Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, October 31, 2008

Nafsu-nafsuku...

Ehem. Rase-rasenye macam agak lame la tak mengaktifkan diri memblogging. Kenape tah nafsu nak blogging dirasekan makin pudar dari hari ke hari. Banyak cite nak cite tapi macam taktahu nak tulis ape. Bleh. =,="

Hahahahaha. Btw, kite kene lah tulis something berdasarkan tajuk kan kan? Mengape saye dikatekan seorang perempuan yang bernafsu? Pertama, dah dinyatakan di atas tadi iaitu nafsu nak blogging dah hilang. (tu pun di ambil kira gak okey) kekeke :P

Kedua, nafsu nak membace komik makin menjadi-jadi! Dari minggu lepas, walaupun ade exam yang harus dititikberatkan, saye masih mempunyai peluang untuk membaca komik! Muahahaha. lame sungguh tak bace komik. dan komik-komik tersebut semuenye dari GEMPAKSTARZ dan dipinjam daripade Hanim.

Komik hanim yang baru dipinjam tadi.

Temani aku, komik paling atas skali tu actually da penah bace da dulu cume nak bace balik je. Yang lain-lain tu memang belum bace lagi..eh! ade yang da bace cume tak pulangkan lagi. he he he..Nanti nak pulangkan nak pinjam lagi komik lain. BANYAK lagi yang perlu dipinjam. ha ha ha..

Bagus ar anim ni. die beli banyak komik. Hampir semua komik gempakstarz yang ade kt seven eleven tu die beli. Ha ha ha ha..Haritu terkejut gak sikit bile datang rumah die, tengok bilik die tersusun buku-buku komik. Selalunye penuh ngan novel omputeh die tu je. Bile ditanye pe mimpi beli komik ni die cakap.. sy beli waktu tusen ar..

Sebab tusen die dekat ngan 7-eleven. hhihihi. Hm bile bace komik ni at least terase seronok la jugak. Teringat balik zaman dulu-dulu time gile tak abis-abis beli majalah Utopia ngan Gempak. Peminat setia la kire. Tapi sekarang dah tak beli dah. ha ha ha.

Cite pasal komik, saye paling suke lukisan BEN! Dari dulu lagi.. dan komik die saye ade INNOCENT ngan NAIVE. Gardenie(ke pe tah) ngan The Fishes pinjam kat hanim. he he he. Lukisan die lawa la. Suke! SUKE! menyebabkan diriku ingin kembali melukis.

Ehem, dah lame tau tak melukis ni. Kekadang dalam kelas lepas da abis jawab paper ataupun buntu taktahu nak jawab pe, saye suke lukis-lukis conteng-conteng ketas kajang. macam kat bawah ni..(tak lawa pun)..haha


Oh panjangnye cite pasal komik. Nafsu KEDUA, saye dah berjinak-jinak bermain COUNTER STRIKE! Yeahh! Game yang telah lame di tinggalkan. hahaha. ni pun sebab Man install CS dalam pc die ni ha. So rase macam wah! IM back to the past! hahahhaa. Tapi...

Masalahnye saye kalo main CS ni saye selalu berdebar-debar. Taktau asal. Selalu main nyuruk-nyuruk la gaye nye. Takut kene tembak! Memang boleh sakit jantung kot kalo tengah nyuruk belakang kotak-kotak tu tetibe boleh muncul penjahat pastu tembak lak tu. Taik betul! hahahaha.

Dan kesimpulannye, saye tak berape nak terer dah men CS. walaupun sebelum ni iaitu zaman kegemilangan saye bermain game dulu saye memang dah tak terer (sebab asik berdebar-debar) hahaha. tapi saye tetap mahu belajar. Suruh man ajar die cakap, mane bleh. pro-pro je bleh men. ko NOOB! hahaha. Noob ko kate?? Jahat punye abang! Bla la ko.. hahaha

KETIGA, nafsu untuk keluar rumah semakin pudar. Err..rasenye nafsu ni dah lame ade dalam diri ni. So teruskan kepade ke-EMPAT. Nafsu makan air batu memang tak boleh nak dibendung lagi. Abang kantin pun macam tetau je kalo beli air die bagi ais bebanyak. Hanim pun cakap.. abang tu macam perli awak je. Saye hanye mampu tersengih. (tapi suke dlm hati sbb dpt ais banyak) he he he.. teruk kan perangai?

Nafsu KELIMA pulak..ape ye? hm hm pikir jap. Ha! NI nafsu untuk study. Makin menjadi-jadi. (Alhamdulillah) Tapi nafsu ni kire nafsu yang datang awal la. Sebab nafsu nak study ni adelah untuk time cuti nanti. Konon berangan nak belajar betul-betul. Revise balik ape yang tak mahir lagi. Sebab form 4 ni la rase diri macam bongok sangat. Esp kat 3SUBJEK terhebat tu la. ADDMATH, fizik n kimia. Rase macam dalam otak takde pape pun...

