Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Tuesday, July 20, 2010

Seedless Grapes


Saye suke makan anggur tanpa biji. BEST! Smooth je makan. Satu kontena makan pun tak puas rasenye. Haha. Tahukah anda buah anggur banyak khasiatnye? Tak tahu? Same lah, saye pun tak tahu. Tapi entah macam mane boleh terase nak find out the benefits. Sebab, tengah makan anggur tanpa biji ni. Rase macam nak makan hari-hari. Hehe. Ok let's find out! Ching ching!

Pertama, grape can reduce heart diseases. Atau dalam bahasa melayu, buah anggur boleh mengurangkan penyakit hati. Dalam erti kata lain, anggur ni baik untuk hati. Nak hati sihat minumlah jus anggur ke buah anggur ke, anything yang berkaitan anggur kecuali wain. Kerana wine itu kan, HARAM. Hehe. Nak hati sihat minum anggur, hati bersih minum ape pulak ye eyka? Wallahualam.

Kedua, buah anggur boleh membantu melawan cancer. Kerana buah anggur mengandungi caffeic acid, bioflavonoids dan juge resveratrol yang tinggi yang boleh melawan cancer. Melawan sahaje ye, menyembuhkan pula saya tidak berapa pasti. Saye baru tahu woho, kalau macam ni memang nak mintak mak beli buah anggur je la banyak-banyak. Boleh makan sebagai snack di kolej nanti! Ngeh ngeh ngeh

Selain itu, buah anggur juge boleh melawan virus dan tumor dan juge boleh mengelakkan penuaan. So, makan lah anggur banyak-banyak ye. Bukan sahaje sedap, malah berkhasiat dan juge bagus untuk otak. Kalau susah sangat nak kekalkan kesegaran buah anggur ni, beli je la kismis. Kismis tu kan anggur yang dah kering. Same je khasiatnye tetap tak hilang. :D

P/S: Mari ramai-ramai makan buah anggur! Nyum nyum.

SEKIAN, 12.40pm

2 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

jom kempen makan anggur sekarang!! haha.

EykaHamasuba said...

Hehehe, jom jom! :D