Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, May 18, 2010

Hampir Mati

Suram muram kelam tenggelam

Ye, blog saye ni macam dah takde kehidupan dah kan? Macam dah tak hidup lah senang cerita. Semua saye tak update. Biar je bersawang macam ni. Haish. Tak tahu la sama ada masih ada pengunjung mahupun tidak. Maklumlah, blog yang dah lame tak berpenghuni. Tak sesuai dah dipanggil blog, lebih sesuai dipanggil blog berhantu je selepas ini. Muahaha :P

Ok gak tu kan. Blog Berhantu. Macam menarik je bunyiknye kan? Hehehe. Sebut pasal hantu, ade sesiapa tak yang berpengalaman berjumpa dengan makhluk-makhluk ghaib tersebut? Kalau cerita hantu dongeng memang banyaakk sangat yang saye dengar. Kalau cerita yang real, saye tak sure lah pulak tahap kerealan nye macam mane. Ho ho ho.

Tapi kebanyakannye hantu mesti perempuan kan? yang berambut panjang kusut dan masai (seperti saya, haha:P), yang bergigi taring dan yang tidak bermuka. Heyy, terbayangkan aje dah boleh buat saye terase seram. Kenape saye perlu seram? Kerana entah. Mungkin kerana sekarang sudah lewat malam. Takpun mungkin kerana imaginasi saya mengenai appearance makhluk tersebut yang unik lagi cukup mendebarkan.

Hmm. Maybe sebab tu lah orang akan terase seram apabile terjumpe atau terserempak dengan makhluk-makhluk seperti ini. Sebab appearance mereka yang lain daripade yang lain je la agaknye kan. Kalau tidak, mungkin orang tak takut. Hohoho, entahlah. Yang penting, saye memang berharap supaye tidak berjumpe dengan mereka di mana-mana. Kerana kalau jumpe, mungkin saye akan pengsan secepat mungkin. Hehe. Apapun...

"HAI! Nama saya Eyka! :)"

"Masih ingat saya lagi? :P"

P/S : Kalau tak ingat, takpe. Boleh mulekan perkenalan balik! :P

SEKIAN, 3.37am

24 comments:

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

welcome back..hehehe..

naz said...

orang berkerjaya memang camnie haha

EykaHamasuba said...

hehe thanks remaja komputer :P

bekerjaya apenye. masih menganggur :P

Ainee Cumi said...

wahh eyka hamasuba is back yo bebeh!

HAI SAYA AINEE. INGAT LAGI TAK?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kalo tak pengsan pun kena buat-buat pengsan sblom kena cekik ngan hantu. hehehe..

frahynx rose :) said...

eyka.
welcome back.
selamat berkenalan :)

EykaHamasuba said...

ainee,
haii msti la igt! hehe dulu nimiii kaann! ngeh ngeh :D

oshinz,
hehe penah ade pengalaman gitu ke? :P

frahynz,
hehe ye slmt berkenalan. saye 18tahun tahun ni :PP

Sy@hir Ahoy said...

senang je nak tsempak ngan hantu ni. Gi lalu tepi kubor cina haha!

P/s: Eyka cam baru tengok Freddy Nitemare ni, yg tu seram ko barangkali :P

Huda Luna said...

hai hai salam perkenalan. hee =P
dari dulu saya silent reader awak ni.
tup tup awak dah lama x update duluhuhu
selalu update tau

welcome back!

Lee said...

welcome backkk!
blog nih sgt best.
hapdate2 la selalu... :)

Ahmad Hanif Abd Halim Azmi said...

terus menerus aktif yea
jangan mati dulu
=D

EykaHamasuba said...

syahir,
kalau takmau lalu mcm ne? haha pnah lalu ke? dah tgk dah cite tu. tak seram pon :P


huda,
hehe ye ke? thanks sudi bace jgk kan. huhu terharu ni. hehe. btw, slm perkenalan! :DD


lee,
takde la best mane. biase2 je. hehehe update tak leh slalu dah skrg ni. nafsu blog berkurangan haha :P

EykaHamasuba said...

ahmad hanif,
insyaAllah. heheheh tenkiu :P

Zegavon said...

:) salam kenal :)

Sy@hir Ahoy said...

Lalu dekat2 kubor cina tu xpenah, tp kt tepi highway Kesas tu adalah.

Ada 1 tempat kt KL dkt klcc, tapi kubor islam la. Org nak gi mkn. Mula2 x tau tu kawasan kubor. Nak tgh cari parking, last2 parking kat tepi kaw kubor. 12am lak tuh. Ada byk pokok yg menyeramkanlah..haha! Btw, chiter omputeh x seram, kena tgk Indon la baru best haha!

(●.•) aKu NaKaL (●.•) said...

wahh da makin cun la semenjak da hbs sekolah nie.. hehe

EykaHamasuba said...

zegavon,
hehehe ye salam kenal ;D

syahir,
yeke? hahaha ala pokok mmg nampak seram kalau sekelilingnye seram. tapi same je kat semua tmpt pon akan terase seram esp bile malam2. ngeh ngeh. indonesia macam merepek jee. cte hantu yang eyka pnah tgk n seram cte sundal bolong :P

aku nakal,
cun pejadahnye selekeh je la :P

Sy@hir Ahoy said...

Eyka,

Tp pokok tu tak tau nama apa, cuma.. jenis pokok2 tu slalu masok movie la. Hehe.

Indonesia mmg skang merepek skt. Sundal Bolong memang seram. Yg paling nyesal beli cd - Pocong @ Polong lebih kurang gitulah. Ntahpaper nyer citer. Kalu tau, baik duit tu gi Nandos ngap ayam :p haha.

Sy@hir Ahoy said...

Eyka,

Tp pokok tu tak tau nama apa, cuma.. jenis pokok2 tu slalu masok movie la. Hehe.

Indonesia mmg skang merepek skt. Sundal Bolong memang seram. Yg paling nyesal beli cd - Pocong @ Polong lebih kurang gitulah. Ntahpaper nyer citer. Kalu tau, baik duit tu gi Nandos ngap ayam :p haha.

EykaHamasuba said...

syahir,
oh cite pocong tu kot rmai cakap tak best. hahahaha skrg ni susah nak cari cerita hantu yang betul betul boleh buat eyka rase seram dan trauma oh. dari dulu still mencari-cari movie yang boleh buat eyka rase seram. hehehe ade cadangan tak movie yang seram best best?

Sy@hir Ahoy said...

Betul tu Eyka. Ssh nak jumpa yg best.

Dulu2 adalah. Nama citer tu IT 1 & IT 2. Kisah badut jahat. Since then, I hate badut.

Tp 2 yrs back beli citer tu, tp cam x seram sgt kot sbb dh besar haha.

Ada 1 chiter best indon - Kuntilanak. Pelakonnya Julie Estelle. Jangan Pandang Blakang (Malaysia) best gak :)

Shadow Master said...

pengamalan hantu...??
hahahha tgk blog saya sudah...
hehehehe kat situ byk cite hantu
hehehhee

zeeyra.esa said...

hahaha..lawak tol eyka nie...bes jew tgk blog anda nie...anda bt camner nie??cantek sesangat...

zeeyra.esa said...

hahaha..lawak tol eyka nie stiry kt blog anda..nice blog...cantek...pandai edit html..hehhe