Dashboard
Refresh
New Post
Sign Out
Gallery Myspace Facebook Twitter Friendster

Saturday, November 29, 2008

Keegoanmu Inspirasiku

Baik laki juga perempuan mesti ade ego. Tapi ego lelaki lagi powerful! Orang kate la. haha saye pun taktahu tapi kekadang perempuan pun ego jugak tau! ehem ehem. EGO merupakan sifat taknak mengaku kalah. ye ke? ye kot. hehe

PERSOALAN UTAMA : Kenape manusie ade ego?

Entah lah. Kenape ek? Kite selalu ego dan tak nak mengaku kalah. Mungkin sebab taknak orang nampak diri kite lemah? Ataupun kite ego sebab kite rase diri kite bagus? atau kite memang dah ditakdirkan untuk menjadi EGO sejak azali lagi. sape tahu kan? hehe.

EGO ni penting bagi mempertahankan maruah seseorang. Errr..macam dalam pertandingan, kalau mereka tak EGO mesti mereka akan kalah sebelum bertanding. Maksudnya, EGO yang ade menjadi semangat untuk mereka menang. Macam bola contohnya, kalau tak EGO, kite mesti takkan kisah pasal bola. Mesti kite akan pas kat orang lain. haha :P

EGO merupakan satu semangat untuk menang dalam sesuatu bende. Kalau EGO dengan pasukan lain dalam pertandingan tu kire bagus la. Tapi kalau EGO dalam persahabatan ataupun perhubungan macam mane pulak ye? Bagus ke tak bagus agak-agak?

Kalau sikit-sikit takpe la kot tapi macam mane dengan orang yang ego nye terlampau kuat dan melebihi batas sampai buat kehidupan orang lain kucar-kacir. hihi. Yela, kalau asyik die je nak menang, mane tak panas hati ni kan?

Sebab semua orang ade ego. Kuat tak kuat je bezanye. Yang pandai gunekan ego kat tempat-tempat tertentu tu bagus la. Tapi macam mane pulak dengan orang yang selalu ego tak bertempat? Bukan takat diri sendiri yang sakit hati, orang sekeliling pun rase tempiasnye jugak.

Ade orang ego taknak bagitahu hal sebenar. Tu dalam hal perhubungan laki pompuan la. Walaupun due-due suka sama suka, tapi masing-masing ego, taknak mengaku. Pompuan tunggu laki ngaku, laki lak ego nak ngaku dulu. Last-last masing-masing sakit hati sebab tunggu punye main lame and perhubungan yang ade kemungkinan akan terjalin awal-awal dulu last-last stop kat situ je.

Hehe. Tapi tu soal jodoh jugak kan. Takde jodoh nak buat macam mane. Kalau dalam persahabatan lak, selalunye orang yang ego terlebih tahap max ni selalu tak ramai kawan berani datang dekat. Seego ego lelaki, dorang tetap setia kawan. Perempuan pun ade jugak tapi selalu perempuan ni ego kadang-kadang sampai terlalu mementingkan diri sendiri.

Semua bende taknak ngaku. Semua bende ingat die sorang je yang bagus. Tu taktau la ego ataupun perasan bagus. Tapi sifat macam tu sangat tak baik. Buat orang taknak kawan je. Walaupun memang la dah memang kite ego, kite kene la tunjukkan diri sebenar, barulah tak hipokrit, talam dua muke semua kan? Kawan die pulak kene la terima diri die seadanye, kan?

Tapi sekurang-kurangnye kawal la keegoan tu ye. Tak elok ego sangat dalam persahabatan. Give and take orang kate. Kalau satu pihak je yang give..satu pihak je yang selalu take, tapi bukan give and take mane nak menjadi perhubungan tu. Persahabatan pun selalu sukar. Kalau kawan die memang penyabar memang boleh lah bertahan.

