Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, August 15, 2009

Ada apa dengan Facebook?

Sekarang suke main game ni..

Fish A Fish! Game pancing-pancing ikan kat facebook. Selain tu, banyak lagi games yang saye suke main. Sekarang ni bile online je bukak facebook. Myspace tak main dah lame berhabuk dah kot. On hanye untuk usha-usha komen dan juge friend request sahaje. :D

Apa beza facebook dengan myspace? Susah nak cakap. Tapi kat facebook ni tak pentingkan sangat komen mengomen. Kalau kat myspace, agenda utamenye adelah komen mengomen, add mengeadd, tapi kat facebook ni takde macam tu dah. Takde lagi komen yang annoying berbunyi seperti: KOMEN MY PIC PLS! macam kat myspace. heh heh

Lepas tu, banyak buat kuiz-kuiz. Kite jawab-jawab kuiz then tengok la kesimpulannye ade yang kebetulan same ade yang macam hampehh je. Tapi memang menghiburkan hati ini. Especially kuiz yang dalam bahasa melayu. Sape tah yang buat pon taktau la. Tapi jawapan ade yang sengal-sengal. Tergelak sebentar membacenye. haha

Suke hati je kan cakap saye ni KELDAI! haha

Ade yang dapat kertas, buku teks sekolah dan lain-lain. Tu salah satu kuiz yang saye jawab. Ade lagi macam-macam jenis. Nak tengok nicknames kite banyak-banyak pon boleh. Sangat menyeronokkan. Cewah. Promote facebook lebih lak. He he. Tapi dah reality nak buat camne. Lepas tu, boleh main kebun-kebun. Dan memacam lagi la.

Boleh beat score kawan. Best pulak main beat-beat. Mungkin sebab facebook jugak lah keterujaan saye untuk blogging sudah berkurangan. Haih. Hehe. Tapi tidak bermakna blog ini telah dilupakan. Cume jarang update. Sedih gak tengok blog kesepian tanpa update. Hm hm.

Restaurant City!

Tengok tuuuu! Dah 1st rank tu peeewit! hahaha. Bukan senang kot nak sampai tahap situ. Perlukan banyak mase dan kesabaran. Ceh ceh. Tapi tak rase pon sebab kejap je kan mase berlalu. Sekarang ni pon dah tengah bulan 8. Merdeka tak lame lagi. PUASE, dan RAYE. Lepas tu SPM! Hurrreeeyy! haha.

Kesimpulannye, Facebook ni salah satu tempat menarik yang mesti dilawati bile online! Haha boleh pulak macam tu kan. Hm, Kire kalau nak isi mase lapang tu main la application kat facebook yang belambak-lambak tu. Seronok! Thumbs up untuk facebook! hehehe.

p/s : Tekan SINI kalau nak jadi kawan saya di facebook! :D

TAMAT, 4.40pm

21 comments:

faizedz said...

wahahahaa... cik eyka da ghajin berfesbuk....

naz said...

smpy skrg kepala susah nak trima fb:) hahha

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

betul3...lagi suke fb skang then myspace..

Ezzatul Ameera Amurad said...

sumpah rindu gila 'mukabuka' kerana dah nyorok kan password dia dlm peti ais. skrg kena 'bukabuku' pula utk spm wah WTF. takpe takpe pengorbanan T_T

ikyn adzmi said...

Jakun :p

si faiz said...

haha! jdi keldai tuh kite pna buat dah kuiz tuh.. mcam haram je

Bule said...

jom main rock legend dalam fb.hehehe

azman shah said...

aku xrajin xplore

Blufish said...

fb best en :P

Niza_CrazEE said...

do comment my new cover in you tube http://www.youtube.com/watch?v=CQ_Ifh5LPuU

*kt FB ske jd PETANI

EykaHamasuba said...

faizedz,
memang pon kekeke :P

EykaHamasuba said...

naz,
mule2 mmg la susah.. tp lelame best pulak :D

EykaHamasuba said...

remaja komputer,
gimme five! kekekkee

EykaHamasuba said...

ezzatul amera,
hahahaha betul gak tu kan. aisehmen, tapi facebook eyka tak lupe lagi password so taktau bile lak nak bukabukunye kan hahahaha

EykaHamasuba said...

kak ikyn,
gua kan mmg penjakun sejati! hahahhaa

EykaHamasuba said...

si faiz,
tu la pasal.. ciss :P

EykaHamasuba said...

bule,
jom! tp tak main pon. main gitar geek kekekkee

EykaHamasuba said...

kak balqish,
ha;ah best hahahaa

Hafiz Hamid said...

best gem mancing tu..

----[PERANTAU]---- said...

add fesbuk aku pls. kite fight crazy planet. lolz

EykaHamasuba said...

hafiz,
a;ah mmg best betul! :D

perantau,
ko la add aku hahahahaha