Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, December 11, 2009

Kenapa oh kenapa?

Kenapa question mark sentiasa menjadi tanda tanya?

'Kenape' ni satu persoalan yang baik untuk kesihatan sebenarnye. Sebab dengan 'kenape' ni kite akan lebih berminat untuk mengetahui sesuatu dengan lebih mendalam. Kalau takde soalan 'kenape', dunie akan menjadi hambar. EH yeke? Haha. Bantai je. Baiklah. ni saye sertakan beberape soalan 'kenape' yang saye nak korang tahu kenape saye kenape. Haha. Yelahh eykaaa.. :P

Kenapa eyka dah tak letak chatbox dalam blog?

Sebelum ni saye pernah letak shoutmix dan juge chatbox. Shoutmix khas untuk mereka yang ingin meninggalkan jejak, dan chatbox pula untuk mereka memberitahu bahawa saye sudah ditagged. Tapi saye musnahkan kedua-duanya sekali kerana saye blog bukan untuk berchatting. Nak chat kite chat kat ym. Blog ni hanyelah tempat untuk saye mengisi masa lapang dan berkongsi cerita bersame mereka yang sudi membace. ECEH! :P

Kenapa eyka tarok lagu? sangat annoying tahu!

Saye taruk lagu untuk saye sendiri dan bukan untuk memberitahu anda lagu kegemaran saye. Sebab saye suke lepak kat blog saye ni mendengar lagu. Saye malas nak bukak windows media player sebab lagu lagu kat situ sume dah berzaman tak update. Malas nak download lagu baru. Haha. Tapi agak annoying laa bile lagu kat blog ni tersekat-sekat. Ish ish ish :S

Kenapa mesti 6? dan kenape 666, bukannye 6666?

Kenapa tarok banyak sangat link kat ruangan para tetamu?

Semua orang yang link saye akan di-link-kan kembali di ruangan tersebut. Give and take orang kate. Sebagai tanda saye menghormati mereka yang telah meletakkan link saye di dalam blog mereka. Sebab tu title pun saye letak tetamu kehormat versi gadis dan jejaka. Kerana mereka merupakan tetamu blog saye ni. Kepade mereka yang tidak lagi sudi menjadi tetamu takpe, saye redha dengan keputusanmu! haha :P

Kenapa eyka tak taruk gambar sendiri dalam blog?

Saye lebih senang meletakkan gambar yang saye cari dalam internet ni sebagai gambar hiasan daripade gambar saye sendiri di dalam blog. Punca utamanya adelah kerane saye malas nak explore folder-folder gambar saye yang belambak-lambak-lambak dan lambak itu. Banyak sangat smpai saye sendiri lost dan susah nak cari mane yang berkaitan. Gambar selalu saye upload kat friendster je. Takpun facebook. Myspace takde mase. Haha :P

Kenapa eyka menyorokkan geng pengkentut sejati/follower?

Sebenarnye dah lame dah saye berniat nak hide ruangan tersebut. Sebab saye taknak nanti ade orang yang busuk hati tengok dan berkata eh follower ramai, blog bukan best pon! Dulu saye takde mase nak edit. Tapi kelmarin baru saye ade mase nak explore code dan menyorokkan mereka yang sudi mengfollow. My followers is my secret. Sape yang masih setia mengfollow, thank you very the much! Hehe :)

Kenapa mesti i love why dan bukannye why love me?

Kenapa eyka amat tidak suka kepada badut?

Badut merupakan gelaran untuk mereka yang takde identiti. Tidak khas kepade badut yang pernah menjadi isu dalam blog saye ni sahaje. Tapi umum untuk mereka yang suke mengikut cara dan gaya orang lain sampai ke tahap annoying. Jike anda tergolong dalam golongan badut saye nasihatkan anda supaye berubah. Jika tidak mahu berubah, maka anda tidak patut berada di sini. Sinikan kawasan larangan spesis badut. Tak nampak ke ha gambar badut kene penjare kat sebelah tu? Penat saye taruk tauk! Haha :P

Kenapa mesti itu je kenape tak tambah lagi?

Haha. Setakat ni tu je laa agaknye beberape tande tanye yang saye sengaja assume korang nak tanye tapi takot agaknye. Haha. Takde laa.. yang korang teringin nak tahu. Kalau taknak tahu pun saye paksa anda untuk mengetahuinye. Haha. Kalau ade lain-lain pertanyaan jangan segan mahupun silu, tanye je. Saye seronok bile ade orang rajin bertanye ni. Hehe. Lain-lain perihal nanti la kalau saye ade mase saye akan tambah lagi. :)

P/S: Kenape kite dilahirkan di Malaysia dan bukannya di benua Antartika yang penuh dengan polar bear yang amat menggiurkan itu? Tapi polar bear hampir pupus, ARGH! Tak sempat nak merase kehangatan apabila memeluk mereka. Sob sob. Cis. ini semua angkara manusia! haish! :(

SEKIAN, 10.42pm

39 comments:

N. Fadhilah said...

ada soalan,

kenapa kak eyka ada dua blog. ?

HEHE :P

joegrimjow said...

dah fofular da ni
gud2
jeles2

Mr K said...

