Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Wednesday, May 05, 2010

Pictures speak louder than words

Klik kedua-duanya untuk tumbesaran info

P/S : Apa pendapat anda? Ade ciri-ciri tak? Hehe, Sape yang dapat same? Dapat kolej mane? Course ape? Ape keputusan? *excited*

SEKIAN, 7.11pm

39 comments:

joegrimjow said...

uitm terbaik
ada perbincangan kat forum GB pasal ni
selak2 la
;)

Clara Emily Cancer said...

tahniah eyka.
dkt je le dgn umah ek.

Secrecy Dies said...

congrats eyka :)

EykaHamasuba said...

joe, insyaAllah ill check it out :D

EykaHamasuba said...

sis clara,
tu laa, dekat sgt kan. tak mencabar langsung. :P

EykaHamasuba said...

secrecy dies,
thanks. hehehehe

ilah said...

eyka, hikhikk tahniah :)
aku dapat kat UM, kos pengajian islam dan sains. tapi tak kompem lagi pi =.=''

ilah said...

eyka, hikhikk tahniah :)
aku dapat kat UM, kos pengajian islam dan sains. tapi tak kompem lagi pi =.=''

Hazira said...

congrats!
study rajin2 tau.
jangan main2.. :o)

Sy@hir Ahoy said...

Eyka, congrats dapat UiTM. Law school is great. Share same building ngan Business Faculty.

NadNod said...

semoga berjaya eyka mencuba bidang baru yang lebih mencabar. jangan give up! :)

han eba said...

cis, dekat gila. shah alam? HAHAHA

EykaHamasuba said...

ilah, congrats! hehe name tak kompem lagi? sbb jauh ke? pergi laaaaaa, peluang hanye dtg sekali!

hazira, thanks. hehe insyaAllah boleh bawak course ni. hee

EykaHamasuba said...

syahir, ye ke? ngahaha, seram la pulak :S

nad, thanks nad byk bg advice! hehehe naikkan keyakinan skit nak amik law wpun agak ragu2 time mule2..

EykaHamasuba said...

han, tu laa, dekat tak mencabar lgsg. tapi course dah mencabar kire fair la tu :P

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeee.. bakal lawyer ni!! bleh blek umah slalu kot. ulang-alik. hehe..

aidadidu said...

tahniah eka! rindu nak baca tulisan awak tahu! ;D

Sy@hir Ahoy said...

Eyka, kalu u suka menulis & mencari maklumat, buat Law ni, umpama wat blog je. U dh ada advantage kt situ. U can do it:-). Tp, kalu x minat law takpe, u register & duduk 1 sem dulu. Pastu, apply new course yg menjadi impian utama. Hehe.

EykaHamasuba said...

oshinz,
hehe insyaAllah, kalau rezeki eyka kat bidang law ni, boleh kot pergi jauh. heehe

EykaHamasuba said...

aidadu,
yeke? hee, taktahu tak tahu :P hahaha. thanks aida! sblm ni busy kerja la. membanting tulang mencari nafkah haha :P

EykaHamasuba said...

syahir,
hehe tu la. actually law is very interesting kan? before this tak pernah terfikir sbb macam susah je law. tapi bile fikir balik ade jgk dalam interest eyka law ni, sbb eyka suke gak membace n rase ingin tahu ttg sesuatu tu mmg agak menebal la. eceh :P

miLk+ch0co said...

Ha5..insyaALLAH buleh bwk..yg pnting minat tu ad..n self-confident..chay0o yaw..dah nmpk dah bkal2 future lawyer..ho5..

Sy@hir Ahoy said...

Ececeh..:p Mesti Eyka minat benda2 misteri kat dunia ni kan? Hehe. Dulu mase blaja Diploma, ada amik 1subjek Business Law. I suka law sbb ada sejarah, bleh blaja kisah perangai org plbagai ragam di planet bumi ni. Mcm baca X-Files lak :p Pun demikian, ramai orang x minat law sbb katanya susah. Sbnarnya x susah. Hanya perlukan imaginasi/visualisasi, baru kita dpt menghayati. Tak kira subjek2 apa pon. Hmm, Eyka kan kuat berimaginasi hehe :P

abcdefaza; said...

wah! tahniah. saya dpt uitm gak tp kat puncak alam. puncak mana pulak dah. HAHA

Aisya J said...

my friend baru je habis asasi law ni :P

shada said...

mcm mn nak print out pic yg first tu?
maksud akk,
mcm mn nak letak kat blog pic yg mcm tu?

