Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Thursday, September 03, 2009

Percaya atau tidak?

Hati naluri roh jiwa sifat manusia sebenarnya baik dan suci.
Tak percaya? Cuba buat sesuatu yang jahat.
Contoh: Menjadi diri orang lain.
Tenang tak jiwa?
Tidak, bukan? Kenapa? Tepuk dada tanya minda.

Penatlah. Manusia ni tak pernah nak faham, kan? Dah berjuta kali terangkan pon masih kabur. Akal fikiran ada tapi entah letak kat mana agaknya. Tak faham atau buat-buat tak faham eh? Sengaja buat-buat tak faham kan? Memang macam tu..

Susah! Sabar eyka sabar..

Tak apa lah. Saya kan memang sentiasa menjadi sumber inspirasi manusia seperti 'mereka' yang tidak pernah faham ini. Dah biasa dahhh! Haha. Ok, boleh terima. Ayat nak sedapkan jiwa. Heh. Sabar? Boleh, saya cuba. :)

P/S : Kesabaran sentiasa ada limitnya. Ingat tu(!!)

Sekian, 9.30pm

23 comments:

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

ni mesti org copycat kamu kan??hehe..biase r tu..belum jumpe identiti sendiri...lame2 benda tu akan ilang...jus be ur self n tetapkan iman je..dah cukup..betul tak?

joegrimjow said...

lama2 akan jadi matang la die tu
take time
dan pntg
kite jadi matang dulu

nyzm said...

wooo apa cite ni eyka
ada orang nak cuba jadi macam eyka ke? hahahaa

faizedz said...

cyan eyka... sabar2

Nariez said...

sape eyka?

Amalina Nazri said...

saya suka post ini :)

sabar ye hee

. alia . said...

wooo

nape eyka???

cikteh nak tukar jadik abang ke??

:DD

cheer up

jgn dok pikir org tuh...pikir study tuh da nk spm (kan??)

~myraie~ said...

Life memang macam ni lah eyka. Sabar okay. Chill.

I admire u as well. You are very talented and no wonder ramai yang nak jadi macam eyka. but i takde la sampai nak be you. i still have my own identity.

Lagipun memang teenagers sekarang ni ramai yang lack of identity. No originality.

so eyka, SABAR is what you should do. Biarkan diorang. Focus spm :)

Ayesha H said...

Aten ten ten, chill man. Biasa lah manusia tak boleh tengok orang senang. Keep it up, sabar eh. SMILE :DD

en.alierostam said...

waalaikumsalam eyka...nice blog ..

sakaKun™ 2009 © said...

asl lak nie tuan umaaaaa...gtau skett heeee
spe nk jd spe nie?
altromen nk jd spiderman kerrrr
huuhuhuhu

NurulAtiqah said...

long time tak drop by...tak byk update dah skrg ni kan...busy spm ke eyka? huhu..bout dis entry kan.. sis rase mmg btol eyka ptut sbar jer k..copycats r evrywhere..and sumtymes they dun even notice that they r 1 of them..biaselah..sape nak mengaku..dun worry cuz eyka punya tetap terbaik la bagi sis..hehe.and sis sure dis is not ur 1st case kan? so i am sure u can handle it ryte??? :)

lala*FLORIST* said...

kalau saya dah lama saya humban itu orang ke dalam laut. . .

----[PERANTAU]---- said...

eyka. cube kau syorkan die untuk jumpe cikgu kaunseling. aku rse org camtu amat memerlukan bantuan. hahahah

fndrocka said...

copycat takkan ke mana2.

hanny nadia said...

sabar k syg :)

EykaHamasuba said...

remaja komputer,
ha'ah betul tu. tapi sakit hati gak la kan.. :D


joe,
macam ne ek nak jadi matang? ;P

EykaHamasuba said...

nyzm,
hahaha biase lah tu kan nyzm :P

faizeds,
mmg tengah bersabar la ni ;D

nariez,
ade la sumone sumone tu hehehe

EykaHamasuba said...

kak amalina,
sama2 kita bersabar ;DD

alia,
cikteh tu sombong. abang pon takot ngan die hahahaha

EykaHamasuba said...

myraie,
thanks.. memang kot manusie sekarang ni kan macam2 ragam. pening jugak dengan peel dorang nih. huh! tp betul la remaje skg ni susah carik identiti masing2 kan... hmmmmmm

ayesha,
thanks ayeeeeesha! hehehe. awak pon sa bar la ek :P

EykaHamasuba said...

en.alierostam,
thanks la sbb sudi lawat at the first place. hehe thanksssss :D


sakakun,
aik cam penah je dengar sakakun ni hahaha

EykaHamasuba said...

nurulatiqah,
a'ah bukan first time. dah ramai dahh sejak zaman hingusan dlu mmg ramai ske copy2 ni so dah biase HAHAHAHAH tapi still sakit gak hati. hm sabar je kan kan. SABAR eyka SABAR! :P

lala,
tak larat la. mane tau org tu lebih byk lemak dari kite wakakaka

EykaHamasuba said...

perantau,
rasenye cikgu kaunseling pon pening kepale layan dorang..


fndrocka,
ha beeeeeetuuul tu betul! :D

hanny nadia,
hehehe sabar la nii :D