Ego boleh, tapi janganlah TERLAMPAU ego sampai kite kehilangan bende yang kite sayang satu hari nanti. Ingat, kesabaran ade limitnye. Hilang ego dengan hilang orang yang kite sayang, mane satu pilihan anda? Kalau saye, saye taknak hilang due-due. TAMAK. Itulah manusie. hahaha. Tapi saye ego bertempat, so takpe la kot. hehehehe. :P

Ape-ape hal pun, berfikirlah sebelum bertindak. Jangan terlampau ego, jangan pule terlampau baik. Baik memang boleh, semua orang suke dengan orang yang baik. Tapi kalau baik sangat nanti orang pijak kepale. So, hati-hati lah dengan kebaikan dan pandai-pandailah jage keegoan diri sendiri. Orait?? hehe.

TAMAT, 7.26am.

Wednesday, November 26, 2008

Dah Setahun Rupenye...

Wahh, dah setahun rupenye usia blog ini. Terima Kasih untuk semua.

Happy birthday!:)

Tu atas tu ade cupcakes untuk korang.
Sape lambat nasib la dapat yang wane pink tu. hihihi. :P

END, 9.10am

Monday, November 24, 2008

Suka Suki Tak Suka

Selalunye ape yang membuatkan kite suke pade seseorang tu? dan ape pulak yang menyebabkan kite tak suke?

Semuanya bermula daripada satu pertanyaan. hihihi. Ni sape nak jawab ni. hmm. Ok lah, suka tak suka ni banyak cabangnye. Boleh dikate semua bende ade kaitan yang rapat dengan suka tak suka ni.

Pembaca yang membace sekarang ni mesti sedang melayari internet kan? Saye tahu, toksah nak tipu la. hihi. Kalau tak bukak internet, camne nak bace kan kan? Hohoho. So, oleh sebab INTERNET merupakan bende yang berkaitan dengan kite semua sekarang ni, saye nak cite pasal suka tak suka berkenaan internet ni je la. Senang sikit.

Tapi, internet ni besar cabangnye. Ade banyak sangat bende yang berpautan dengan internet ni. So, kite cite pasal sekarang je la ye. Sekarang ni saye dan awak awak dan awak sedang berade di blog saye yang serba pink putih dan hitam ni. hehehe.

Nak tanye sikit, ape yang menyebabkan kite suke nak link, lawat, follow, intai, bace, rujuk dan segale yang berkaitan dengan seseorang itu? Banyak sebab sebenarnye. Samada sebab pemilik blog tersebut lawa, ensem, memikat hati, mahupun kerane penulisan mereka yang buat kite suke nak lawat hari-hari.

Ade yang jenguk sebab suke dengan design blog kite yang lain dari yang lain. Ade jugak yang lawat sebab perkara yang negetif. Contohnye, die suke intai blog seseorang ni sebab pemilik blog tersebut merupakan seseorang yang tidak disukai. Maksudnye, die suke pergi intai sebab nak tahu ape bende yang hebat sangat tentang pemilik blog tersebut.

Pokoknye, memang ade la aspek tertentu yang menarik perhatian kite untuk melawat blog mereka. Yang positif itu memang baik. Tapi lain pulak yang negetif. Yela, manusie macam-macam ragamnye. Ade je bende yang kite buat ni menyakitkan hati dorang samada dalam sedar mahupun separa sedara ataupun secara langsung tidak sedar. hehe

Yang positif, mereka mungkin suke dengan cara kite bercerita, suke dengar lagu yang kite pasang, suke design blog kite yang lain dari yang lain, dan segala macam lagi la. Yang negetif pulak, walaupun mereka tak suke dengan kite, mereka tetap lawat blog kite secara senyap-senyap. Kemudian, ade je bende yang tak puas hati di mate mereka yang tak suke.

Persoalannye, kalau tak suke, kenape still bace, betul tak?

Sebabnye, sebenarnye mereka suka kat kite tapi mereka terlalu keras kepala dan tidak mahu mengakuinye. hehehe. Ade pulak macam tu, kan? Entah lah. Tapi selalunye macam tu la. Kalau saye tak suke pade blog seseorang, saye tak suke bazir mase check blog die. Tapi kalau blog die best, tapi saye pulak tibe-tibe ade perasaan dengki ataupun cemburu tapi tak nak ngaku, saye tetap akan lawat dan bace blog mereka secara senyap.