Amirah Anwar said...

congrats eyka! uitm terbaik lah kalau law. bagus2. ni mesti results pon terbaikk kan. okay goodluck, take care. study elok2 :)

EykaHamasuba said...

milk,
ye ke dah nmpk? hahaha :P


syahir,
ye ke eyka kuat berimaginasi? hehe skrg ni dah jarang berimaginasi la taktau la masih berfungsi dengan baik ke tidak. hehe. actually tak pernah terfikir pun kot nak amik law. tapi takpe lah, dah rezeki. cubelah dulu kan :D

EykaHamasuba said...

faza,
wahh mesti dapat asasi sains ni kan kan? :D


aisya,
yeke? kirim slm kt die! hehe aisya dapat mane ? :)


kak shada,
ohh mule2 print screen dlu. pastu paste kat mane2 software yang boleh edit picture ni. then just paste la pastu crop pastu save. hee :)


amirah,
hehehe thanks. takde la terbaik sgt rsult eyka haritu. alhamdulillah je laa.. hehehe. :D

Sy@hir Ahoy said...

Hye Eyka, lama x update blog? Mesti lepak puas2 kat umah sbb keja Nandos busy hehe.

Ble baca penulisan kritis Eyka seblom2 ni menggambarkan betapa imaginasi Eyka ni mendepani zaman. Mana tau pasni leh jd penulis tetap kat newspapers/mags ke. Btw, Good writing:)

Camna Eyka create blog ni? Canteklah..Siap ada jam digital ni hehe.

Sy ada blog tp simple2 je. Blm reti nak design power2. Camne ek? hihi..!

EykaHamasuba said...

a'ah mmg lame tak update. macam malas je nak update. hehehe. wahhh bace ke semua penulisan? terharuu! haha banyak merepek je semua tu la. hehehe. create blog ni? create sendiri la.. layout gune yang basic punye. then html codes tukar la yang macam kehendak kite ni. sume tukar sendiri. basic coding tahu sbb dlu rajin sgt tukar2 page kat myspace. hehehe :)

Sy@hir Ahoy said...

Update la slalu. Blog ni best :)

Dh baca sebahagian besar dpd posting blog ini. Mana ada merepek. Lagipon writing is an art. It is universal. We can write anything we want it. Kata blog hakmilik sendiri.

Cuma.., ada 1,2 posting yg buat sy terkesan & bertafakur :p

Jarang jumpa blog anak2 muda generasi 90s yg bleh tulis dgn kritis. Dr segi pemikiran, pandangan, kreativiti & penggunaan ayat. Hmm, patutlah dpt wat fast track..susah tau nak dpt fast track ni. Hehe!

abcdefaza; said...

yups.
asasi sains.
haha, ada kawan ke kat situ ?

farteen said...

congrats eyka!
lama xjenguk sini.
all the best for you !
=)

bulan darling said...

hi ika ingat kakak lagi tak? wah dah besar dah adik diana ni.. dulu dtg raye rumah kaka kecik lagi dengan rambut kenteng2 die ehehehe..
akak keje kat uitm shah alam ni ..awak dapat belajar dekat uitm shah alam ni ye?

bulan darling said...

hi ika ingat kakak lagi tak? wah dah besar dah adik diana ni.. dulu dtg raye rumah kaka kecik lagi dengan rambut kenteng2 die ehehehe..
akak keje kat uitm shah alam ni ..awak dapat belajar dekat uitm shah alam ni ye?

bulan darling said...

hi ika ingat kakak lagi tak? wah dah besar dah adik diana ni.. dulu dtg raye rumah kaka kecik lagi dengan rambut kenteng2 die ehehehe..
akak keje kat uitm shah alam ni ..awak dapat belajar dekat uitm shah alam ni ye?

EykaHamasuba said...

wahhh mesti la ingat! rumah dekat jek an. hehehe. eyka dapat uitm shah alam. akak keje kat bahagian mane?

Anonymous said...

neway gud luck for dat offer..
for me, law school in uitm is among the best for IPTA....congrats