Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Friday, January 08, 2010

Nafsu berkurangan...

Ceriakan diri anda bersama buah-buahan tempatan :P

Huy! Gile bapak lame tak update! Sekarang baru terase lamenye saye tinggalkan dunie blogging dan dunie internet ni bile tengok tarikh last post. Kalau tak tengok, memang tak terase. Maklumlah, orang bekerja kan mane nak perasan sangat dah perihal kelajuan hari-hari berlalu ni. Cehh :PP

Tu baru kerja part time. Belum kerja full time lagi. Baru part time dah sebegini sibuk, apetah lagi full time nanti kan? Ape yang sibuk sangat tu kaa? takkan takde mase nak update langsung? Orang lain pun kerja jugak tapi sempat je dorang update blog. Heh heh.

Saye bukannye takde mase, ade tu ade cume terhad sangat-sangat. Takde la sangat-sangat, cume entah lah. Bukan taknak update. Tapi bile nak update je rase macam takyah la update, lain kali je. Ha lebih kurang macam tu la. Haha.

Offday sehari yang diberikan setiap minggu digunakan untuk tidur dan tidur. Tak tidur layan astro kejap. Online ni rase macam dah bukan satu ketagihan dah. FUIYO! biar betul eyka keluarkan statement macam gitu? Eyka ke ni? Haha. Kenapa mase sekolah dahulu dia tidak begini? Kenapa baru sekarang nafsu online nak berkurangan? Kenapa eyka, kenapa??


Saya juga tertanya-tanya perihal tersebut. Hahaha. Serius. Sekarang ni pandang laptop ke komputer ke ape ke rase macam tak bernafsu langsung. Walaupun time takde orang gune. Lagi prefer pandang katil dan bantal daripade pandang laptop. Mate sekarang cepat sakit kalau pandang skrin lame-lame.

Dulu tak macam ni pun, ape tah penyakit yang datang berjangkit saye pun tak berapa nak pasti. He he. Selalu kalau saye online pun, just nak check up je. Facebook, myspace. Facebook saye lepak lame sikit sebab nak kutip sampah dan treasure kat Happy Island. Dan juge serve makanan kat cafe world.

Niat di hati ingin beat level kawan kat Happy Island tu. Sebab tu la, time break 1jam pun sempat online sekejap semate-mate nak kutip sampah dan juge kutip harta karun dekat island kawan-kawan. Haha. Sape yang tak main memang takkan faham walau bace banyak kali. So, sila skip bagi mereka yang tak main Happy Island. :P

Enjoy your day everyday!

Kalau nak cerita pasal kerja, FUH! Memang amat MENYERONOKKAN! haha. Saye seronok bekerja. Serius saye enjoy. Walaupun ade la jugak beberape perkara yang membuatkan keenjoyan saye terpadam dan bertukar menjadi ketensenan yang melampau tapi perkara tersebut tidak melebihi perkara yang membuatkan saye rase enjoy untuk bekerja! Hehe. Yee lah tuu eyka.. :P

Ape yang seronok dan ape yang tak seronok? Jeng jeng jeng.. nantikan selepas ini! Hahaha. Dah mula dah, dah mula dah nak buat blog macam realiti show. Haaaih. Takpe lah, kita nantikan je la ye. Hehe. Btw, new year haritu tak sempat nak post something yang memorible. Haish, rasenye macam rugi pulak tak post something time new year haritu.

Tak sempat nak berdrama-drama dalam blog di penghujung tahun 2009. haih. Takpe lah, tak semestinye tak new year kite tak boleh post pasal new year dan past year kan? Cume bahang tu tak terase sangat. Haha. Tapi apapepun saye doakan yang terbaik untuk sesiapa yang membaca ni! All the best in year 2010! :)

P/S: Macam mane lah agaknye suasane sekolah kan? Rindu!

SEKIAN, 2.01am

23 comments:

aKu NaKaL said...

new year yeahh.. hahaha.. selamat berkerja.. dpt gaji pertama.. lanjew kwn2 n family mkn2 xP~

EykaHamasuba said...

kalo taknak belanje ape jadi?? hahaha :PP

Dush Puppet said...

u kerja ape?
just asking~
but ur blog happening la.
nice~

Mr K said...

nafsu2 jgn sebut ek malam2 sunyi ni yea

EykaHamasuba said...

dush puppet,
thanks..
hehehehe. keje restaurant.
jadi service crew. ;D

EykaHamasuba said...

mr K,
alamak tersebut gak la, camne? :P

Mieya said...

Uit uit busy eh cik akak kita skrg niiii.
Sampai nk msg pn tak menyempat HAHA.
Apepun,take care syggg :D

aKu NaKaL said...

menurut hikayat malim deraman.. kalo tak belanja gak.. musibah akan melanda.. hahaha.. so kene lanjer lah xP~

naz said...

cayooookkkk

nisa.zaidan said...

eyka..dah tuka link http://ichalaluna.blogspot.com

Abeep said...

nice blog gurl...
keep it up babe..

Abeep said...

nice blog gurl...
keep it up babe..

ainaMIRA♀ツ said...

awkk ,
dah la tuhh main happy island .
penat saye nak kejar awk .
dah macam bersaing tau .
seronok lahh plakk .
hehe :)

Mieya said...

Takde kedit?
Haa okayy mieya tunggu eyka msg.
Kerja?
Tak kot sbb srg mieya busy ambik lesen.
Hee.

P/s:terpaksa reply dkt sini sbb takde shoutbox HIHI :P

miLk+ch0co said...

salam..haha..keje memang best!lagi2 dapat gaji first..terasa berbaloi..kadang2 nak guna dwet tu pon rasesyg sebab hasil titik peluh sendiri..welcome 2 adult world..selangkah ke alam dewasa..banyak lagi cabaran akan ditempuhi..pahit maung suka duka sedih gembira...:)

miLk+ch0co said...

btw..tdo memang TERBAEK!tak ckup tidur leh mati kan kan kan kan kan kan?agagagagaga..just joke..= p

deya said...

kak eykakoo! XD

Saya dah tukar blog URL :)

http://deyodeyaaa.blogspot.com

And suasana sekolah? Busy busy busy! Hahaha XD

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Aina Amirah said...

awkk . boleh tak aja cmne nak buat button follower tuhh ? :)

iAmirul™ said...

haha
betul tu
bila saya kerja pun sama gak
tak rasa online ni terlalu penting
bila kat rumah je mcm ni
kerja, kerja, kerja.. :)

good luck

eisyaaaa said...

comel belog u :)

sayang said...

dah tuka link ! :)

nor farhana said...

eyka, i tatau na msg u kt mn. hehe. so, msg kt cni je ek. na tny u cr icon follow kt mn? i tanak la sebijik. ala ala cmtuh laaa