Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, April 22, 2011

Selepas Seminggu

Assalammualaikum. :)

Selepas seminggu putus cinta. Haha

Maaf lah ye tak update blog sangat. Baru berjinak-jinak dan berjakun dengan Tumblr. So, banyak masa habis kat Tumblr je. Maklumlah, orang baru putus cinta kannn mana nak main blogspot sangat. HAHA. :P


Hm, so dah seminggu saye putus cinta. Eceh. Nak kata menangis tu, tak menangis pun. Menangis dalam hati ade lah kot. Tapi tak perasan. Haha. Nak kata sedih tu, sedih jugak. Sebab selalu kalau bosan mesti akan teringat pasal dia, nak buat ape pun teringat dia. Tapi sekarang? Tettt. Haha.


Nak ingat pun rasa serba salah. Nak ingat pelajaran, sekarang tengah cuti. So rase macam rindu jugak kadang-kadang. So sekarang ni banyak busykan diri melayan kawan-kawan dekat facebook je. Seronok jugak ye kenal dengan orang baru. hihi.

Busy kan diri.

Saya dengan si ehem kekadang message je jugak kami ni. Cuma tu lah, dah takde ape-ape rase macam bersalah dengan diri sendiri untuk ingat atau layan lebih-lebih. Nak layan lebih dari kawan kang rase macam perasan sorang-sorang. Haha. Dan rase macam tak best. Hihi. Kena sedar la jugak limit berkawan dengan limit lebih dari kawan tu :P


Tapi ok je kami berkawan sekarang ni. Ramai orang sekarang trend bila break je tak leh kawan. Break je mesti nak gaduh. Break je nak dendam. Break je nak benci membenci. Tak rase sakit hati ke kalau macam tu? Patut la ramai yang rela terjun bangunan sebab putus cinta. Hehe :P


Sebab leka sangat bercinta masa tengah bercinta tu, sampai lupa yang probability untuk berpisah still akan ada walaupun masing-masing ada rasa sayang yang kuat dan banyak macam mana pun masa mula-mula percintaan tu kan. Haa. Hehe. So lepas ni jangan la leka sangat bercinta. Hati sendiri mesti mahu jaga, baru boleh jaga hati orang lain. Ok? :)

Find some lights in your heart first.

So ape kate, kepada kawan-kawan di luar sane yang tak dapat selamatkan hubungan percintaan tu ambil langkah yang sama. Daripada memendam rase sedih ke ape baik jadi kawan je. Jadi kawan pun not bad. Perasaan sedih tu pun boleh dikurangkan sikit. Kalau rindu tu, mesti lah akan rindu. Tapi jangan dilayan sangat lah perasaan tu. :)


Anyway, cara baik untuk berpisah adalah dengan memahami arah hubungan tu sendiri. Kalau macam dah tak boleh diselamatkan, baik bincang elok-elok dan buat keputusan. Ready je dengan jawapan YES or NO. Tapi make sure dua-dua pihak bersetuju la. Jangan satu pihak je yang YES satu pihak NO, memang tak baik la perpisahan tu nanti. hihi.


Dan lagi satu, kena pandai menerima hakikat. Terima hakikat yang masa sekarang dan dulu tak selalu sama. Selalu relationship memang manis awal-awal je. Sebab memasing excited kan nak bercinte. Lelame tu macam makin kurang-kurang. Makin banyak gaduh makin banyak pendam perasaan.

.. If you know what to do. :)

Sebenarnye, gaduh-gaduh tu sangat normal. Tersangat normal dan tersangat memang akan ade je jugak gaduh ni. Pergaduhan tu satu fasa untuk kite sesuaikan diri dengan kekasih kite tu. Yang penting, kene sabar dan setelkan masalah elok-elok. dan jangan putus asa. Interaksi itu penting. Eceh. Hehe.


Lepas dah putus cinta tu pulak jangan dikenang sangat kisah lama. Sebab kalau asyik terkenang kisah lama je, habis kisah-kisah baru semua tergendala. Kan kan? Kan dah rugi. Haa. Haha. So, baik jangan nak stress kan diri sangat, jangan nak frust menonggeng sangat. Rilek je k? Cool, cool. Hehe.


