Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, July 13, 2008

Mengapa Rindu?

Sekarang mendengar, lagu Kotak Hati daripada Hujan.

12.36pm

Sekarang, hanye tinggal Saye, Man, Mak, Abah dan Cekteh di rumah. Ana keluar bersama yang terchenta, Atin pun same keluar bersame temannya kemudian terus ke rumah sewanye. Ijat pula entah ke mane. Saye berada di hadapan komputer Ana. Lame betul tak sentuh komputer die. Selalu sentuh Man punye je. Ngehngehngeh.

Kembali kepada tajuk.

Kenape mesti ade perasaan rindu? Warghh tensen betul bile rindu rindu ni. Korang tak tensen ke? Taktahu la pasal korang. Tapi saye, bile rindu saya akan merasa tensen, sedih, pilu, sayu, hiba, rimas, lemas dan sebagainya. Nak buat ape pun macam ade yang tak kena je. Waaaaaaaaaaaaa. sedihhhhhh betul. Lagi-lagi bile orang yang kite rindu tu jauhhh je pastu jarang contact. Hauhuahuahaa.

Kenape rindu? Entah lah. Tibe-tibe je terase macam nak rindu. Tibe-tibe je datang Rindu tu. Sibuk je kau ni rindu. Berambuslah. Sakit otak aku bile kau datang tibe-tibe. Kan best kalau tak rindu. Kan best kalau tak teringat. Kan best kalau semua kembali normal. Tanpe perasaan rindu ni. Kan kan kan?

Macam mane nak hilangkan rase rindu ni ha? Busykan diri anda dengan aktiviti. Itu yang cuba saya lakukan. Dan keputusannya, rindu tu tetap ade! tapi hilang bile bersama rakan di sekolah. Tu yang best stayback lelame kat skolah tu. Takpayah rindu rindu. Hahaha. Kalau kat rumah, bile sorang-sorang je kite akan terase sepi pastu timbul la perasaan rindu yang mengada-ngada ni. Menyampah!

Hihihi. Dengan orang yang ade di depan mate ni taknak pulak wujud perasaan rindu tu. Sebab ape? Sebab dah die ade kat depan mate kite buat pe nak rindu ye dak? Bile mereka tiada di depan mate tibe tibe baru la terasa rindu. Argh manusia manusia. Pening aku dengan manusia. Pening aku dengan karenah diri sendiri.


Lagu bertukar, kini mendengar lagu Hampir daripada Hujan.

Susahhhnye bile da wujud perasaan rindu tu. Sebab bile da ade, susah nak buang. Tu yang susah nye merindui orang ni. Hahahaha. Fatin, awak rindu kat sape ni fatin?? Mesti kawan sekolah yang membace ni mesti tertanya-tanya kan kan? hauhuahuaha. Ado ar rindu kat someone. Rindu juge kat kawan-kawan yang dekat mahupun yang jauh, kat masa-masa lalu.

Biase la tu kot. Tapi nak buat camana. Mase lalu biarlah berlalu. Sekarang mase ni lah yang penting. Lakarlah memori, lakarlah kerinduan bagi mase depan pulak. Sedih sedih sebab rindu tu biarlah. Satu hari akan hilang juge. Bile teringat orang yang kite rindu tu memang rase seronok, best je ingat. Tapi dalam 5minit pastu, kite akan sedih pulak sebab rindu. Hahaha. Manusia ooh manusia.

Pastu lagi sedih bile kite fikir-fikir kite je yang rindu kat orang tu padahal die tak ingat langsung kat kite. Ha tu lagi parah tu. Sebab tu kadang-kadang malas nak fikir pasal semua ni. Tapi biase lah manusia.

Takpe lah, sekarang ni tengah cube untuk tidak merindui! Rase lega je bile dah hilang rase rindu tu nanti. Semoga tercapai hasrat! Kepada orang yang dirindui pule, semoga bahagia dengan hidup masing-masing. :)

Dari tadi asyik mendengar lagu Hujan dalam Windows Media Player. Bile dengar lagu-lagu Hujan taktahu kenape tibe tibe je wujud perasaan rindu. Hmm...? Entahlah. Layan je la ye! Sronok gak rupenye melayan perasaan ni kekadang. huahuahua. :P

Sarah, awak nak pindah dah.
Nanti bertambahlah lagi list orang yang akan saye rindu!:(



2 comments:

milk+chocho said...

kotak hati dan hampir lagu baru HUJANkah?

milk+chocho said...

kotak hati dan hampir lagu baru HUJANkah?