Semalam da perasan. Tapi kalau nk tahu follower, just kelik kat petak2 kat perkataan "follow" je. =)

naz said...

kenapa isu kenapa ni macam remeh je dorang yang bertanya tu haha

EykaHamasuba said...

adek fadhilah,
satu blog tu untuk luahan perasaan yang sangat jiwang. tak sesuai untuk tontonan umum. hahaha

joe,
fofular mendenye ayo ama apaa. haha

EykaHamasuba said...

Mr K,
kalau kelik pon tak leh nmpk folowernye..nampak jumlah je. hehe

EykaHamasuba said...

naz,
sebab perkara tak remeh selalu dorang mls nak tanye, hahahaha

N. Fadhilah said...

nak sibuk lagi..

woaahhh, ni yang nak tanya lagi kenapa ni ?

tapi tak payah lah. HAHA

mesti annoying-kan kalau asyik tanya tanya. :P

putries :) said...

kakeyka! :)

nyzm said...

Badut? time kecik nyzm takut badut sebab selalu mimpi dekat depan pintu rumah, nyzm tak boleh masuk malam-malam then ada badut datang, geletek-geletek nyzm ahahhaaa

EykaHamasuba said...

fadhilah,
tanye jee, tak rase annoying pon! haha kalau tanye saje nak menyakitkan hati tu annoying la. tapi kalau tanye bnde2 yang berfaedah sikit tu seronok! hehe

putries,
ye! :D

EykaHamasuba said...

nyzm,
haha tu petande nye nyzam mungkin akan berkahwin dengan badut. so hati2 lah ye nizam. jgn jadi badut, nnti eyka lari hahahahaha :P

putries :) said...

hee
rajenrajen updte blog tau
s0nok! :)

EykaHamasuba said...

baiklah puan putri, akan patik update selalu. hehehehe. dah habis sekolah ni mmg rajin ngadap skrin ni sampai nak terputus urat mate. hahahahaahaha :P

putries :) said...

eh eh
cik laa
HAHA :DD
haha
yeahh
etu bru bes.hee
kakeyka ambek bapa subjek qtu?
;)

nami o fish said...

kenapa apakah?hahahaha!!!

"the key of knowledge is question of why".

EykaHamasuba said...

yelaa, cik putri!!
hahahaha. amik 9subjek. sains account. teras+admat+kimia+fizik+akaun.
nape putri? putri nak amik ape nnti?

*sempat chatting lak kite* hha :P

putries :) said...

haha
belom pikir
heeee;p

haha
betol2
kakeyka ada ym dok?
jium sembng kt sna :D

EykaHamasuba said...

nami,
haah but where can i get the key? :P

Dak Wan said...

Buleh lah nak ilangkan shoutbox utk otai cam Eyka, nubies cam teman ni.... haish!

putries :) said...

kakeyka.
putri lupa putri rep dkgi.
HAHA

EykaHamasuba said...

dak wan,
utai apenye pak wann.. eyka noob je la. hehe

putries,
ym ade.. tapi tak on slalu pon. haha putries add la kak eyka kat fb. sane aktif sket, tapi buat mase ni tak aktif sgt. hehe

l e e said...

waa, kene contohi eyka nie.
blogger berjaya. ;3

See Wunny said...

na tanye ni !
sile jawab
Kenape burung unta punya otak lebih kecik dari matanya ?
;)

EykaHamasuba said...

lee,
ye ke? contoh mane yang baik je, yang buruk jgn contohi. hehe

see wunny,
sebab mate die lagi besar dari otak die kot. hahahaha

NadNod said...

skang sume kene rahsia2 ek? ;D

EykaHamasuba said...

rahsie ape? biarlah rahsiee.. haha:P

iki/iqa said...

hey cik eyka...
sjew2 jln dkt blog cik eyka...tb2 terpaku dkt bhgn nie lak...
agak tergoda lah jgk dgn cte cik eyka..sgt menarik hehehe...love ure blog

miwwa J said...

i follow!

blog you bestt eyka :D

nyzm said...

wow mana boleh! satu hari nanti nyzm akan jadi ninja! hahahah :P

EykaHamasuba said...

iki,
ye ke iki? hehehee thanks.. nak jalan2 kt blog iki gakkkk. tapi tak leh g profile. taktau pe url.. hm hm..

miwwa,
hehe thanks miwwaa! :D

EykaHamasuba said...

nyzm,
ye ke? okeh dah jd ninja kang roger and out la eh hahahahaa

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

tidak link tidak bermakne tidak follow what is going on in ur blog kan?
apekah??!!!
actually nak inform.
link me back dear..
ur link was already added in my blog.
hehehehe..
kenape eyka tak perasan neh?

putries :) said...

hah.okk.email yg
eykahamasuba@gmail.com tu ea?

putries :) said...

hah.okk.email yg
eykahamasuba@gmail.com tu ea?

Amy Amalina said...

Kenapa eyka takde boyfriend lagi ?
Kenapa belog eyka best ?
kenapa eyka , kenapaaaa ? haha

EykaHamasuba said...

kak oshinz,
ye ke? hehe sorry la.. tu sebab tak update lagi link2 tu. nanti la bile ade mase eyka update. jangan maree. haha :P

putries,
tak lah. fb: eyka_hamasuba@yahoo.com

amy,
eyka taknak bopren, nak kawen trus. hahaha. blog best ke? salah tafsir kot. kekeke, kenape? entah. taktau haha

putries :) said...

hahaha
okok
tengs kakeyka ;)

putries :) said...

hahaha
okok
tengs kakeyka ;)