Selalu orang yang negetif ni suke lawat blog kite walaupun tak suke kat kite sebab dorang nak cari kesalahan kite yang boleh menyebabkan perasaan tak suke tu bertambah-tambah lagi dalam diri mereka yang hebat tu. hahahaha.

Perasaan cemburu dan dengki itu sangat tak best dan tak baik untuk kesihatan minda dan hati. Oleh itu, syukur saye belum lagi mempunyai perasaan cemburu pade sesiapa di arena blogging ini. Bukan kerane saye terase diri saye hebat, tetapi saye tidak rase perasaan macam tu boleh membina pemikiran yang sehat, lagi-lagi budak sekolah macam saye yang masih mentah serba-serbi ni kan. eceh eceh. haha.

Hm, kalau saye lah. Saye suke pergi blog seseorang tu bukan sebab designnye, tetapi sebab isi yang ditulis. Secara jujurnye saye lebih suke membace daripada melihat hiasan blog. Tapi hiasan pun memainkan peranan dimane kite dapat tahu ciri-ciri seseorang melalui blog mereka. Samada jenis yang simple, perfectionist dan yang lain-lain.

Tapi saye kekadang tu ade la jugak rase bengang apabile pemilik blog menghias dan meletak terlalu banyak widget yang menyebabkan loading yang terlampau lama untuk bahagian widget tersebut. Baru nak load widget dah ambil mase, tu belum load entry lagi. Kalau saye, saye suke hias blog saye sebab saye minat. Dan ape yang saye buat semua bukan untuk publisiti murahan.

Contoh, anugerah yang diterima. Mungkin ade orang fikir saye letak saje nak aksen saye dapat banyak anugerah. Saye pun kekadang ade terase macam tu gak. Tapi saye letak sebab saye rase terharu ade orang sudi bagi awards. Rase macam, ahh tak sangke lak dorang suke blog aku. Ha macam tu la. So orang yang tak suka kat saye mesti akan fikir eleh die ni memang suke tunjuk-tunjuk.

Hahaha. Tak kisah la sape nak cakap macam tu. Kisah memang kisah, ade la jugak rase terase tapi yang penting saye tahu sebab ape saye buat. Saye tak kate ini blog saye, suke hati saye la nak buat ape sebab bagi saye blog saye ni memang la pemilik nye kepunyaan saye, tapi kalau takde pembaca, tak mungkin saya akan menulis di sini.

Yela, kalau saye taknak orang bace disebabkan ini blog saye, saye pastinya akan privatekan blog ini. Tapi saya rase gembira sesangat bile mengetahui ada manusia yang suke membaca tulisan saye. Walaupun agak kucar-kacir sikit. Ejaan tak betul, tatabahasa terabur tapi masih ade orang sudi lawat. Terima kasih sesangat.

Mungkin ade orang berpendapat orang lain meng-link ataupun mengfollow blog orang tertentu disebabkan ingin mencari publisiti murahan, saje nak tayang link yang panjang berjela. Itu pandangan negetif punye pemikiran. Positifnye, mereka link kite sebab mereka suke dengan kite. Kalau tak, masakan dorang nak link kite,betul tak?

Dan kalau saye, saye link setiap blog yang meng-link saya. Sebagai penghargaan la kire. hehe. Hal bace tak bace tu, ya memang saye susah nak bace kesemuanye. Tapi kadang-kadang tu memang saye suke bace jugak. Bace tanpa meninggalkan komen mahupun jeritan di shoutbox. Yela, rase macam tak gune kalau link tapi kite tak bace kan?

Dulu susah la tapi sekarang bile da ade bloglist, rase senang sikit sebab kite boleh tahu siapa da update blog. Senang saye nak jenguk, lagi-lagi time tengah cuti sekolah ni. Memang rajin lah saye mengushar blog yang sudah diupdate. Terima kasih blogspot. haha. Yela, time cuti ni memang kalau takde keje, saye suke jenguk-jenguk blog orang lain.

