Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Wednesday, November 17, 2010

Bila lelaki berkata-kata

Bila lelaki berkata tentang cinta. (tapi dalam gambar perempuan =,=")

Kata-kata lelaki memang segelintir-hampir-majoriti selalu susah nak percaya. Bukan susah, tapi tak yah percaya pun takpe. Wawawa. Lagi-lagi bila tengah bercinta atau pun in love. Bila lelaki tu cakap:


Sayang, i love you so much forever. You je dalam hati I sentiasa. I nak you sorang je taknak yang lain dah , forever! Infinity and beyond and blablabla..


Jangan mudah tertipu dengan kata-kata lelaki walaupun lelaki itu orang yang paling anda sayang(yang bukan muhrim). Kata-kata seperti itu sebenarnya tak bermakna die memang sayangkan anda sampai bila-bila.


Sebenarnya maksud sayang bila-bila tu adalah, pada waktu itu je. That certain time only. Bukan selamenye. Perkataan selamanya,forever,infinity and beyond di hujung ayat tu sebenarnye hanyelah berfungsi sebagai ayat penyedap. Yelah, takkan pulak die nak cakap:


Sayang, I love you so much this time only. You je dalam hati I sekarang ni. I nak you sorang je taknak yang lain dah, this time! Buat masa dan ketika ini sahaja dan blablabla..

Gambar Hiasan.

So not sweet kan? Walaupun itu lebih berterus terang dan sedikit tidak menyakinkan, tapi tetap tidak akan menyakitkan hati kita bila di mana satu hari nanti rupa-rupanya kata-kata sayang dia tu sebenarnya memang wujud pada waktu itu je.


Lain lah kalau dia cakap forever infinity semua tu. Dalam otak kita (perempuan) mesti dah terbayang selamanya sampai ke kubur, sampai kahwin dapat anak, cucu cicit semua tu kan? Tapi bila satu hari terputus tengah jalan, angan-angan pun mati macam tu je, mesti rasa macam OH I WANT TO KILL YOU!


Yelah, masa bercinta memang semua bahagia je, bila dah putus dah benci rasa macam neraka pulak. Janji-janji semua hilang, termungkir macam tu je. Free-free dapat dosa. Tu baru dosa janji dimungkiri, belum dosa yang lain-lain lagi. Wawawa.


Bercinta ni rumit sebenarnye. Penat dan payah dan menyakitkan otak dan hati. Sebab tak semuanye indah. Mule-mule memang indah, deep in love semua tapi lama-lama lain pulak jadinye. Merpati bertukar menjadi naga. Kucing bertukar jadi singe, menawan keluarga bahagia. Hehehe :P


P/S: Apapun, percaya pada jodoh. Ada jodoh, InsyaAllah ade lah tu kan. :)


SEKIAN, 10.04pm

25 comments:

In said...

Yup,saya sokong posting awak. Tapi x semua laki teruk,bg pandangan saya kalau dah nama manusia semua sama ada kelemahan dan kebaikan.

EykaHamasuba said...

ye, sebab tu saye cakap segelintir. hehehehe ;P

apiz said...

bila hati dah melekat, tahi kucing rase cokelat. kene tipu dengan lelaki pun boleh tak nampak. haha just my opinion.

EykaHamasuba said...

hahahaha that is true. kentut yang busuk pun boleh jadi wangi.

Nur Hafizah said...

yep, kebanyakannya manis mulut. dan susah bagi sy yg senang cair dgn kate lelaki.

betapa malangnya nasib :'(

EykaHamasuba said...

ohh ye ke..susah la macam tu kan..hmm xpelah, tak semua laki pun yang bermulut maniss kan kan. :D

Lisa said...

setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! huahuahua.

lelaki memang manis bercakap. kekadang cakap bolehhh redahh lautannn lah bagai, padahal manis je kata2 die tuhh,

btw, suka posting niehh

EykaHamasuba said...

wawawa.. tu laa..kite ni sebagai perempuan tak boleh mudah terpedaya dengan kate2 mereka tu..ayat penyedap byk digunekan hahahaha :PP

KassimTakSelamat said...

Heippp gegurl pun macam tu howkeyh! Cakap sanggp terima semua kekurangan lelaki tapi lepas dah lama sikit suke ngungkit2..haa cmne nak jawap ni dik eykaa oitt!

Anonymous said...

Babe.

I suggest U buat 'like' button facebook tu. Senang orang nak respone even tak comment. Or just simply put reaction. Okay?

Just a suggestion. Anyway,nice posting though!

cimon said...

ayat2 manis lelaki mcm ajinomoto, menyedapkan makanan sekejap tapi menggugurkan rambut kemudiannya (T_T)

p/s: nice entry, i like (^v^)heheh

p/s/s: cinta sebenarnya (sepenuhnya) hadir dalam sebuah perkahwinan (^_~)

EykaHamasuba said...

kassim,
wopss! lelaki pon same wawawa. ala, setiap org ade je kelebihan dan kelemahan masing2 kn.n tak sume pmpuan macam tu! :D



anon,
okay anon, thanks! akan dipertimbangkan! hehhee :D



cimon ,
menyedapkan dan menggurkan rambut. waa, i like that statement! hehe btw thanks cimon! :D

Ahmad Hanif Abd Halim Azmi said...

sangat setuju. nanti habis manis sepah dibuang dalam tong sampah.
~
eyka salu buat post macam pakar psikologi.haha. sangat hebat ^^

twinkle twinkle said...

sgt sokong 100%

EykaHamasuba said...

hanif,
ade org tu bkn nye buang dlm tong sampah, tapi g buat recycle. lagi kejam. ngeh ngeh. tu ah eyka jadi psikologi bebas dah ni HAHA. :P btw thanks hanif :D



mira,
waaa bestnye dpt sokongann 100%. hehe thanks mira :D

bella berry' said...

ye ye.saye setuju ngn awak.ayat2 mmg killer,mmg power.power root un kalah.hehehehe.mmg adat orang bcinte.bub uh orang kate LOVE is BLIND.bute cinte,bute ati,bute mate.sume un bute.adoi.

jgn terlalu mudah percaye ngn pasangan kite.jgn sangke panas hingge ke petang jewp.kdg2 ribut time zuhur. ;D

EykaHamasuba said...

hehe tau takpe. love is blind. so we should put on our glasses more often so that love can't fool us anymore! haha xD

sHaH rIzAn_n_FaMiLy said...

;)

EykaHamasuba said...

hehe ;)

cikZATI said...

saya suka blog awak la!

http://lurvebeby.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

syira insyirah said...

nice one here..not all men are sweettalkers..but they still a one when it comes to love..heee

EykaHamasuba said...

cikzati,
thanks cik zati. eyka terharuuu. hehe :)


syira,
yes it's true! Haha nicee one :)

sarah chen said...

poyo jer, hehe padahal dier ade ahemahem!

syg aten <3 :P

sarah chen said...

poyo jer, hehe padahal dier ade ahemahem!

syg aten <3 :P

EykaHamasuba said...

sarah chen,
hehehe. awak sayang awak jgk! :)