaha

Syue SAHAJA said...

kalau boleh,sye taknak tinggalkn kentut kurap! hehehe.. tapi, saye nak jugak ah tinggalkn klhas utk madu!!

EykaHamasuba said...

hehehe..tu sebab syue seorang yang busuk.ckp belit2...kate je la mmg syue suke kentut sbb tu syue suke tgglkan kntut kt sini..hehe :P

ilynodin said...

tahu takpa. berangan memamng best. wohh ! haha :DD

EykaHamasuba said...

ha'ah..lg2 kalo TERberangan tengah kawin ngan orlando bloom ke kan..hehe

asm said...

hi awk
awk ni rajin taip ler, xmampu nk taip byk la

asm said...

aku ska makanan ringan
aku sk mc donald
aku suka kentang dia

aku nk rumah yg selesa
ada ruang untuk beridah
rumah aku cantik mcm rekaan
eric leong

aku nk satukan family aku semua

Rahimah said...

Eyka , kalau nk makan makanan ringan bleh , tapi tgk dulu ada tanda hahal ke tak? Ada milamin ke tak ?

EykaHamasuba said...

woho...asm..sy mmg suke menaip.hehee

ello rahimah..btol3...