Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, September 08, 2009

Ini kisah tentang si badut :D

Badut bagaimanakah menjadi pilihan anda? :D

Ok. Hari ini saye ingin berkongsi cerita sedikit tentang sesuatu yang amat melucukan. Serta dapat menghilangkan stress dan menghiburkan hati saye dan rakan-rakan. Kisah mengenai seorang badut. Siapakah badut tersebut? Hanya kenalkan sebagai Badut sahaja. HAHAHA. Sebelum tu, saye nak bagi pendapat sikit tentang cara memberi respons yang positif dan berkesan tanpa unsur carutan.

Jika anda ikuti cara-cara ini anda juga dapat mengikuti kisah-kisah lucu yang dimaksudkan bagi saya dan rakan-rakan. Hahaha. Sebelum itu, saya ingin sertakan contoh respon yang boleh menunjukkan ciri-ciri bahawa anda merupakan seorang yang tidak educated. Boleh besarkan gambar di bawah ini, takde masalah :D

Hanya sekadar contoh :D

Harap hindarkan footer comment tersebut yang mempunyai ciri-ciri seakan-akan blog saya tetapi sebenarnya TIDAK kerana perkara tersebut telah dinafikan tuan empunya contoh ayat yang tidak educated itu. HAHAHAHA. okeh boleh teruskan setelah meneliti CONTOH ayat di atas yang diambil dari satu tempat RAHSIA dimana hanya saya dan rakan-rakan facebook saya saja yang mengetahuinya. HAHA:P

Kenape fesbuk je eykaaa? Not fair lah! Kami juga ingin mengetahuinya! Hm. Baiklah anak-anak muridku. HAHA. Saya tidak lah sebegitu kabut melakukan sesuatu tanpa berfikir terlebih dahulu. Ada sebab saya post di fesbuk dan bukan di myspace ataupun di blog kerana perbuatan ini hanya akan mempromosikan website yang penuh dengan ayat marabahaya tersebut.

Saya tidak mahu pembaca-pembaca terpengaruh dengan anasir-anasir negetif seperti itu. Ianya hanya akan mencacatkan serta menaikkan amarah mereka yang tidak mempunyai tahap kesabaran yang tinggi seperti saya. CEHCEH. hahaha. Apakah disebalik peristiwa dan kata-kata yang tidak educated di atas? Tiada rahsia. Kan tadi tu ayat contoh je! Hahaha. Teruskan je membaca ok :D

Sini saya sertakan pulak CONTOH perdebatan antara seorang badut dan rakan-rakan saya. Lihat lah contoh ayat-ayat yang dikemukan oleh badut tersebut. Semua contoh dibawah boleh dibesarkan untuk penglihatan yang lebih jelas, takde masalah! Hehehe. Kejadian bermula begini. JENG JENG JENG.

Contoh penyapaan badut yang sungguh kebadutan xP
Msg kat chatbox? Ade laa :D
Oh man the last words! Sungguh tak educated! HAHA

Ayat last sang badut sungguh 'menusuk kalbu'. HAHAHA
Ayat badut di bawah ini memberi banyak point yang sangat 'BERMAKNA' bagi menunjukkan ciri-ciri kemarahan yang tidak berstrategi! hahahaha

Kemudian saya memintas comment badut tersebut.

dan membalas perdebatan sang badut. (dalam komen farah)

Lalu, farah menghantarnya kepada badut tersebut.

dan die membalasnya. Terakhir kerana selepas itu, farah tidak mahu membuang masa melayan karenah badut tersebut.

Kemudian ini komen antara Ain dan Farah :)







Ain juga ada menghantar komen kepada saya :
Dan, tamatlah kisah komen bersama badut. HAHA

Belum tamat lagi sebenarnya. Ada sambungannye lagi. Kali ni dekat status pulak. Kali inilah bibit-bibit kelakar bagi saya muncul. Bukan kelakar sebab ape pon. Tapi entah, mungkin kerana saya rasa kelakar mendengar ayat-ayat saya dan rakan. Sebab tu saya lebih suka menyimpan SENT ITEM daripada INBOX. Hehe. Nak bace, SCROLL paling bawah dan bace lah dari bawah ke atas. :)








Tamatlah sudah perbualan saya bersama farah. The point is, kite harus lah sabar. Betul tak? SABAR? Sabar yang macam mane tu? Sang badut ada mengatakan bahawa sabar ade limit. TAHU PUN sabar ade limit. Oh, adekah badut sahaja yang mempunyai limit kesabaran dan tidak bagi manusia-manusia bukan badut seperti kita?

Dan begitulah contoh-contoh respons yang patut kita berikan kepada sesiapa sahaja yang cuba mencabar kesabaran kita. Bukan dengan carutan, tapi dengan gurauan yang pedas lagi bermakna! Hahahaha. Mengatasi sesuatu dengan carut-carutan sungguh not my style. Kerana ianya hanya menunjukkan kebodohan kita sendiri. Macam sang badut. Betul tak? Hehehe

So di sini saye ingin mengatakan tidak kira masalah apa yang dihadapi, gunalah akal fikiran untuk menyelesaikannya. Bukan dengan cara seperti contoh di awal tadi yang hanya tahu mengeluarkan isi hati berbaur kutukan dan carut-carutan. Jelas menunjukkan diri tidak educated. Siapalah saye untuk mengatakan seseorang itu educated ataupun tidak, tetapi cerdik pandai ada mengatakan bahawa kata-kata mencerminkan peribadi seseorang. :)

