Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, October 07, 2008

Raya raya raya?


Waaahh bukak blog orang lain masing-masing ade cite pasal raye termasuk kakakku sendiri, Ana. Hebat! Hahaha. So, oleh kerane ramai dah tulis pengalaman raye mereka, saye rase macam tak perlu la saye tulis saye punye.

EH! Mane boleh tak tulis. Nak jugak sharing-sharing ngan korang semua. Tapi takpelah, mase tidak mengizinkan. Bak kate para pemidato, masa terlalu mencemburui saya, izinkan saya menSKIP bahagian hari raya pertama saya. hehehe

Ala semua same je. Pagi raya, bangun awal, mandi, pakai baju raya, sume bau kedai lagi (haha), semayang raya, berhari raya bersama keluarga, maaf-maafan, dapat duit raya(tak maluuuu:P) semua lepastu makan-makan sambil dengar dan nyanyi lagu raye disamping bukak siaran yang semuenye cerita pasal raya raya dan raya! hahaha

Lepas dah puas beraye dengan orang yang duduk sebumbung, mulela episod kunjung mengunjungi sanak-saudara yang lain dan ulang balik bende tadi, makan-makan, mintak maaf, dapat duit raya(lagi skali taktau malu) hahaha:P.

TU je, bezanye perjalanan nak balik kampung, suasane masing-masing, ayat ucapan time bermaafan tu pun kekadang ade yang copy-paste sbb takda idea nak bagi ayat ape. Rase macam formal la pulak nak mintak maaf kene hapal skrip. Berdegup-degup gak kekadang. Memang sah tak ikhlas. hahahhaa.

Duit raya? woo saye masih dapat duit raya! Kakak sulung saye yang tua bangka tapi tak kawin lagi tu (hahahaha) pun dapat duit raya jugak. tak aci kan? hehe takde la. Die still belajar. masih muda remaja gituu, ye ana? Hahahaha. kesian ko na, name ko da due kali masuk dalam entri aku yang kali ni punye. hahaha.

Tapi jumlah duit raye nye same je yang tua mahupun yang mude. Tak aci! Aku puase penoh pun dapat same jumlah ngan ko ni Ana. Ape kes? haha :P Takde lah. Tak kisah pun pasal duit raya. *Ternyata diriku bukan mata duitan* hahahaha. duit-duit kite ketepikan, yang penting time ni la best untuk makan, makan dan makan sampai hampir-hampir nak tercekik. hehe.

Secara ringkasnye, raye tahun ni agak rushing sedikit lah. Seminggu lak tu pastu terikat dengan exam. Budak PMR lagi la padan muke kome. hahahhahaha. Kijam. Bukan lah. ianya satu REALITI. bukan fantasi. Dah ready? Bagus! Belum ready? haaaih tawakal je la ye dek? hehe :P

Hmm.. banyak pulak celoteh saye. Potpetpotpet. haha tu baru pasal raye. Belum lagi bab seterusnya. Tu pun dah potong scene time dalam perjalanan balik kampung macam mane tayar pancit semua, time pergi kedah. Fuhhhh bahaye tapi..nanti lah saye cite. hehe

Bebudak PMR, krusi meja da ready da. tinggal nak duduk je. ehem!:P

Sekarang saye nak cite pasal sekolah pulak. Secara ringkasnye semalam iaitu hari Isnin saye mendapat satu berita baik. Iaitu peperiksaan akhir tahun bagi budak sebaye saye iaitu TINGKATAN 4 akan dilanjutkan selepas PMR! hooreyy! Kire kitorang pun cuti time PMR. yeyy! gumbiranya rasa hati. dapat cuti free.. jgn jeles budak PMR. hehehe

Lepastu setelah sekian lame, akhirnya dapat jugak MAKAN kat kantin tu. yela, sebelum ni puase tak dapat nak makan. Rindu dengan mee bandung nye! tapi tadi makan kuitiau sup! Nyum nyum. Hehehe. Time kat kelas pulak, banyak buat latihan je. Yela, syllibus pun banyak yang dah tamat tempoh. hihi. so cikgu just bagi latihan je la. Klu-klu exam pun ade jgk. *angkat-angkat kening. :P

Oh habis pasal sekolah, sekarang nak masuk topik lain pulak. Tapi topik ni ade unsur-unsur ketidaksukaan serta ketidakpuashatian lah. Klu-klunye bleh tengok kat shoutbox saye tu ha yang ade saye tulis sumthing. Hmm~ Tapi tu next entry saye tulis sebab sekarang dah nak dekat pukul 1pagi. Nak tido esok sekolah. haha

So sekian sajalah buat masa ini. Terima kasih kerana membaca. Anda HEBAT! kagum. kagum. hehe :P. Nak tengok gamba raye, boleh lah ke friendster saye yang tak seberapa ni. haha.

7 comments:

Nami said...

yeaahhh kentutku berkepam disini lagi hahahah!!

raya dapat duit raya banyak ke?haha!

EykaHamasuba said...

yo nami! tido la. pkul bape dah ni.. hehehe.. raye duit raye entah. biase-biase je. xla byk cam incik nami kut..hehe ;p

apiq said...

dah tua bangka pon dapat duit raya ker?

Nami said...

sayep mana dapat duit raya lagi..umur dah banyak ni eyka hahaha!!
makin sengal pulak nak memintak duit raya ni..

Babyjane[The Juliet] said...

syer yg dah tue(ehh mase mude rumaja)powm dpt duit rayer gakss
ngeh! :D
anyway..SELAMAT HARI RAYA
ade kat raya untuk anda dipage syer
tata~

EykaHamasuba said...

apiq! eyka dapat wet raye wpun da tua..tua je la tak bangke lagi.. hahahhaa

EykaHamasuba said...

nami :
ha'ah skg turn nami lak kene bagi wet raye kat bdk2 sekolah. *angkat2 kening. hahahhahaha :P

babyjane :
mekasihhh bagi kad raye. hehehe eh btw, kite sentiase mude selagi tak kawin tak keje still bleh dpt wet raye pe. hahhaa :P