Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Wednesday, December 29, 2010

Malaysia Boleh!

Update! 1.30a.m P/S/S kat pengakhiran entri ini!
Masa awal-awal perlawanan.

Seronok tengok warga Malaysia berpatriotik kat facebook pasal kemenangan ni. (Piala Suzuki AFF 2010) Nak menitis air mate pun ade. Sebab bahagia sangat. Bahagia tengok orang kite bahagia. Hehe :') *emosi*


Kalau korang nak tahu, since petang tadi saya like fanpage Persatuan Bola Sepak Malaysia. Kat situ ramai betul warga asing iaitu orang Indonesia duk like-like page tu sampai memberi komen yang tidak membina. (tapi membina jugak dalam diam) :P


Seronok layan diorang yang tak habis-habis nak kutuk Malaysia. Layan je lah. Diorang memang macam tu kan. Rase lawak pun ade sebenarnye. Bile kite menang, mule nak cakap macam-macam. Kan senang kalau terime je kekalahan tu kan. Hesh. =,="

Masa pertengahan dan akhir perlawanan.

Dan buat kali kedua saye menonton perlawanan bola dari awal sampai akhir. Rase macam WOW! Semangat tau siap update status bertubi-tubi cerita pasal match tu. :P Dan seronok tengok orang update status semua duk bangga jadi anak Malaysia. Macam tu lah best kan? :)


Harap-harap sangat semangat patriotik orang kite kekal sampai bile-bile (bukan time bola ni je). Aminn. :) Dan tahniah kepade pemain-pemain Malaysia. Anda memang terbaik! dan comel dan hensem dan kacak dan macho dan gagah, serta segak lagi bergaya! Teruskan perjuangan ye! :D

Kata-kata penutup. Haha :P

P/S: I love you Malaysia dan Malaysian! :'D

P/S/S : Ok. Baru tahu keeper Malaysia sedang bercinta sekarang ni & kekasih dia merupakan seorang blogger! Muehehe. *terase segan pulak dok puji BF die kat status atas tu:P* Btw, BF akak sangat gagah, dan tabah! Haha. :D :D Semoge akak dan dia berkekalan sampai ke akhir hayat. Aminn :)


SEKIAN, 10.26pm

15 comments:

Anonymous said...

Eyka tengok bola?baguslah..tahniah Malaysia.Malaysia boleh!!!

Ahmad Hanif Abd Halim Azmi said...

Tidak terbabit dalam sesi komen mengomen dalam fb eyka kerna bukan 1 daripada ribuan fren kak eyka. komen kat sini ajela. tahniah MALAYSIA ^^

EykaHamasuba said...

anon,
selalu tak tengok. ni tibe tibe tertengok. hehe. :P


hanif,
thanks hanif. sayang Malaysia tak? haha *tetibe :P

Nur Hafizah said...

keeper kita terbaik lah..
tahniah harimau malaya, oohyeahh
hehe :)

EykaHamasuba said...

bukan sahaja terbaik, malah ensem pulak tu. haha takde kaitan =,='

atok said...

tulah psal kan, tgk fb blog sumenye psal msia. wahwah best2 msia mmg hebat hee

AsLah said...

Tahniah kepada pemain malaysia..dan kepada penyokong adn rakyat malaysia..hahaha

EykaHamasuba said...

tau takpe. rase macam meremang je kan! meremang seronok! hehehe :D

EykaHamasuba said...

aslah,
yeazahhhhhhhhhh!! :DD

cimon said...

eventhough tgk bola kat rumah je smlm...tp kitorang pakai jersi & pegang bendera Malaysia sambil bersorak2 & menjerit bagai...mau dengar 1 blok.

Hehehe (^v^)

p/s: memang powerZz game smlm. SWEET WINNING ****

p/s/s: esok cuti!! (^_~)hihihi

EykaHamasuba said...

wah bestnyeeeeeee eyka pun nak jersi Malaysia. mane eh nak dapat? wuu wuu.

cimon said...

kitorang bli kat stadium...time ade match bola...tp rasenye kat kdai al-ikhsan ade jual jgak (^_~)

Mywa said...

WHOAH! Mlm tuu kecoh gila sampai org kat mamak jerit pun dgar sampai rumah =,=' Sabar je. Tp tu la yg menunjukkan semangat patriotik mereka :D Bgus2. Hehe

Mywa said...

Sis Eyka! Sodih betul Fahmi sudah berpunye *gurau je* Hekk3

EykaHamasuba said...

cimon,
em eyka pun nak beli lah nnti! hehehe

mywa,
tu laaaaaaaaaaaaa tapi best kannnnnnnnnnnnnnnnnn <3 hehehe sedih tak sedih sangat la.. semoge diorang berbahagie sampai bile2. dah la sweet due orang tu. :D