Badut juga boleh membawa kehancuran! HAHAHA

Hehe. Tadi di status ade mengatakan tentang babi, bukan bermakna carutan pon tetapi si badut ada mengatakan tentang mulut busuk bau bontot babi. Itu jelas menunjukkan bahawa sang badut pernah menghidu bontot haiwan yang dimaksudkan. Kerana jika tidak, dia tidak akan pernah mensamakan mulut seseorang dengan bau yang tidak pernah dia hidu, betul kan? HAHA

Tak sangka makin akhir zaman ni makin ramai orang yang berhobi pelik. Sampaikan bontot pon mereka sanggup nak hidu. Ish ish ish. Teruk betul perangai kan? Hahaha. Oh ye, cerita-cerita di atas ini hanyelah sebagai hiburan di malam hari juga sebagai contoh untuk membezakan respon antara dua jenis manusia yang berbeza. Nak jadi badut atau manusia, terpulanglah kepada anda untuk memilih kan kan? :D

Jika anda berminat untuk mengetahui kisah sang badut dan rakan-rakannya yang sungguh tidak educated, silalah email saya di eykahamasuba@gmail.com. Kerana saya berasa jijik untuk mencemarkan blog saya dengan badut-badut tersebut yang kini sedang berforum mengeluarkan ayat-ayat yang mencerminkan peribadi mereka. Hahahaha :D

P/S : Wow! Ade orang tuu tolong mempemeskan lagi blog saya ni la! FEWIT! Hahaha:DD

SEKIAN, 10.32pm

24 comments:

Siti.Khatijah said...

saya takut badut dan juga patung -.-"

EykaHamasuba said...

eh siti tapi badut kali ni lagi dasyat tau siti! hahahahhahaa

Siti.Khatijah said...

ye ke ? badut yang hebat mencarut . hahaha xD

Miss NadNod said...

badut yg sangat hebat :D mencarut je lebey :P

nk tgk ape die balas kali ni ;p

gila seni said...

badut nie terlebih dasyat ouh :D

Blufish said...

i don't get it . dia buat apa dkt eyka actually ?? and oh yeah i hate those kinds of word . eww jauhkn diri kalau tulis mcm tu haha :P

ainee si ketua pari2 said...

mintak simpang nak tulis bahasa bahasa macam tu dalam blog..meluatkan orang!

NurulAtiqah said...

bagus betul eyka ni. menyedarkan org yg mencarut will not solve anything! and yup sgt uneducated..nsib eyka tak mcm tu kan..

im so proud of u lah budak tecik! :D

hanny nadia said...

badut mencarut macam berzikir
gila lah ! insaf weyh ;DD

miLk+ch0co said...

haha..suseh mau puaskan aty sumer orang..and tak sumer orang suka dgn care kita..but..ske aty ar an?just be urself..biar jew orang camniy..ish3..ta pose gamaknya..badut itu sychO..agagaga..

sitiH said...

tak suke btl dialek ayat yg badut gune tuh
alahai,tlg hntr badut tuh pergi belajar mengenal huruf

hehehe

malin said...

i tahu pasal badut cacat ni dri facebook eyka . btw eyka dia bkn copycat , bahkan copyPIG!

----[PERANTAU]---- said...

Eee gross weh! kalo aku knfem aku hindari perempuan seperti itu! wakakakkaa

.syirah. said...

omg ! gler lwk jee . haha . crious owg cmtuh , i glakkn jee . haha . aiyyo . mcm2 . anyways , ur blog best . ;)

Kyo Nzyrahun said...

EYKAAAAAAAAAAA
KENAPAAA BLOG NI XDE SHOUTBOX?
susahh betull heee xD
tpi nzyrh selalu visit blog eyka.
but xpnh nk tekan komen haha,
eyka mcm mana trial? ok x?
jgn tension yeaa :-)

Ziraaaa said...

zira pilih nak jadi manusiaa :D

Addeena Dzakwan said...

die lagi hebat dari kak deena la eyka:D

badut macam tu pun ade rupenye.

GLORYecha™ said...

haha. bwk bertenang eyka ;p

Fatyyhahh :) said...

wow terkesima jap. budak2 mmg cmtu hehe. :)

SHAHMI said...

kalau ayat mcm tu masuk karangan gerenti A++++.
hahahaha. xD

i like marshmallow said...

hye.

not being an opportunitist.

If you guys wana do sumthin cool agaist the badut,I can giv a hand.

I'll hack her blog and crack her profile.then,u guys can post anythin u want in her blog,manipulate her personal data and even private informations.

Interested?
hit me;
annoying.alphabets@gmail.com

Nice Day.

farahmorra said...

wakakakakakkakakakakkka:D
geli hati plak ble bce blek conversation sy ngn die.
eew . eee geli geli .
tak phm2 bhse lg.
org diam,makin menggedik plak die jd copycat .
oppps . mesti die bce kan comment ni.
maklumlah msih jd follower pling setia kan ka kan ?
aherherherherherherherher(gelak amal)

Nur Hazlin said...

i know whose the writer ;)
she's a girl
and i also have found her blog too .
truly uneducated :)
stupi*******.blogspot.com
am i right ? :)

fifie said...

gila lah perempuan tu? serious ke dia perempuan? macam lelaki yang lepak tepi-tepi jalan tu je. HAHA. alaa nak tengok jugak blog badut tuu ;p