Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Sunday, June 20, 2010

Nak tahu rahsia tak?

Buku My Secret. Shh~

Kalau nak tahu, saye ni perahsia orangnye. Kenape? Rahsiaa lah, mane boleh bagitahu. He he. Btw, saye harini tak buat ape sangat. Kat rumah ni sangat bosan, tapi saye tetap suke duduk rumah daripade merayau ke mane-mane. Mungkin kerana faktor duit dalam bank tinggal berape sen sahaje kot tsk tsk sadisnye dengar! haha. Takde la, gurau je. Tapi sememangnye saye suke duduk di rumah! hehe. Ok nak pecah rahsia sikit. Sikit-sikit takpe, jangan sampai jadi bukit. Nanti habis semua rahsia tak lagi boleh dikatakan rahsia.

Rahsia pertama, buat mase ni saya amat menyukai dan meminati lagu Muse - Resistance. Lagu ni anda boleh dengar di dalam blog saye ni. Takyah pergi jauh-jauh. Saya siap letak video lagi tau! Bukan untuk awak, tapi untuk saye jugak. Sebab saya sukaaa. Ini semua sebab Aina merangkap teman sibilikku. Dia yang suruh saye dengar lagu ni. Dah dengar sekali pasti nak dengar lagi sampai muak! Sekarang tak muak lagi so memang saye akan dengar la berkali-kali sampai korang pun jemu nak masuk blog ni lagi. Haha

Rahsia kedua, saye sebenarnye makhluk yang malas nak mandi. Haha. Tapi bukan bermakna saye tak suke mandi. SUKE mandi dan tak takut air, cume malas je. Senang cite, saye ni pemalas orangnye. Haha, gile shame shame eyka ni mengaku diri pemalas depan public. Ceh, hehe. Saye malas untuk melakukan sesuatu yang saye rase saye taknak buat. Kalau saye minat nak buat sesuatu, memang sifat malas yang mendalam dalam diri saye pun tak dapat nak halang. Faham kan maksud saya? Hohoho

Bukan kaki sebenar.

Rahsia ketiga, saya tidak suka makan nasik berlauk, terutama ikan. Kenapa eyka? Ikan kan bagus untuk otak. Entah lah.. mungkin sebab saye suke ayam lebih daripada ikan. Hehe. Tapi betul lah, kalau mak nak masak pun saye mintak mak masak ayam je memanjang. Alasan saye sebab ikan tu banyak tulang. Takut tersekat dekat kerongkong. Dan saye tak berani nak ambil risiko makan ikan yang banyak tulang seperti ikan parang. Ikan yang selalu menjadi pujaan hanyalah ikan pari dan juga fish and chips. Lain tak berani. Takut tercekik tulang. Hehs.

Rahsia keempat, saya suka makanan berkuah. Berkuah ni pulak bukan nye kuah kari ke ape ke, tapi kuah yang macam sup. Nyum nyum delicious. Lagi lagi kalau sup ayam yang ade sayur-sayuran seperti lobak, kentang dan daun sup. Yang sangat simple tapi marvelous tu. Dulu saye selalu masak lauk sup ayam ni lah sebagai makanan petang saye dan adik-beradik. Sebab dulu saye pernah ditugaskan oleh mak saye untuk menyediakan makanan petang untuk adik-beradik memandangkan saye sekolah sesi petang dan mempunyai masa terluang di bahagian pagi. Haiih rindunya saat itu. Hmm~~ T__T

Saya mahukan ini sebagai hadiah! heeee:P

Rahsia kelima, saya banyak hutang cerita untuk dicerita di dalam belog ni kan? Banyak sangat rasenye yang saye selalu nak cerita di next posting kononnye, tapi tak cerita pun sampai sekarang. Faktor apakah itu? Entah.. mungkin berkaitan dengan rahsia saya yang kedua kot, iaitu malas. Haha. Jahat eyka ni semua bende die malas. Hehe bukan malas sebenarnye, cume tidak mempunyai nafsu untuk berbuat demikian. Hohoho. It's all about interest. It will not be interesting if i am not interested. Get it or not? Weee. :P

Rahsia keenam, hati saya sudah pun berpunya! Hiks hiks, akhirnyaa~ ♥! Mukenye ade iras-iras pemain arsenal kegemaranku! Itu juga merupakan salah satu faktor saye mule meminati The Gunners semenjak mule berkenalan dengan beliau. Jika tidak, saye memang seorang yang bute bola dan juga berkaki bangku. Walaupun masih berkaki bangku ketika ini. He. and that is why i chose Spain mase EURO dua tahun lepas. Sebab adanya kembar si dia tu la mwah mwah! Ngeh ngeh. Dan, sedih sekali dalam world cup tahun ni die takde. Wuu wuu, no wonder spain kalah haritu. Haha :P

P/S: Ok nanti sambung, nak mandi ni tak mandi lagi. He. Bye!

THE END, 5.45pm

14 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yes.. akhirnye suda berpunye! gud luck dik..

EykaHamasuba said...

hahahaha, macam kelakar kan? :P

syue said...

kite pun x suke mandii! :D

EykaHamasuba said...

same la kite. awak kan madu saye hehe :P

syue said...

hehehe! ape laa kak ikaa neyh :)

EykaHamasuba said...

haha, jap. ni syue mane ni hehe :P

syue said...

hahah, kite pena comment gamba akk,
akk kan ramai sgtt kwan. mcm mane na igt.
hehe
:)

EykaHamasuba said...

yeke? hehe, ingatkan syue yang kawan akak yang suke kat orang yang same. haha. takpe takpe, thanks adiK! :D

N. Fadhilah said...

yes, blog ni kembali hidup. tapi my blog pulak kene koma sekejap. doakan saya berjaya SPM. T__________T


*sedih pulak. hiks,

EykaHamasuba said...

hehe ok fadhilah, smoge berjaye spm! study selagi masih sempat k! :)

White Girl said...

Eeeeeuuu tak0t nye jari kaki tu !

EykaHamasuba said...

hahahaha :P

(^.^) said...

hahhaa.comel je eyka ni. :D
sape yang rajin mandi tu memang the best la. wakakaka :))

EykaHamasuba said...

kenape? malas mandi jugak eh?
heehehe same la kite :P