Ade la beberape blog yang tidak menglink saye tapi tetap menjadi intaian saye. Kalau saye suke, saye akan linkkan di ruangan other bloggers. Senang nak check-up. Sebab tu ruangan tu kecik cepontet je. Hehe. Ape dah saye cakap di sini. Ok lah, ape saye nak cakap ni suka tak suka tu memang sangat normal lagi-lagi dalam hal pergaulan seharian dengan orang lain.

Dalam arena blogging ni kite bebas meluah dan meluaskan pandangan dan pemikiran kite. Kite bebas menghias blog kite secara sukahati tanpa memikirkan sensitiviti orang lain, kot. Tapi itu bergantung pade pemilik blog la. Selalunye ape yang dipaparkan menggambarkan personaliti seseorang itu. So, kite sendiri la kene pandai memainkan peranan dalam menonjolkan personaliti diri masing-masing. kan? :)

Aduhai, entry yang panjang secara tak sengaje. Haha, maklumlah saye memang susah sikit nak buat ringkasan. Rase tak puas lak kalau ringkas sangat kang tak tersampai ape yang nak diluahkan. Nasib baik kat sini takde limit. So, terima kasih blogger dan juge para bloggers! hehe

Ini semua terpulang pade setiap individu untuk menilai. Tapi itulah pendapat saye tentang suka tak suka dalam arena blogging ni. Bagaimane pule dengan anda? Kot-kot ade mase lapang tu meh la share sikit pandangan suka tak suka ni. Sebab-musbab kite suke dan tak suke kat seseorang. Saye pasti, ada yang mempunyai pandangan yang berbeza daripada saya. :D

END, 8.18pm

Sunday, November 23, 2008

Jejaka berbaju kuning dan Merah

Monolog dalaman, siapakah geranganya..

Jejaka berwajah jambu korea berbaju kuning berseluar quarter berwarna krim kot tak silap. Rambutnye cantek lurus takat dagu ke bawah telinge tah yang dijumpai di Mekdi Seksyen 3 semalam bermain di fikiran. haha.

Kepade mamat berkenaan, kot-kot tersesat ke masuk sini tak pun kawan beliau ke tersesat ke kan, kedua-dua kakak saye kirim salam! Hi hi hi..

Jejaka berbaju merah yang misteri pule asik kadang-kadang terbayang di minda. Jejaka tersebut ku lihat pertama dan terakhir kali sewaktu berada di Johor Bahru time raye haritu. Berbaju merah dan duduk di dalam bas di hadapan City Square, Jb.

Daku hanye sempat memandang selama beberape minit je melalui tingkap kereta yang dipandu oleh Ana sebab tersekat dalam jammed yang amat time tu. Tapi tak sangke, boleh teringat sampai harini. Jejaka tersebut ketika itu berada di dalam bas dan tidak perasan pun akan kehadiranku.

Hahahaha. Tapi beliau sangat memikat hati la. Walaupun sempat pandang selame beberape minit je da boleh membuatkan saye tersenyum sampai ke hari ini bile teringat balik. Huahuahuahua. Ape kene tah budak name Eyka Hamasuba ni. Sawan. Gile bayang pagi-pagi ni. he he he..

Takpe, ade jodoh kang boleh la terserempak lagi lain kali. Tu pun kalau still teringat la muke dorang camne. Kot-kot je la. Lagipun Malaysia bukannye besar mane pun kan. hehehehe..

TAMAT, 10.17am

Saturday, November 22, 2008

Saya, Si Penjiwang Tegar!

Huahuha. Saye memang seorang penjiwang yang agak tegar, betul tak tipu. Kalau tipu pun pasti anda tidak akan tertipu. Hehe. Penjiwang tegar merupakan gelaran saye untuk diri sendiri di antara kawan-kawan rapat saya iaitu Hanim, Ain dan juge Farah Ain.

Memang tak malu betul gelar diri sendiri. Tapi mereka juga mengadmit kejiwanganku yang agak tegar. Hihihi. Takde lah, sebenarnye.. saye memang jiwang kekadang tu saye memang emosi. Time tengah emosi tu secara tak langsung pemikiran saye jadi sedikit matang daripade biase. Sebab tu saye kate saye jiwang.