Anyway, saya dan dia sekarang ni masing-masing masih membantu diri masing-masing untuk move on. I don't know how it feels like to see him with other girl nanti. Atau, apa lah perasaan dia agaknye kalau nampak saye dah jumpa orang lain kan? Ish. Mesti sakit.

Sakit sakit pun, kena lah sentiase senyum! :)

Tapi takpe lah. Kite tunggu je episode seterusnye macam mane nanti. Kalau ade tu, ade lah kan. Hihi. Walaupun ramai kawan-kawan saya yang sedih dan marah saya sebab buat keputusan untuk berpisah minggu lepas, saya still redha. HAHA. RASE COMEL BETUL KAWAN-KAWAN SAYE NI. Terharu betul. Hehe :')


So sekarang ni, ape plan saye ye agaknye? Tak tahu la. Saye akan giat ber-tumblr je la agaknye. Kalau boleh ape yang comel dan best di mata saye sume saye nak reblog. Hihi. Thanks kepada yang sudi follow saye kat Tumblr. Mintak maaf ye kalau saye reblog bende tah ape-ape. Hehe.


P/S: Tumblr memang bagus untuk orang baru putus cinta. Haha. :p


SEKIAN, 12.45pm

36 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

be cool beb!!! sis doakan yang terbaik buat kamu dik. =)

tinnab said...

betullah! waktu saya putus cinta dulu, asyik dok ber-tumblr jer. haha

EykaHamasuba said...

sis oshinz,
terime kasih sis. eyka pun doakan terbaik untuk sis. hehehe :D


tinnab,
kannnnnn? hahahaha. org yang rajin tumblr mmg org yang baru putus cinte hahahahahaha :p

QAQA atiqah said...

cerite kiter sama , break utk menjadi kawan ;) kadang kadang i admit , mmg rdu laaa, and kadang kadang,slumber jek la kiteorg msg ckp rdu, jpe mcm biasa wlupun da break, stil berkwn mcm biasa , wlupun , kdg kdg, alahaii, rdu nyeee nk jd gf dye lagi, tp better cmni sbb kalo bercintun pun, blum tntu kekal kan, *bnyk pulak kdg kdg

and sgt stuju dgn awak laaa, cmner la kan kalo kiter nampk dye ngan org lain, or kiter ngan org lain, haha .

kalo ade , ade la kan :)

Fika Rozaidi said...

i love tumblr too! kalau rajin follow la ye, sweetrosesses.tumblr.com =)
boleh follow eyka punya lak lps ni. hehe

Anis S said...

Jyeahhh tumblr memang bagus untuk orang yang putus cinta :'>

adiratnashee said...

u know what eyka. i read somewhere..
when a relationship ends as in putus cinta.. there's no such thing as being friend anymore. there's only two reason for that to happen

1. the thing that u have before *the relationship* is not love

2. U JUST STILL LOVE EACH OTHER AND HOLDING ON TO ANY HOPE TO BE BACK TOGETHER :)

break up sakit... the real break up :'( tapi i think eyka is just facing a phase in relationship.
i hope u guys will be back together though :) *u guys look aawesome ^^*

Fathin Ain Aziz said...

suka lah dgn eyka nie, u always think positive! :) mmg betol pe yang eyka cakap tuh. tak guna je nak frust menonggeng sume kan, just go with the flow. everything happens for a reason :) I hope eyka dgn si dia will be back together soon, cause u guys look so sweet together! :)

EykaHamasuba said...

Qaqa,
hehe taktau la. rase penat bercinte ni kekadang. nak kawan pun penat. nak buat sume bnde la penat. hahaha. tp tumblr je tak penat ;P




fika,
tumblr best kan kan kannnnnnnnn!! :D:D


Anis,
ecehh macam berpengalaman jeee hehehehe



adiratnashee,
hmm ye ke? tak tau la.. mmg takde istilah kawan pun lepas break up. tapi entah. depends jugak kot.. kitorang mmg dah break up. betul2 break up. haha. tapi still kawan. taktau la nak back together ke ape. just skrg ni macam.. entah. chance nak back together tu pun mcm takde je..tapi tu la. who knows. hehehee btw thanks kak! :D

EykaHamasuba said...