Tapi tipu la takde. Ade la jugak yang di fahami. Tapi tak ade se ADE time dulu-dulu punye ADE. kire nak faham tu tak berape nak faham sangat la. Yela, time chemistry dalam lab je kitorang ade sessi chemistry bersama rakan sendiri. He he he.. Mesti cite pasal macam-macam.

Maybe tak biase ngan gaye jawapan ape untuk dijawab kot. Ahh senang cite. cara nak jawab kertas. So nanti harap-harap nafsu study di bulan cuti sebelum naik form 5 tidak akan pudar. Tahun depan dah SERIUS tak boleh nak main-main. SPM beb. Hahaha. Tak sangke kan dah nak SPM tahun dpn?

Maybe korang memang la tak rase pape. Tapi saye rase memang agak tak sangke-sangke. Memori silam sentiase terpahat dalam otak ni. Ceeeehh. Memori silam bersame teman time sekolah rendah la. Jangan pikir lain pulak. tak elok maa. Hahaha.

Lepas tu, nafsu nak main friendster pun dah kurang. Jarang sikit reply komen. Dah bape minggu biarkan dalam kotak approval. Malas nak bace malas nak approve. Jahat tak? Nafsu myspace lak.. bile bukak je mesti checking-checking then main superpets tu yang penting tu. Sekarang tingu dah berlevel 29! Wohooooooooooooo! hahahaha

Nafsu facebook lak, bile bukak je tak buat ape. Approve pape pun tidak tapi saye suke main boling dalam tu! kekekkee. best ah.. yang geramnye bile tak dapat STRIKE! wah wah wah mane boleh tak strike! TApi memang kekadang tak strike pun. Sobs. Tak dapat nak challenge kawan-kawan yang lain yang jauh lebih handal. aiyaaaa.

Lepas tu, sekarang ni nafsu nak tengok METEOR GARDEN telah muncul kembali. Hahahahha.. minggu lepas hanim pinjam CD METEOR GARDEN. tanpe pengetahuan ana. Shhhh.. tapi takpe sebab die da pulangkan balik dah. Takut nak bagitahu ana sebab entah..die macam garang. hehe

NAFSU selanjutnye, iaitu nafsu makan makin kurang la pulak. Pelik binti ajaib. Selalu kalau makan mesti makan banyak banyak banyak dan BANYAK. tapi sekarang malam-malam selalu nak teh o ais limau je. Tak mintak makanan pun. he he he ...

Lain-lain nafsu masih tidak dapat dikenal pasti. Tapi biasek ar pompuan memang banyak napsu daripade lelaki. Lelaki kan ade satu je napsu iaitu napsu ape tah. Bagi perempuan, pegi tanye budak laki. Bagi lelaki pule, pegi tanye cermin. ha ha ha..

Oh ye, sebelum beransur sambung bace komik hanim (hehe) saye tadi baru bukak myspace dan ternampak sesuatu yang amat digemari hanim iaitu jeng jeng jeng..


TWILIGHT! hahaha. minah tu (hanim) tak habis-habis cite pasal twilight. Dengan semangat berkobar-kobarnye kat sekolah die cerita lepas die abis bace semua Novel twilight tu. Siap kasi tunjuk trailer twilight tu lagi. Sape nak tengok trailer die bleh la pegi search sendiri. he he..

Actually cite tu da lame da die excited. Kate tak sabar nak tunggu cite tu kluar la bla bla bla la.. Then tetibe nampak gambar atas tadi tu kan, terus tangkap gambar tu gune phone pastu send MMS kat hanim! Tujuan suruh die tengok ayat kat bawah gambar-gambar tu. Saje nak kasi die excited sikit. hehehe.

Ok, the end of story! hehe. :D

7 comments:

miLk+ch0ch0 said...

Komik GEMPAKSARZ memang bez!!hahahaha..orait gak lor kamu lukih..reti gak lukih orang..keep it up..waa...CS..ceq pown dah lame x men..battle ark?:P

EykaHamasuba said...

Tau takpe! memang best.. hahhahaa.. orait ape nye lukisan tu dilukis time otak tengah serabut pikir soalan exam yang susah tadi..paper chemistry..sbb tu la doodle secara serabut..hahahahaha...

alah takmau ah battle.eyka NOOB ar!mesti tak sampai 2minit dah kalah..lgpn memang tak penah menang kalau men CS ngan manusie.. kalo men ngan komputer penah la jgk mng..hehe

miLk+ch0ch0 said...

hahaha..okehla tue..owh..lawan bot ae?ekekeke..eyka!..chayokk untuk sPm tahun depan yer!!:)..be ready jew la..hahaha..anyway..nak modul akaun x?

EP_JB said...

byk komik,,,bleh pinjam??hehe

EykaHamasuba said...

hehe bleh2..pinjam la :P

DropDeadJULIET said...

most of the comics yg eyka pinjam tu bqah adeeee :P oh oh, i cant wait for twilight toooooooooooooo.jum gi tgk sesame! hehe ;p

EykaHamasuba said...

hahaha jom ah tgk sesame jomm!! :D