Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, May 05, 2009

Kecelaruan pemikiran ke?

Pernah tak satu hari tu korang rase macam down gilegile, sampai terdetik rase..

"kan best kalau aku bukan macam ni"
"kan best kalau dulu aku blablabla"
"kan best kalau aku sekiansekian.."

Taktahu la itu satu bentuk penyesalan ke ape ke kan. Tapi kadang-kadang tu saye rase macam tak nak jadi diri saye sekarang ni. Kan best kalau saye jadi macam dulu-dulu mase kecik-kenit dulu. Dulu saye seorang yang pendiam, kot. Hahahhaaha.

Tapi sekarang, bile saye diam tibe-tibe mesti orang rase pelik. Macam something wrong je kan dengan dak name eyka tu. No more laughter, no more potpetpotpet. Tapi best jugak. Hidup sendiri je. Takde masalah, takde kusut kepale otak ni dengan kawan sekeliling kan.

Memang best ramai kawan. Tapi, hmm... (undescribable feeling)

Takpelah, abaikan aje. Tinggal bape bulan je sekolah. Lepas tu boleh la bukak new chapter. New life. Orang baru, dunia baru, diri yang baru. Semua baru-baru belaka. Tapi seram jugak kalau nanti bile jadi diri yang baru, rindu pade diri yang lame pulak. Manusia kan tak pernah puas :S
"Jadilah diri sendiri"

Memang la, tapi... ish. susah la nak describe. Rindu la nak jadi pendiam. Rindu nak jadi seorang yang tak banyak cakap. Rindu nak jadi seseorang yang bersendiri dengan dunie sendiri. Rindu zaman sekolah rendah. Rindu lah. Mungkin persekitaran kot yang memainkan peranan. Hmm.

CHOP! CHOP! pehal lak emo semacam tetibe ni dey? Tak paham tol ah manusie ni. Emo pon nak tulis dalam blog. Kalau blog takde ramai orang bace boleh la kot tulis ape yang tersirat di hati. Tapi ni serupe macam kasi satu dunie tahu.

Ye la. Tak tahu nak luah kat sape. Tulis je la kat blog. Sedih jugak kalau blog ramai orang bace ni. Tak bebas rasenye. Followers tu pon, taktahu ikhlas ke tak follow. Ishk, lepas ni mesti ramai stop follow kan. Haha. Takpe, yang penting kualiti bukan kuantiti :)

Kalau tak ikhlas, tak perlu buat. Kalau ikhlas, terima kasih. Saya hargai sangat-sangat. Takut jugak blog ramai followers takde privacy. Serius cakap! Kalau privatekan, rase sayang pulak. Sebab tu buat blog sindiran perasaan tu. Itu pon, tak update selalu pon. Sebab lagi senang nak fokus kat satu blog daripade banyak.

Memang rase seronok sangat kalau ape yang kite luah, ade orang bace. Kalau privatekan blog serupa macam cakap kat diri sendiri. Baik takyah buat blog kalau macam tu. Ramai pembaca memang best. Tapi kalau ramai sangat kite pulak yang rase takut. Rase tak bebas. Taktahu kenape ade perasaan macam tu. huhu

p/s : Kawan ramai memang best. Tapi dalam ramai-ramai tu susah nak cari yang betul-betul kite boleh trust. Betul-betul bergelar sahabat. Yang tahu respek. Bende kite tak suke die tak buat. Susah, sangat susah. Sedih, makan hati je rase. Wuaaaaa. sobsob ="(

SEKIAN, 8.34pm

19 comments:

Purplelito said...

knp perasaan kta cam nak sama ja.wahhaa

Clara Emily Cancer said...

suma org rs cmtuh..
tp selalu kite sembunyikan dgn gelak tawa..
kegembiraan tu sembunyikan kesdihan..
tp ape2 pun jadi diri sendiri..
itulah yg terbaik..
xperlu berpura2 jd org len..
bnda2 yg lpes jad kenangan..
sbb kite dh xleh nk kembali ke zaman dulu..
jdkan memori dan pengalaman dr kisan2 lalu..
sebab dia mematangkan kite..

Iera Hanna said...

alahai luahan perasaan eyka ni :D
true & loyal friends will stay by ur side unconditionally :)

Ayesha H said...

Sabar lah cik eyka, teruskan happy macam biase :D

nyzm said...

apa pun eyka, lifes will get bored

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

uiks.. jgnla camtu. ape2pun life must go on la dear.. dun worry b happy!!

Syafy. said...

hello eyka.
thnx for pagi tadi.
tak lah akak rasa cuak sangat nak amik exam muet. =)

btw, tak sangka u are a friendly person. thanks again.

Khairul said...

quality beats the quantity =)

u know what..
i hate being my self.......................................

adiratnashee said...

cakap pasal org2 yag tak ekhlas kawan ngan kite.
bru je post blog
ttg kegeraman diri ni.
haila2.
i luv myself.
tapi pasan x sumhow sumwhen.
kite cume x ske org sekeliling!
bkan selfish tapi.
life kite kan??

Bule said...

hidup mesti diteruskan juga.
so mesti happy yer..
yeay!

eiyra'z said...

hye...gud luck for your spm ni...yg penting SEMANGAT (curik dari citer INTAN)

Alia Izzati said...

at least eyka still stuck kat tmpt yg same!!!
alia nih da pindah lgi sediyh
susahlah x tau nk carik mane yg boleyh jadik true friends tau

NurulAtiqah said...

itu la, susah nak cari kawan yang boleh berduka bersama. btw, chill la eyka. be what you wanna be k as long as jgn jd hypocrite. :)

EykaHamasuba said...

thanks eh sume. yeah hidup mesti diteruskan! Hehehe

EykaHamasuba said...

purpleto,
macam nak same eh? hehe entah la.. :D

EykaHamasuba said...

sis clara,
betul tu.. huhu kekadang kite saje je gelak padahal hati sape tau kan kan..

EykaHamasuba said...

iera hanna.
hehe segan lak luah2 ni :P

EykaHamasuba said...

ayesha,
yeahh daku sentiase bersabar! hahahhaa

miLk+ch0co said...

teman bergelak memang ramai,teman menangis?hurm~~:)