Tak bermakna matang itu jiwang, dan jiwang itu matang. Camne yeh nak cakap.. hm, TAPI sejiwang-jiwang saye, tidak pule saye berkata-kata manis. Saye memang tak reti berkata manis apetah lagi dengan lelaki. Saya juge tidak berape nak suke kat lelaki yang terlalu suke berkate manis ni. Konon untuk memikat, tapi saye yang rase meluat. kuakuakua

Entah samada kandungan gula dalam badan saye ni rendah ataupun tidak, tapi saye memang cukup tak berkenan dengan mereka yang suke cakap manis di merata-rata tempat dan tak mengira masa. Kalau steng-steng time tu boleh la kot terime. Yela, manusie kan memang ade masenye mode jiwang datang tanpa diundang.

Saye ni jenis yang tak reti nak memberikan satu kata yang manis. Kate yang skema tu boleh la kot saye beri. Hihihi. Nak layan orang yang sweet talker ni pun saye tak reti. Rase meremang bulu roma lak bile mereka berada di sekeliling. Kire mereka ni boleh dikategorikan dalam golongan makhluk yang meremangkan di alam lain tu la kot. haha, agaknye la.

Sweettalker ni bagi saye selalu cakap manis untuk mengambil hati orang walaupun bende yang dicakap tu tak benar. Suke puji-puji nak mengembangkan hidung dan bontot orang yang dipuji. Oh jahat pule saye berfikiran negetif. Ok lah, orang yang sweettalk ni mungkin suke memuji, tapi mereka puji orang yang betul-betul patut dipuji. Macam saye ke kan. Hahahaha. Gurauan semate-mate.

Selalu orang yang puji-puji ni walaupun memang lah boleh membuatkan saye merasa sedikit suke, tetapi selalunye saye tak minat sangat ngan orang yang suke memuji ni. Terase macam plastik sesangat. Kalau kekadang tu takpe gak kan. Saye ni pule jenis yang tak suke puji orang. Hahaha. Saye jenis yang kalau rase orang tu lawa ke baik ke ensem ke saye akan cakap dalam hati je. Tapi kalau kat luar, saye akan buatbuat tak nampak je.

Tapi takdelah seumur hidup ni saye tak pernah puji orang. Pernah tapi bukanlah setiap hari. Hanye pade waktu-waktu tertentu je. Yela, bende yang kite selalu dapat, lame-lame mesti rase biase je. Same jugak dengan pujian. Kalau dah hari-hari kite puji orang bende yang same, lame-lame mesti pujian tu rase tak bermakne je. Kurang sikit rase excited, dan pujian tersebut pule lame-lame boleh menjadi racun. Perasaan menyampah lak yang datang kang.

Betul tak? Betul tak? hihi. Kurang memuji bukan bermakne selalu memperli. dan pujian yang berbentuk perlian juge merupakan satu perkara yang kurang diminati. Kalau nak puji, puji je toksah perli-perli. hahahaha. Sweettalker juge suke memanggil seseorang dengan kate-kate manis yang menggelikan ketiak orang seperti saye ni.

Kalau steng-steng time je die panggil name-name manje ni memang la boleh la saye rase gembire kejap. Rase dihargai dan lain-lain rase yang sweet-sweet tu. Tapi kalau dah selalu sangat panggil manje-manje ni pun boleh buat saye termeremangkan bulu roma. Bukan kerane suke, tapi kerane ianya adalah satu agenda yang menyeramkan. hahaha. Camne la nak ade boyfriend kalau perangai camni, kan kan? Muahahaha. :P

Haha tu lain punye hal. Bile da bergelar boyfriend mahupun girlfriend kepade seseorang hamba Allah ni, secare tak langsung mereka akan suke mensweettalk sesame sendiri. Baru terase seperti di awangan kan? Hihi. Tapi kalau saye, saye suke carik boyfriend yang tak terlalu sweet dan tak terlalu garang. Cukuplah yang sedang-sedang aje. Asal boleh buat saye rase gembira, dah la kan? :D

Hihi. Cakap pasal boyfriend. Dalam mase terdekat ni saye taktau nape saye tak pernah memikirkan perihal boyfriend. Agak aneh jugak la. Tapi takpe, jangan risau sebab saye bukanlah seorang yang anti-lelaki mahupun fobia dengan lelaki macam Elyanna dalam cite Renjis tu. Haha. Cume, tak terfikir pun nak ade boyfriend ni. Lepas sekolah kang baru fikir pasal tu. Sekarang ni cume fikir nak belajar,belajar dan berkawan je. InsyaAllah. Lagipun, kawan lagi baik kan?

