Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Wednesday, July 21, 2010

Mustahil ke tak mustahil?

Would you eat this apple? Its red.

Pernah tak korang menyukai atau tersuka atau terminat dengan seseorang yang statusnya sudah tidak available? Yang tidak single, yang sedang bercinta, dan sedang bahagia dengan orang lain? Pernah tak? Saye? Pernah. Johnny Depp tu ingat takde orang lain ke? Haha. Okay okay serius. Saye tibe-tibe terase nak taip sesuatu dan ini yang tiba-tiba muncul dalam benak. Tiada kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah menjadi rangka.

Okay, ganas ayat kau eyka. Hish hish. Ape nak jadi. Hehe. Hmm. Ape perasaannye ek kalau kite tersayang dekat orang yang hatinya sudah menjadi milik orang lain? Ape yang akan kite lakukan? Nak lupekan susah, nak ingat pulak rase bersalah. Hati sendiri yang sakit. Sebab harus melupakan hasrat murni ingin menyunting bunga ataupun kumbang di taman. WOW, apekah semua ini eyka? Ayaattt.. =,=" Haish. Hahahaha

Proceed, proceed. Ehem. Sesetengah orang masih boleh mengawal perasaan suke dan sayangnye, tetapi ape yang terjadi kepada mereka yang tidak mampu untuk melawan perasaan tersebut? Tak kisah bagi lelaki ke perempuan ke same je kalau dah suke dah sayang tu, mane kisah dah orang yang kite suke, sayang tu still available ke tak. Yang penting, dikau ku punya akhirnya. CEHCEH :P

Love is, above all, a gift from God.

Bagi saye, tak salah kite suke dan sayang kat seseorang. Sebab perasaan suke dan sayang itu kan merupakan anugerah. Tak mudah untuk kite terbitkan rase sayang kat seseorang ni sebenarnye. Bagi saye lah, memang tak mudah. Susah kot nak sayang orang, tapi bagi anda tak tahu la bagaimane kan. Hehe. So bile dah susah nak sayang, nanti susah pulak nak lupekan. Dah tahu susah, kenapa harus nak lupakan?

Sebab orang yang kite sayang tu dah ade orang lain. Patut ke kite proceed? Patut ke kite tunggu orang tu? Berbaloi ke agak-agak? Hmm. Entah lah. Some people may think that it's really possible and worth it to wait for someone, because it's their first love, maybe. And if we love someone, we should put some effort on it kan. But sometimes, kite juge harus melupakan terus perasaan tersebut. Mungkin kite tak ditakdirkan untuk bersame dengan orang tu. Tapi macam mane kite nak tahu yang kite bukan ditakdirkan dengan orang tu kan?

Depends la dengan diri masing-masing. Ade yang fikir ape salahnye proceed je dengan orang tu, diorang belum berkahwin lagi so still ade chance nak masuk line, kot? Lantak lah dah ade bopren ke galpren ke as long as they are not married yet, still ade chance nak grab the person. Nampak macam agak scary di sini, tapi bende ni banyak terjadi kot sekarang. Kalau pasangan kite tu imannye lemah dan cepat tergode, memang tak lame lagi la tu tunggu mase je nak say byebye. Hehe

Mungkin perkare ni boleh dikatekan sebagai ujian bagi mereka yang sedang bercinta tu tak? Ujian nak serasikan diri, nak face the problems same-same. Nak tengok orang ataupun pasangan kite yang digoda tu betul betul ke sayangkan kite sampai tak tergode dengan orang yang mungkin lebih baik daripade kite di depan mate tu ataupun masih setia tidak tergode dan masih kekal dengan kite seadaanya. CEHCEH

Mommy, what should I do? Hmmm

Kalau ditakdirkan lah pasangan kite tu lemah iman, dan mudah tergode dan hampir-hampir memutuskan hubungan kite sebab nak pergi dekat die, ape yang patut kite lakukan pulak? Susah kan kalau macam ni. Mesti makan hati je rase. Kalau saye, mungkin saye akan sedih. Dalam sedih-sedih tu saye mungkin akan redha. Sebab saye rase macam tak boleh nak buat ape dah. Takkan kite nak pakse die untuk terus bersame dengan kite, sedangkan die tak hepi pun tengok muke kite. Dah muak la kot, agaknye. HAHA

Tapi itulah, zaman sekarang ni kite tak boleh nak layan orang sangat. Kite tak boleh nak buat orang suke sangat kat kite. Kalau bukan dia, mungkin kite yang akan tersuke. So, buat biase-biase je dah la kan. Takut nanti kalau layan tibe-tibe orang tu terpikat kat kite, tersuke dan tersayang kite, macam mane la agaknye kan? Padahal kite anggap biase je. Itu bagi kite, bagi die macam mane? Susah sebenarnye hal ni. Nanti jadi pening lak nak sayang yang mane satu kan. Haha.

