Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, March 19, 2011

Lagi lagi pasal cinta

Love is Drugs.

Duhh bosan gile tajuk. Nak tengok pun tak lalu. Haha. Ok ni last pasal benda-benda jiwang. Lepas ni kita move on topik yang lebih menarik ye. Sebabnye entry ni pun dikarang dah lama, cuma baru nak publish. Motif? Sengaja. Hehe. Ok kawan-kawan, ni cek nak habaq mai sikit ni.


Bile tengah bercinta, memang normal la tu semua benda terasa bahagia. Kannnnnnn. Terase di awang-awangan. Kannnnnn. Nak nak orang yang baru berjinak-jinak dalam dunie percintaan ni kannnnnnn. Mesti rase macam nak menjerit bahagie je kannnnnnnnnn (Hehe. Annoying tak?:P).


Lagi-lagi bile orang yang kite tengah bercinte dengan tu adelah orang yang paling kite rase baik ensem dan cantik di dunia kannnnnnn (okaayyy, stop it!). Dan juge orang yang paling kite rase selese orang yang paling baik dan palinggg kite sayang.

The Words.

Orang kate, bile bercinte ni bau kentut pun kite cakap wangi. Ye ke? Haha. Tu kire memang dah angau betul la tu kan. Sampai kentut pun boleh kate wangi. Ish ish. Memang pelik ye perangai manusie ni :P


Bila dah tengah-tengah bercinta, mula lah percintaan yang terase indah mule-mule tu rase macam something wrong, something is missing dan something is gone. Taktau ape yang gone dan missing dan wrong tu. Macam X-factor percintaan dah hilang.


Mule-mule masih dapat dipertahankan. Masih dapat dinegiotiate dan masih dapat diatasi. Tapi bile lame kelamaan x-factor makin pudar, adekah ini maknenye jodoh dah tiada? OH YA, mungkin x-factor tersebut ade lah jodoh? Entah. Hehe.


Bile tengah bercinta tu kan, sambil tengah menikmati rase sayang tu cube jangan bayangkan sangat bende-bende bahagie yang boleh buat kite kecewa satu hari nanti. Sebab sesuatu yang not certain yet, tapi kite dah bayangkan bende tu bile dah jadi certain, maka...

When in love.

Kite akan jadi sangat lemah dan hilang kekuatan bile bende yang kite harap boleh jadi certain tu sebenarnye tak certain pun. Hilang macam tu je. Sangat sakit jiwe kan? Kalau tak kuat, mungkin kite akan murung sepanjang kehidupan.


Tapi seronok juge bile lalui perkara-perkara macam tu. Baru lah kehidupan namenye kan? :) Kalau kite asyik beware je dan limitkan kehidupan kite supaye tidak terlalu kecewa satu hari nanti mungkin kite tak dapat la rase pahit manis kehidupan ni macam mane. kan kan? :D


So kepade yang baru putus cinta, jangan berputus asa. Biar putus cinta, jangan putus asa. Nak nangis banyak mane pun, silekan. Nak sedih macam mane pun, silekan. Bile dah lepaskan semua, insyaAllah akan rase kelegaan yang berpanjangan. kan kannnn. Hehe. Ala, putus cinta je. Normal lah sedih bile putus cinta. Nanti tak lama lepas tu gembira la balik, kannnnn. hehehe :)



P/S: Dunia memang tak pernah adil, tapi Allah maha adil. :) Btw, bukan saye yang putus cinta ye, jangan salah faham pulak. :)


Pictures By: Flikcr. SEKIAN, 11.35pm.

10 comments:

Anonymous said...

Hello there eyka. I baru dropped by in your blog. Nice blog & articles. Even panjang I suka baca. Especially articles pasal love. Looks like you macam berpengalaman but then I just found that you baru start bercinta about a year ago kan? Sweet things. I hope kekal sampai akhir hayat. :)

~myraie~ said...

Bagus eyka ni..cos suka bagi nasihat dalam entry entry dia.byk ilmu tersirat.Thumbs!(:

EykaHamasuba said...

Anony,
Thanks sebab drop by! Muehehe. Eyka biasa je la. based on pandangan+perasaan sendiri je. hihi. niway thanks again sbb doakan. terharu :')



myraie,
haha eyka mmg cenggini lah. nasihat ni pun utk diri sendiri jugak sbnrnye muehehehe thanks btw :)

Hakam said...

hahaha..nice~

● ZroTHnkeR™ said...

awesome.. sweet like b4 (●.•)

EykaHamasuba said...

thanks hakam & zrothnker. hehe :)

cimon said...

cinta Dia lah yg paling certain skali kan?

hehe (^v^)

p/s: nice pics...cambiase (^_~)

p/s/s: lagu pon da tukar lagu cinta nampaknye...hohoho (^o^)

EykaHamasuba said...

Yup. that is right. Cinta Allah itu pasti. Oleh itu, marilah kita mencintai Allah sebelum mencintai orang lain. :)

Farid said...

Biar putus cinta jgn putus asa. :)

EykaHamasuba said...

:)