Betul tak? Betul tak? Hahaha. walaupun kekadang ade kot terase sunyi ke ape ke kan tapi takpe, toksah pikir pasal tu dulu. Matlamat sekarang adelah nak belajar bersungguh-sungguh untuk SPM tahun depan. Muahahaha. Berkobar-kobar je ayat. Sepatut nye bukan belajar untuk SPM, tapi belajar sebab kite nak belajar, baru la pelajaran boleh masuk ke otak dan tersemat di jiwe.

Eceh! Itu juge merupakan ciri-ciri penjiwang yang tegar. Haha, dah la nak pergi makan sarapan. Mak dah panggil dah tu. So, sekian terima kasih la ye kepada mereka yang sudi membace coretan saye yang cincai dan boncai ini. hehehehe.

END, 8.39am

Thursday, November 20, 2008

Part II : Dibuli dan Membuli balik!

Tag No.1 daripada : HanLoveHyunBin

1. Name one person who made you laugh last night?

Ana <--kakak (??)

2. What were you doing at 0800?


tido lagi kot

3. What were you doing 30 minutes ago?
Update layout blog. :)

4. What happened to you in 2006?
Form 2...kene pecat jadi PSS.. hahaha

5. What was the last thing you said out loud?
Just, WAH!!

6. How many beverages did you have today?

Air bujang je..hehe (air suam) le..

7. What color is your hairbrush?
Black ade. purple pun ada.

8.What was the last thing you paid for?

topap!

9. Where were you last night?
Rumah.

10. What color is your front door?
Ceklat!;D

11. Where do you keep your change?
Merata-rata tempat kat umah ni. Tapi selalu kat meja la. :D

12. What's the weather like today?
Ok, tenang. Guruh sedikit, tapi tak hujan.

13. What's the best ice-cream flavor?

Ceklat ngan berry2!:D

14. What excites you?

Tandas

15. Do you want to cut your hair?
YUP!:D

16. Are you over the age of 25?
Muke saye nampak macam 25 ke?:S

17. Do you talk a lot?
Sangat banyak! hahaha

18. Do you watch the O.C.?
Tidak

19. Do you know anyone named Steven?

Steven Straits:)

20. Do you make up your own words?
Tak pasti.tak perasan pun. hehe

21. Are you a jealous person?
Kadang-kala

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.

Ayesha Hanis.:)

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
Khalilah! :D

24. Who's the first person on your received call list?
-Private Number-

25. What does the last text message you received say?
Err..entah.hahaha

26. Do you chew on your straw?
Takde mase. Lebih baik chew air batu! ;D

27. Do you have curly hair?

Judge la sendiri. hehe

28. Where's the next place you're going to?
Dapur. lapar la pulok.. :D

29. Who's the rudest person in your life?

Cikteh namanya.

30. What was the last thing you ate?

Nasi Lemak

31. Will you get married in the future?
Mesti la!:D

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?

Disturbia kat Astro, tak igt channel bape.

33. Is there anyone you like right now?
Takde.

34. When was the last time you did the dishes?
Baru je tadi..

35. Are you currently depressed?
Tak sangat la.

36. Did you cry today?
TIDAK!

37. Why did you answer and post this?
Sebab tidak mahu menghampakan cik han yang baik hati. eceh. :D

38. Tag 5 people who would do this survey.
1)Aisyaj
2)Babyjane
3)Dianalulu
4)Farhabombastic
5)IkaLovesyou

Tag No.2 daripada : NaqibaCutez

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself NOW!.
2) DON'T change your clothes, DON'T fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this

Saye nak tag mereka:
1.Sarah Chen
2.Nami
3.Asmo
4.Fatin Zahra
5.Nurul Suhaida
6.Adam Luba
7.Eby Is The Name
8.Farah Syahmina
9.QueenRara
10.Faqih

Camni la rupeku setiap hari di hadapan komputer. Huahuahua

*Pic tu da lame da amik cume keadaan skrg agak same ngan gambar tersebut. Baju, rambut kusut masai, muke slenger. hehehehe.

