Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, December 10, 2009

Merindui Kerinduan

Pictures are my memories.

Sekarang dah habis sekolah mesti rinduuuuuuu sangat nak dengar kawan panggil name kite. Nak rase macam mane lamenye tunggu time loceng nak rehat berbunyi. Nak rase macam mane rase gelisah bile masuk kelas lambat atau tak masuk sangat atau bile ade buat salah. Rindu nak datang awal kat sekolah duduk sebelah pondok pak guard tengok orang masuk dengan muke yang macam-macam reaksi sambil lap air liur basi.

Rindu nak tengok gelagat kawan-kawan, junior-junior yang pelbagai ragam. Rindu dengan konflik. Rindu dengan kerja-kerja khusus yang cikgu bagi yang selalunye sehari sebelum deadline tu baru bertungkus-lumus nak siapkan. Rindu dengan senyuman sindir menyindir antare kite. Rindu nak beratur kat depan tetiap kali ade perhimpunan. Rindu nak rebut tempat kat depan.

Rindu nak masuk kelas lambat. Rindu nak tak siapkan kerja rumah. Rindu nak duduk library lame-lame sampai kite kesejukan. Rindu nak tidur dalam library bile cikgu takde. Rindu nak duduk dekat kerusi kayu setiap kali rehat. Rindu nak dengar kawan-kawan sakat antare satu same lain. Rindu nak dengar suare dorang. Rindu nak dengar gurauan dorang yang kadang-kadang tak masuk akal tapi sangat melucukan.

Rindu nak main teka-teki. Rindu nak merase keseraman setiap kali nak dekat waktu peperiksaan. Rindu jugak nak rase seram setiap kali nak amik result. Rindu nak bau kegagalan setiap kali jawab addmath dan chemistry. Rindu nak berjalan merayau ke sana kemari. Rindu nak tolong cikgu. Rindu nak stayback lelame sampai pukul 6.

Rindu nak berkongsi perasaan.

Rindu nak ulang-alik dari kedai pergi sekolah. Rindu nak jalan-jalan pakai baju sekolah. Rindu nak gelak sampai sakit perut keluar air mate. Rindu nak lari turun tangge blok E dari library sebab tak tahan nak pergi tandas. Rindu nak dengar korang gelak. Rindu nak pandang kerek dekat korang. Rindu nak rase marah bersame-same.

Rindu nak tarok buku teks bawah meja. Rindu nak rase takut buku kene rampas sebab taruk bawah meja. Rindu nak beli kerepek dekat koperasi. Rindu nak beli nugget setiap kali sebelum perhimpunan. Rindu nak borak dengan pakcik botak. Rindu nak main-main dalam makmal. Rindu nak tertidur time cikgu tengah bagi penerangan.

Rindu nak datang lambat. Rindu nak datang sekolah pastu balik rumah balik tukar baju sebab nak pergi tengok reheasel. Rindu nak dengar korang bising-bising kat koridor. Rindu nak kumpul same-same bile cikgu takde. Rindu nak pakai baju sekolah. Rindu nak rase malas cuci kasut sekolah. Rindulaaaaaaaaaaaaaa kat sekolah!

P/S : Zaman sekolah zaman paling menyeronokkan!

TAMAT,10.52am

29 comments:

aKu NaKaL said...

x)~

Nursyazwani Zakaria said...

huuu, sedihnye kak eyka ;( relax. mane tahu zaman U lebih seronok ke ;D

org akan hargai zaman persekolahan! ;D

sarahunny said...

Dulu masa dalam waktu sekolah kita akan pikir "hehh bila la nak habis sekulah ni..jemu la.. nak jugak jadi macam akak2 kat luar sana dah tak pegi skulah" tapi now.. me masef pun rasa mcm tu.. zaman sekolah tu zaman terbaik!

atiqqqq said...

Rindu nak tengok eyka jalan-jalan pastu cakap 'hai' dekat hakim je.
HAHA

naz said...

zaman ramaja paling best kan :)

Dr.aLIEya said...

Saya pon rindu!
Oh rindu sesangat!!!!!!

natasha said...

bile bace entry kak eyka,
lg buat kite rindu sekola, kwn2 sume.
T_T
hehe :D

nyzm said...

Betul tu kadang-kadang kita tak sedar sekarang. Nanti dah kerja mesti rasa rindu nak gi sekolah

rindu nak kentot-kentot kurap beramai-ramai hahaha

nami o fish said...

ni kes rindu sekolah la ni hahahahaa!!

eyka,eyka pandai melukis tak?i mean artistic?

kalau pandai bolehlah kita teruskan kerja gila kita hahaha!