Bagi saye, kite tak patut masuk line mereka yang sedang bahagia dengan orang lain. Ehem, betul ke sedang bahagie? Mane tahu kot-kot mereka tu tak bahagie dan tunggu mase je nak break off, kan ke ade chance untuk bersame dengan die. Kan? Itu mungkin. Tapi tak elok lah kite doakan macam tu. Kan elok kalau kite doakan mereka kembali bahagie. Walaupun hati kite sakit, at least orang lain tak sakit. Mane tahu sekarang kite sakit, nanti esok lusa Allah balas balik kesakitan kite dengan kebahagiaan yang lain pulak kan, siapa tahu? Hehe

Surat perletakkan jawatan as your sweetheart. :P

Lagipun kite tak boleh pentingkan diri sangat dalam hal ni sebab hal ni melibatkan hati dan perasaan orang lain. Cube kite berade di tempat kekasih orang yang kite sayang tu, ape perasaan kite agaknye kan. Mane tak rase geram dan sakit hati rase macam nak robek-robek je muke orang yang sayang kat kekasih hati kite tu. Hmm. kalau perkara ni terjadi kat saye, saye pun tak tahu ape yang harus saye lakukan. HOHO

Saye pernah membincangkan hal ni dengan my ehem. ECEH MY EHEM TUU weh jangan main-main! Hahaha. Segan.. segan. Hehe. Saye pernah tanye die, ape yang akan die lakukan kalau satu hari nanti ditakdirkan saye dah tak sayang dekat die? Sebab hati manusie kan berubah-ubah. Die tak jawab tapi die tanye balik soalan tu kat saye. Saye jawab ape? Saye jawab.. nak buat cemane.. redha je la. HAHAHA. Gile sadis kan saye ni. Ish.

Tapi betul lah, nak buat cemane kan. Kalau orang dah tak sayang kite buat pe kite menagih je lagi rase sayang tu. Macam tak memberi kesan je. Cuba lupakan walaupun pahit. Mane tahu mase akan datang nanti kite dipertemukan dengan orang yang lebih baik kee kan. Allah maha adil. Allah tahu ape yang kite tak tahu. Hehe. Tapi takde lah pulak saye mintak nak sayang orang lain. Saye rase tak mungkin kot, bagi orang yang hati kering macam saye ni. Susah kot nak sayang orang. Haish.

P/S: Rasenye salah tak tersayang orang yang dah berpunya? :)

TAMAT, 1.40am

25 comments:

naz said...

mmmm semua orang layak untuk memilikki sesuatu yang belum pasti milik orang :)

EykaHamasuba said...

ape maksudnye naz? :D

C L O U D said...

hai eyka.

rasanya salah sebab orang tu dah berpunya. tak ptut la kite sayang dekat org yang dah berpunya. macam mengganggu relationship orang lain jer.betul tak?

adiratnashee said...

naz; hehe. tapi tak semua yang bukan milik orang milik kita kan?

eyka; sgt suka post ni. sbb dapat rasa. haha. mmg susah kalau sayang org yang dah berpunya. to love is to prepare to be hurt. bukankah begitu? bahhaa

sarahunny said...

btl dik. hati orang berubah2 :)

sarahunny said...

eh sebenarnya nak jawab ni. haha lupe. tak salah. tapi kalau kita ruinkan relationshp diorang tu, tu yg salah

ahmadzamri said...

fatin! haha, suka aku baca! haha, tapi mencintai x bermakna memliki, ye dok?