Tag No.3 daripada : NaqibaCutez

1.What is your name?
Fatin Zulaikha Binti Abu Samah

2.Age?
16 Tahun

3.What are you doing last minutes?
Buat Sebei...

4.Are you fall in love?
Tidak sama skali. hehe

5.What are you hearing now?
Lagu avenged.

6.Name the 6 song that you hearings.
Avenged's. Dari tadi dengar so mesti da lebih 6 kan. hehe

7.What are you doing now?
Dengar lagu, perah otak buat sebei..

8.Are you miss your friends and want to meet their?
YEH! Rindu sgt. NAK jmpe, tapi mls. haha

9.Tagged people?
Atendaae
Diary of Zinnera
Gadis-Someone

Tag No.4 daripada : Aishahtur

1. your name/user name;


2. right handed, Left handed;


3. fav letter to write;


4. least fav letter to write;


5. write "the quick brown fox jumps over the lazy dog";


6. tag 5 people;


Tag No.5 daripada : Dhannan dan juge Dianalulu

1)Do you think you're hot?
Tak hot lah. Budak skema je. hakhak

2)Upload your favourite picture of you!


3)Why do you like that picture?
Sebab Sarah yang bagi gambar tu. Plus,ade my name. :P

4)When was the last time you ate pizza?
Berzaman dah kot. Tak igt le..

5)The last song you listened to?
Critical Acclaim - Avenged Sevenfold

6)What are you doing right now besides this?

Lagu,lagu

7)What name would you prefer besides yours?
Akhialuz Nitaf

People i tag
1) Zamri
2) Julia Hamasuba
3) Syue Sahaja
4) Sharmimi Razak
5) Suspect Crazy

8)Who is number 1?
Ketua Pengawas. hahaha

9)Number 3 is having a relationship with?
Abang Syakirah. Kite madu kan syue?? hehe

10)Say something about number 5?
Name panggilan same ngan abangku. (Man) hehe :D

11)How about number 4?
Budak kecik busuk! Selalu burak kat friendster. :D

12)Who is number 2?

Ntah sape tak kenal la.. hahaha

Tag No.6 daripada : JuliaHamasuba

My Top 10 Most Favorite Foods;

1) Nasik lemak mak masak
2) Lontong masakan mak&Tokmak
3) Ayam
4) Tenpura and Nizakana
5) Sushi
6) Kentang Goreng Mekdi
7) Mi Sedap, goreng&Sup
8) Sandwich
9) Mi Bandung kantin punye
10) Sup Cendawan


10 Things I Love Doing;

1) Dengar lagu
2) Bace Komik
3) Bace Sent Item (SMS)
4) Tengok Gamba
5) Tonton Tv
6) Menyanyi sukehati
7) Blogging
8) Makan dan tido
9) Dengar orang becerita
10) Menghirup udare segar

5 Things I Love Doing When I'm EMO;

1) Baring dan tido
2) Makan
3) Duduk diam
4) kerutkan muke, tenangkan fikiran
5) Jawab sepatah-sepatah

5 Types of Guys I Adore;

1) Tinggi, suke senyum.
2) Bertanggungjawab dan berkeyakinan
3) Sedap mate memandang
4) Ade sense of humor
5) Comel tapi tak ensem.


5 Things I Love Doing When I'm Happy;

1) Cakap banyak
2) Gelak banyak
3) Makan banyak
4) Senyum nampak gigi
5) Hyper

5 Things I Wish To Happen;

1) Keropok mister potato tetibe muncul depan mate
2) Boleh travel dunie naik kapal
3) Pergi kaji sejarah
4) Dapat 100% Dalam exam
5) Ulang balik tahun 2008 ni..


