Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Monday, December 27, 2010

Avenged Sevenfold

Band kegemaran saya di masa lampau, dan kini.

Dah lama rasanye saye tak tulis apape pasal Avenged Sevenfold ni. Dulu rajin betul kan saye update lirik lagu die la post video die la ape la dalam blog ni (siape ikut perkembangan blog saye dari dulu mesti tahu kan:P). Dulu memang gile band ni rasenye.


Tu dulu, zaman sekolah. Sekarang? Sekarang dah jarang dengar lagu diorang dah. So, baru tadi teringin pulak nak dengar balik lagu-lagu diorang ni. Lepas tu terase macam terfall in love balik la pulak. Kih Kih. Serta-merta saye letak balik lagu-lagu diorang dalam blog ni. (nanti tukar balik,ikut mood)


Bagi yang tak biasa tu mesti rase lagu ni bising bingit dan memekak. Kalau kamu rase macam tu, better stopkan je music player kat tepi tu. Hehe. Saye letak lagu-lagu ni sebab teringat balik memori-memori dulu-dulu time saye tengah dok melayan lagu-lagu cam gini. :P


Sekarang Avenged Sevenfold dah ade drummer baru (rasenye). Since The Rev R.I.P last year. 28th December ni genap la setahun die meninggalkan dunie ini. ho ho ho. Since die meninggal, diorang lebih membawa lagu ke arah yang tak heavy sangat macam dulu.


Dulu last album yang saye follow adelah album bertajuk 'Avenged Sevenfold'. Dalam tu lagu-lagu boleh tahan la jugak. Lepas album tu keluar album baru Live in the Lbc & Diamonds in the Rough. dan paling latest album Nightmare.


Lagu-lagu kat album Nightmare banyak yang cerita pasal kehilangan The Rev dalam kumpulan diorang. Huhuhu. Cop! Cop! Ape kene la saye cite pasal band ni malam-malam gini kan? keke. Entah lah. Tibe-tibe terbace posting yang ini, tu yang ter-rindu tibe-tibe tu.


Lagipun saye memang suke lagu diorang ni dari dulu sampai sekarang. Cume sekarang jarang dengar sebab bile nak dengar lagu lagu macam ni je otak saye jadi berat, lepas tu pening. Mungkin petanda saye dah lanjut usia kot. Haha. Lanjut la sangat kan padahal baru 18 tahun. Kui kui :P


Oh ye! Actually post yang sebelum ni 'Bila Putus Cinta' tu saye dah lame dah karang, cume tinggalkan dalam draft je. Baru haritu TERpublish. :P Lepas post tu ingat nak post sambungan post tersebut: Bila Putus Cinta II, tapi macam... esok esok je la saye post! Ni saje nak menyelit pasal A7X kat sini. Haha Jangan mare :P


P/S: Sekarang saye cuti sem selame seminggu! hurrey! :D


SEKIAN, 2.38am

13 comments:

Ayeem Jemain said...

A7X! takde drummer baru. just guna khidmat Mike Portnoy dr band Dream Theatre as sessionist :D

EykaHamasuba said...

woahh patut la dok google avenged sevenfold new drummer tadi tak muncul2. hahaha.. ;p


*teringat first time eyka kenal ayeem lepas mespes kat formspring eykaa ntah sape tah postt* :P

cimon said...

housemate lame aku suke larr muzik2 camgini...dulu tiap2 malam bukak speaker besar tu kuat2...sume layann...tenseion keje (@_@)

but skrg dia da posting jd cikgu kat kg. dia...ddk balik ngan family...giler jd skema...da tak macho-tak rebel lagi. (^_~)hihihi

p/s:hepi holiday (^v^)

p/s/s:sila post 'Bila Putus Cinta II'...nak komen...coz komen cimon aritu mcm tak lengkap...nak cepat (T_T)

WerT said...

band nieh mmg bes..
my fberet song dear god..
pergh!! bes giler..

EykaHamasuba said...

cimon,
ok cimon kejap lagi eyka post. nak cari gambar2 hiasan utk post tu kejap. hehehe :P

btw cimon ni berape tahun ek? misteri sungguh. :O




wert,
sume lagu die best la! ;p

sarahunny said...

eykaaaaaa! i love avenged sevenfold. Dear god the best! :)

oh btw tak silap, eyka suka mikey way, adik gerrard tu. eheh dah cek out diorang punya new album?

(tibe2 je orang entry pasal lain tanya pasal lain. haih!)

EykaHamasuba said...

hehe sume lagu die the best eyka rase :P ngeh ngeh. a'ah mikey wayyyyyyyyy wahhhhhhhhhhh lame betul tak dengar cite diee. hahaha. tak cek out lagi. nnti eyka cek out. btw thanks sis sara :D

Anonymous said...

R.I.P THE REV 28DEC!

sarahunny said...

ni ni

http://www.youtube.com/watch?v=egG7fiE89IU


and ni

http://www.youtube.com/watch?v=7_43nC95ICc&feature=related


<3

EykaHamasuba said...

wow sis! thankssssss share links kat eyka! hehe jap eyka g ngintai2 japp :DD

cimon said...

umo? nape nak berahsia *iklan safi gold*

hehehe (^v^)

p/s:awak sebaya dgn adik perempuan saya

EykaHamasuba said...

ye keee? :O
adakah ini bermakna cimon sebaya dengan abang saya? hehe

Petr Ikhwan said...

a7x dah ade drummer baru.. Arin Ilejay..skill mirip The Rev..hehe I HEART A7X!!!