EykaHamasuba said...

man,
ape tu mann, nak kene tumbuk ke? hahahahaha

syazwani,
zaman U seronok tapi sekolah laaaaaaagi seronok! seriuss, sentiase terpahat dalam ingatanku hehehe

EykaHamasuba said...

sarahunny,
hehehe sekolah mmg terbaik! tak pernah jeles pon dengan orang yang dah habis sekolah. selalu eyka yang suruh dorang jeles sebab eyka still g sekolah, tapi skrg hanye kenangan T,T

atiq,
ceh, tu perli ke ape tu atiq?? hahahahahahaaa

EykaHamasuba said...

naz,
TERBAIK! hehe :P

aliya,
tu laa. isk isk, kesedihan! kesedihan!

EykaHamasuba said...

natasha,
hehe, nnti satu hari bile bace balik msti eyka rase sentap sebab rindu zaman macam ni wuaaaaaaaa :(


nyzam,
tu la. rindu nak dengar nyzam kentot. bile nak kntot lagi ni nyzam? bile dah habis SPM nnti jangan lupe bawak eyka g konsert greenday hahahahhaaa

EykaHamasuba said...

nami,
eyka dah lame tak melukis. dlu suke gak melukis menconteng2 tapi gamba orang la. macam dalam komik tu, komik ben. hehehe. nape? nak wat keje gile yang cemane ni nami? haha

nyzm said...

tu la rindu lah nak kentot dengan eyka, cite pasal berak-berak hahahaha! January ni nak gi Singapore tengok konsert Green Day, nak ikut?

Maksud Nami kerja gila yang macam Beavis and Butthead
kerja gila macam orang gila kerja haha

N. Fadhilah said...

gahhhhhhh,
semuanya ttg kerinduan.
macam sedih je baca. HEHE

:)

EykaHamasuba said...

nyzam,
a'ah ek dlu selalu cite pasal berak berak ni kan hahahaha, sungguh tak sangke. tapi sangke je sebenarnye mne de tak sangke! hehehe oh nak ikuttttt! hehehe, hm ye ke? hahaha sory lembab sikit. ceh, nanti la eyka buat kerja gile hehe :P

adik fadhilah,
meamng sedih pun sebenarnye! hehehe

nyzm said...

datang je tapi tak masuk hahaha. datang beli tees diorang arghhh

EykaHamasuba said...

hahaha greenday tak lepas ke nak datang msia eh? a7x mmg tak lepas hahaha

nami o fish said...

nami nak lukis gambar kartun beavis and butthead besar2 kat dinding dbkl hahahaha!!

EykaHamasuba said...

hahahaha jom lukis jom! vandalisme bagi dorang sentap sikit, hehehe

.syirah. said...

i'm gonna miss schl as well . :(

EykaHamasuba said...

tu la syirah, hmm ;S

.Potrex.shikine. said...

betul tu..
rindu sgt zaman sekolah..
waaa nak balik zmn tueee (-,-)

Dak Wan said...

Sekolah? Tak best sebab tak boleh nak buat keputusan sendiri.

Uni? Tak best sebab nak beli barang semua nak kena budget.

Bujang? Tak best sebab takder pasangan.

Kawin? Tak best sebab terkongkong.

Muda? Tak best sebab semua barang yang kita beli sendiri orang kata guna duit mak bapak.

Tua? Tak best sebab orang dok kutuk kita tak sedar diri.

Sengal kan? Hehehehe

EykaHamasuba said...

kak shikin,
nak balik zaman tuee. 'tuee'? hahaha. takde la. hehe tu la jom culik doremon jom!

dak wan,
hahahhaa. patut kene tambah last skali la. lepas tu, mati? tak best sebab dah mati. hahahahaha. kekeke :P

nyzm said...

ntah diorang tak pernah datang Malaysia!

miLk+ch0co said...

hehe..dulu kate ta suka sekolah?skunk rindu kan kan kan kan?hehehe..yay!zaman skolah memg sronok..dah masuk matrix nie baru lah tau sekolah lagi best..agagagaga..:P..MISS seh nak skewl blik..haha

EykaHamasuba said...

nyzm,
so harapan nyzm tinggal harapan je laa. hahaha

milk,
haha tak penah pon rase tak suke skolah. mmg dr awal tahun kan dah ckp msti akan rindu skola pnye. ngeh ngeh