Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, October 31, 2008

Tanya-tanya...


Nak tanye ni..

1. Kenape orang kalau nak nasihatkan orang lain especially dalam internet ni selalu tak taruk name sendiri?
2. Pastu taknak bagi link. Kenape?
3. Takut rosakkan hubungan baik antara die ngan orang yang dinasihati tu ke?
4. Atau takut orang yang dinasihati tu berkecil hati so dapat selamatkan diri kalau tak tarok link. Macam tu?
5. Ke sebab tak ikhlas nak bagi nasihat?
6. Atau die memang jenis yang low profile sesangat segan nak taruk name sendiri?
7. Kalau yang real life pun same, selalu taknak face to face. Kenape?
8. Kenape orang lagi suke cerita pasal tak puas hati tu semua kat orang lain yang seterusnye boleh mencemarkan imej dan relationship antara manusia sejagat?
9. Maybe takut orang yang dinasihati tu marah kot?
10. Tapi kenape tak berani nak berterus terang yeh?

Musykil..musykil...

Dalam internet, tak pernah lagi la nak tegur-tegur orang ni kan. Saye tahu saye sendiri tak macam perfect je nak nasihat-nasihat orang ni. Lagipun, macam takde je bende yang merosakkan pemandangan mate.. Kalau ade pun, senyap-senyap suda..hahaha

Real life pulak, saye pun kekadang same je macam persoalan kat atas tadi tu. Kenape ye? saye sendiri tertanya-tanya...memang adat kot manusie macam tu. Semulejadi. almaklumla..syaiton nirojim kan da beranak pinak sekarang ni. muehehehe.. Mulut takda insurans kot. haha

Papepun, Berani kerana benar. Takut atau was-was dan tak yakin kerana salah. Ye tak? Tapi kekadang tu sebab benar lah kite takut nak buat. Yang bende salah tu tak rase bersalah lak nak buat. he he he.. pelik kan manusie ni? hmm~

Oh ye, takat ni cukup la post yang ke-LAPAN untuk bulan oktober! hahaha. post paling sikit. Papepun selamat datang bulan NOVEMBER! yey yey. cuti sekolah dah dekat. he he he...

9 comments:

asm said...

terasa amat sgt nk komen (kentot) dlm coretan awk.
1. np komen letak kentut kurap mmg xsenonoh.
2.knp muka awk namp mata jer.
3.knp sy komen awk xpernah respon.
4.sy siap letak link lg n tmbh plk foller kt blog awk tp awk sikit pun xpernh bg respon.
tlg lah jgn ego....
sy faham awk puny blog punyai tarikan sendiri.
so sebelum awk sedap nk komen org lain punya awk chek dulu diri sendiri.
sy xckp sy yg terbaik namun akur dgn kelemahan yang ada tp masih ada batasanya.
blog sy lebih bersifat semasa lainlah sy fokus kepada hal peribadi sy.ini soalan awak jd sy akan jawab seikhlasnya...
1. Kenape orang kalau nak nasihatkan orang lain especially dalam internet ni selalu tak taruk name sendiri?
penah buat tp xpenah bg respon pun. pandang pun xsudi, xda sape bg respon pun kalu bg yg sebetulnya...
2. Pastu taknak bagi link. Kenape?
3. Takut rosakkan hubungan baik antara die ngan orang yang dinasihati tu ke?
xtakut lgsg tp dah xda bg rspon nk mintak apa lagi nak buat rayuan ker...
4. Atau takut orang yang dinasihati tu berkecil hati so dapat selamatkan diri kalau tak tarok link. Macam tu?
tarok link pun sama no respon la beb, tp org lain punya aku xnk cmpur...
5. Ke sebab tak ikhlas nak bagi nasihat?
6. Atau die memang jenis yang low profile sesangat segan nak taruk name sendiri?
sy blh tarok nama sendiri, tp keadaan masih sama, lain la awk mmg dah popular...
7. Kalau yang real life pun same, selalu taknak face to face. Kenape?
faca to face no hal la...
8. Kenape orang lagi suke cerita pasal tak puas hati tu semua kat orang lain yang seterusnye boleh mencemarkan imej dan relationship antara manusia sejagat?
ini sy pun bersetuju tp xla sampai menjatuhkan maruah diri...
9. Maybe takut orang yang dinasihati tu marah kot?
xda kena mengena...
10. Tapi kenape tak berani nak berterus terang yeh?
no hal la...

SO LU FIKIR LA SENDIRI...

EykaHamasuba said...

heh..tak sangke..

asm said...

xperla sy masih suka ikuti blog awak krn awk sukakan ISU panasssssss

EykaHamasuba said...

1. tau takpe memang tak senonoh.haha
2. hm..rase-rasenye kenape tarok yg nmpk mate je?
3. ape lak tak respon..de pe respon..cube cek..kt tmpt awk komen
4. ade pe..saye link awk jugak kan? tu kire respon la tu..kire amik berat jgk kt org yg link2 sy ni kan..

adoi pening..
oh kire nye pokok pangkal nye incik asm terasa hati sebab saye tak memberi respon la ni ye?

kalo kt shoutout tu kan pnah tanye kan tarikh tu ape maksud? sy ade ape bgtau tp kt shoutout sy je la sbb tak smpt nk bkak..sy ckp tu tarikh lahir..

ape-ape pun..bende post tak de nak tuju kat sesape..cume nak keluarkan persoalan yg main dlm minda je tadi. tak sangke ade org terasa..so mintak maaf la ye..

pasal respon tak respon tu..mls la nak jwb..pikir sendiri la jugak ye! he he he.. =)

EykaHamasuba said...

haha ye ke? mekasih...tapi sy rase isu blog saye mane de panas mane pun..cume mainan perasaan dan pemikiran seorang remaje yang baru nak mengenal erti idop..eceh! hahahaha..:P

asm said...

dah komen brula... nk bg jwpn , hehehe
xpe xpe... apapun trskan berblog...
sbb bog awk antara terbest penah sy ikuti...
from incik asm, muahahaha

EykaHamasuba said...

haha yela..selame ni incik asm tak bgtahu isi hati mane la orang nak tahu kan kan...hahaha..

ok mekasih..terharu ni ade org sudi bace..hehehe..:)

asm said...

hish hish ramai lg yg sudi, tp blog sy lebih global, tp pape pun suka la bc,nnt la aura nya kena pwer skit lg....
nmp la muka, dah mcm ayat2 cinta jer, huhuhu

EykaHamasuba said...

haha da bace da..mmg global la blog asmo...simple je. :)