Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, June 27, 2009

Dulu satu, dua, kini tiga..

Hari tu mak bawak balik kucing wane oren. Besar gabak. Gemok gedempol macam garfield. Namenye ABANG. Haha. Kawan ayah yang bagi name tu sebab tu kucing die. Mak bawak balik sebab mak suke sangat dengan kucing wane oren.

First day dengan kitorang...

Tapi abang tu hidup tak hepi je dengan kitorang. Cikteh pon sombong sangat taknak kawan dengan abang tu. Semenjak abang tu ade, die jarang turun bawah. Asyik terperap kat atas je sebab ade abang tu la.

Berat cikteh pon makin berkurangan. Merajuk kot, entah la. Haha. Tapi abang tu pon same. Tak aktif langsung. Asyik tido tido tido dan menangis je. Maybe sebab die rindukan kampung halamannye kot.

Sebab die ni manje. Makan nak ikan rebus. Taknak science plan diet macam cikteh punye. Lepas tu nak kene orang suap makan baru nak makan. Kalau tak die duduk je la tidur. Man kate die saje belakon sebab nak balik. Haha.

Yelah, mungkin die rindu sangat dengan mak die kat rumah. Sebab die ni memang manje dengan mak die. Selalu tidur ngan mak die ngan family die la. So, bile pisahkan macam tu la jadinye kot. Lembek semacam je. Lagipun umur baru 8 bulan.

Ginger and Snowy...

So, bawak lah die balik ke rumahnye semule. Memang hepi betul die. Then, kawan ayah bagi kucing lain pulak. Adik abang tu, yang masih kecik kenet cinonet. Due ekor. Name die Snowy dan Ginger. Name tu pon kawan ayah yang bagi.


Kucing due ekor tu sangat aktif. Penat nak layan kerenah due ekor tu. Rase tercuit gak hati ni. Sebab dah lame tak layan anak kucing. Haha. Tapi.. tak tahan la bile dorang berak dalam rumah. Tak pernah lagi setakat ni dan harap-harap tak lah kan.

Kat kucing kenet due ekor tu pon Cikteh sombong jugak. Kekadang tu mak saye panggil die NEKTEH. Sebab die dah tua kan. Cikteh pon macam ade perasaan, merajuk taknak makan. Terus keluar rumah tak balik-balik.

Tapi last-last balik jugak die. Haha. tapi comel lah cikteh. Cikteh tetap yang paling kitorang sayang sebab dah lame kan bele die. Dah tu, die tu pandai jage diri, jage hati kitorang. Best! Sayaaaaaaaaaang cikteh! hehe

Ni Ginger namenye..


Comel kan? Tetibe hari tu die main tabik-tabik lak kat depan camera. Haha. Tercuit hati melihatnye. Gambar Snowy takde sebab die tak suke bergambar. Ligat sangat. Nak tangkap asyik gerak-gerak. Kalau gune flash lak putih sangat so tak nampak.

Lagipon tak elok tangkap gune flash. Sakit mate die nanti effect kat otak pulak. Haha. Apepon tak sabar nak tengok due ekor tu membesar! Harap-harap dapat membesar menjadi kucing jantan yang JANTAN. hehe :D

P/S : Post kebudak-budakan la pulak skali skala. haha :D

SEKIAN, 12.23pm

11 comments:

azman shah said...

aku xminat kucing
aku suka blog

azman shah said...

aku suka lagu blog kamu

azman shah said...

blog aku itam
blog kamu itam

azman shah said...

kamu budak2
aku 'cikgu' hehe

azman shah said...

aku macho

azman shah said...

bila makan kucing suka duk sblah kaki aku

MRYM said...

Waaah kucing pun boleh nangis ke? :S

nur fadhilah said...

teringat kucing say yang dah mati.
T_T

miLk+ch0co said...

kucing memang besh!agagaga..:3

Aisya J said...

My mu gave my cat away T_T

sarah al -idrus said...

alahai tomey....nak peluk kucing2 ni