. alia . said...

tapi tak guna jugak kalau dia suka orang lain betul tak?

suka-suka tak pe la, jangan ketagih sudah :)

EykaHamasuba said...

cloud,

hmmm macam ne nak kate patut tak patut. sebab perasaan tu kan datang dengan sendiri je kan. hehe. nak kate salah tak salah tu terpulanglah. tapi rasenye macam tak salah je sebab dah TERsayang. TER=tak sengaje. hehe. tapi kalau dah sayang sangat dgn kekasih orang tu sebenarnye boleh memudaratkan diri sendiri jugak kan. sbb makan hati je rase. :)

EykaHamasuba said...

adiratna,

hehe tu la. tak semestinye kite dapat memiliki ape yang kite nak. hehe. dapat rase? penah tersayang dekat orang yang dah berpunya ke atau ade org lain menyayangi kekasih hati? hehe. tu la. sedih kan. makan hati je rasee rasenye, tapi nak buat cemane kan..sabar je la ye :)

EykaHamasuba said...

kak sarahunny,

tu laa. berubah2. susah nak expect. susah nak predict. sometimes ape yang kite rase sekarang ni tak same dengan ape yang akan kite rase di mase akan datang kan. hee. tu la, tak salah tersayang orang yang dah berpunye. asalkan tak saiko diri sendiri dan orang yang kite sayang tu dah la kan. hehe :D

EykaHamasuba said...

zam,

eh eh asal suke lak ko? HEHEHEHE. SUKE PENUH MAKNE! hahaha. betul betul. tak sume bende yang kite sayang kite boleh dapat. dapat tak dapat tu lain cerita, yang penting kite hargai rase sayang tuu. cehceh ;P

EykaHamasuba said...

alia,

haa tu la. kalau die suke kat kite takpe, tapi kalau die suke orang lain tu lain cerita pulak kan. nak lupe susah, nak teruskan pun susah. hahaha.

HAA tahu takpe. skrg ni belajar je dlu takyah suke suke CECECEHH HAHAHAHA :P

beLLa said...

sayang xpe kot. tapi janganla sampai nak memiliki orang ya dah berpunya tuh. coz sayang ni byk jenis, mybe dye sayang org tuh n nak tgk org tu bahagia ngan org y disayanginya.

eh berape byk sayang daa.. ;p

EykaHamasuba said...

bellaaaa,

haha betulllllllll tu! thumbs up! hehe. sometimes kite rase sayangg kat org and bahagie tgk die hepi dgn org lain eventho bukan dengan kite kan kan :D

Sy@hir Ahoy said...

Menarik posting ini :)

adiratnashee said...

eyka.
pernah tersayang kat org yang dah berpunya.
rasa kejam gila ngan diri sendiri.
saya ni baik orangnya.
hahaha.
memang susah nak tak suka bila hati dah mula berkenan.
sakit bila terjumpa ke terserempak nak boral ect ect tapi teringat dia milik orang.
oh tidak.
tak tegar rasanya nak ambil hak orang bila hak sendiri pun kita tahu susah untuk kita lepaskan. betul x?

♥ Aimi Rashid said...

hyee eyka.

saya rasa kan, tak salah la nak sayang dengan orang yg dh berpunya. jangan pi kacau sudah la kan. sayang di hati ja, tak payah lahirkan.


MACAM SAYA :D:D:D:D:D:D:D

Durra Shahirah said...

Sayang tak salah, as long tak ganggu relationship that person . Cuma kesian pada orang yang disayangi tu cz serba-salah pulak rase nya . Like me, but now dah happy dgn orang yang sayang kita balik tu tadi . Hehe .

EykaHamasuba said...

syahir,
terima kasih. :D

adiratnashee,
hehe tahu takpe. eyka tak pernah merasai tapi boleh agak lah perasaan dia. memang sakit sangat kan? tapi nak buat macam mana. dia bukan untuk kita. :D

EykaHamasuba said...

aimi,
yaa saye setuju! hehe. asal jangan kacau dah la kan. wpun rase sakit tak dapat rasa sayang dari die, kite tetap akan bahagie tengok die hepi kan.

durra,
hehe memagn tak salah pun sayang orang. as long as kite sedar ape yang kite buat kan kan. hehe. yeke? congrats durra! :D

farinaBONCET said...
This comment has been removed by the author.
farinaBONCET said...

loike this post mucchy :)

tapi yang ta tahaan orang tuh sendiri dah ade pasangan tapi masih tergedikgedik menhampiri yang dahulu. panggilan diri yang manja2 pulak guna .woah memang sangat panas lahh =='

EykaHamasuba said...

farina,
haa thanks sudi drop by! hehehe. hmm pasal tu eh? no komen tapi sekarang manusia memang pelik pelik jenisnye. ;S

farinaBONCET said...

haha yea cant deny that . hehe no biggie ;)