Cik Ain,
Hai ain! hehe thanks..tapi susah la nak back together balik lepas dah break up. huahua tapi takpe la. kalau ade tu ade la, hihi niway thankss :D

Cob Nobbler said...

eyka,eh samalah - nami pun baru putus cinta.

salam salam.

joegrimjow said...

putus cinta?
wahaa

wanie m'nJ said...

saya pun baru putus cinta dengan ashraf muslim. sampai hati dia dah bertunang. xD

s.u.h.a said...

go out. meet people. tgk movie. read lots of book. take lots of pictures. itu yg aku buat dulu. hehe

EykaHamasuba said...

nami,
kannnnnnnnnn. sedih lak rasenye. hihi



joe,
gelak kenape? haha


wanie,
yee ke? haha ye lah :p


suha,
ok thanks. nak cuba la ;D

syazwana said...

u nampak macam sangat kuat lah babe
:)

milimilo said...

tak putus cinta pun, tumblr suits u well kan. eyka punye tumblr semua gambar cantik2 n banyak gambar merah. i like. btw, sangat kagum dgn eyka. like seriously, mana ada org boleh break up cool cmtu. serius, impressive. ;D

EykaHamasuba said...

syazwana,
tak kuat pun. lemah lembik je ni. ;)




milimilo,
takde la impressive sangat kak milo. hihi biase je ni.. btw thanks. eyka suke merah tu yang reblog gambar merah2. hahaha ;P

cimon said...

ramaikan kawan...cool !!! (^v^)

p/s: nice pics...cool as always (^_~)hihihi

Anonymous said...

Move on eyka.
I know it hurts you inside.
You just didn't show it.
Past is past.
There must be reasons why you can't be with him.
Allah knows what the best for you.
Just wait and see.
Keep praying.
And everything will be alright.
InsyaAllah.

=)

EykaHamasuba said...

cimon,
hehehe mmg pun. kawan ramai2 :D



anony,
thanks! :')
and yes, HE knows what and who is the best for me. :)

mencari identiti said...

semuanye terserah pd jodoh.. tabah k! =]

Fiya Ahmad said...

good gurl.. u tabah.. dulu i putus pon buat tumblr.. haha.. pelik je.. nape ek.. tapi bagus la still kawan kan.. tak de guna pon kalau nk membenci kan.. if ade jodoh ade la kan.. :)

EykaHamasuba said...

mencari identiti,
ye tabah ni, tabah! hehehee :)


fiya,
a'ah tapi rasenye taknak kot ade jodoh dengan orang yang dah lepas. hehe. actually, ade reason why orang tu bukan jodoh kite. ;)

♥sophie♥ said...

yg pntg chill :') senyum !

best kew tumblr ??
fie ni biase ade mood nk explore baru kite explore ! ;)

EykaHamasuba said...

hehehe ;) best la tumblr!

nusrah said...

assalamualaikum..

i know ur tumblr from theotherkhairul's blog..and from that, im really addicted with tumblr too.

aiyooo.rite now layan blog ngn tumblr sgt2.ngeh3..

echa said...

haha..aku pun masih kawan lagi gn kekasih lama( wlu masih ada kasih lg ).btw,i ada tumblr tp xreti nk gne.bler cter sikit x?

EykaHamasuba said...

nusrah,
waalaikumsalam. hehe ye ke? tu la. tumblr mmg mcm addictive sikit :P



echa,
tumblr senang je. boleh reblog everything. hehehe ;)

KAMIHIDUP said...

jemputan khas untuk anda dari KAMI. jom join teka-teki. :)

http://www.kamihidup.com/2011/04/teka-teki-rm10.html

EykaHamasuba said...

thanks :D

Hunkoi said...

hmmm....bez bace blog u..
lbih kuramg mcm cite dlm kehidupan i..eceh..hahaha

Hunkoi said...

hmmm...bez bace blog u...mcm kisah dlm kehidupan i jgak..eceh..hahaha

fendi said...

be cool n x yah ingat sangat pasal hal2 lame. betol2. =)

Aisyah Taib said...

salam.
jangan lah sedih2. this is not the end of the world la eyka hehe.


jemputlah datang rumah: Sang Pencerah

syasya said...

tumblr sgt2 inspiring!!