My Top 10 Most Addicted playlist;

1) Avenged Sevenfold
2) Silverstein
3) Muse
4) The Academy is...
5) Within Temptation
6) Lagu Raye
7) Nightwish
8) Peterpan
9) Lagu Jiwang
10) Lagu kanak-kanak


5 Persons I Wish To tag;

1) Queen-lala
2) Ombak
3) Sayangkaw
4) Sakit Punye Blog
5) Milkchocho

Tag No.7 daripada : Faqih1992

1.The last person to tag you was ?
Sebelum ni, Julia Hamasuba

2. Your relationship with him/her ?
Adik beradik

3. Your 5 impressions towards him/her ?
Busuk, sengal, garang kekadang, rajin, prihatin (buwek). haha :P

4. The most memorable thing that he/she has ever done for you ?
Semua bende yang die buat amat lah memorable bagi saye

5. The most memorable words that he/she has said to you ?
Semua bende yang die sebut juge amat lah memorable. hahaha

6. If he/she becomes your lover, you will...
COMMIT SUICIDE! muahahaha :P

7. If he/she becomes your enemy, you will...
Perang habis-habisan la pe lagi. haha

8. If he/she becomes your lover, he/she has to improve on....
Her jantina. hehe. sbb saye bukan seorang les. :D

9. If he/she becomes your enemy, the reason is...
Takde sebab..memang patut!=P

10. The most desirable things to do for him/her are..
Tarik rambut die sampai botak.

11. Overall impression towards him/her is...
Hahahahahaa. Unspeakable. :P

12. How do you think the people around you will feel about you ?
How should i know bebeh?

13. Who is your ideal ?
William Beckett. Aww, no more joe jonas! hehe

14 What do you hate about yourself ?
Sifat kemalasan tahap max! Tapi, masih ade mase untuk perbaiki. Hehe

15. For the people who care for you and like you, say something about them
Tell me your name! =D

16. 5 people to tag answer:
Zexagurl
Nadiawrr
TypicalFazro
AddyDeena
GadisParanormal

Tag No.8 daripada : BabyJaneSexyBack

Dear BabyJane:

I dont' really know how to tell you this, but our affair is over. I think I realized it when I threw up as u ate enchilada and I saw you hit on Donald Duck. I'm sure you're Middle-Class enough to understand that Santa doesn't exist. I'm returning the couch cushions to you, but I'll keep your neighbour Martin as a memory. You should also know that I never openly mocked eggplant-fetishism. Go and drown yourself.

-eykahamasuba-


RULES:
Do the "Letter MEME". Tag no less than 5 other people, and leave them a comment, informing them that they have been tagged. Then copy the "How-to" Letter Meme, and finish your Journal entry.->

How you do the Letter Meme:
Dear (the person who tagged you):
I don't really know how to tell you this, but ___1___. I think I realized it ___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I'm sure you're ___6___ enough to understand ___7___. I'm returning ___8___ to you, but I'll keep ___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .___12___,

-Your name-


1. What's the color of your shirt?
Blue - Our romance is over
Red - Our affair is over
White - I'll join the monastery
Black - I dislike you
Green - Our horoscope doesn't match
Grey - You're a pervert
Yellow - I'm selling myself
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - You're a loser
Other - I'm in love with your sister

2. Which is your birth month?
January - That night
February - Last year
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on sesame seeds
May - First of May
June - When you put cuffs on me
July - When I threw up
August - When I saw the shrunken head
September - When we skinny dipped
October - When I quoted Santa
November - When your dog ran amok
December - When I changed tennis shoes

3. Which food do you prefer?

Tacos - In your apartment
Pizza - In your camping car
Pasta - Outside of Chicago
Hamburgers - Under the bus
Salad - As you ate enchilada
Chicken - In your closet
Kebab - With Paris Hilton
Fish - In women's clothing
Sandwiches - At the Hare Krishna graduation
Lasagna - At the mental hospital
Hot dog - Under a state of trance
None of the above - With George Bush and his wife

4. What's the color of your socks?
Yellow - Hit on
Red - Insult
Black - Ignore
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - Put leeches on
Orange - Castrate
Pink - Pull the toupee off
Barefoot - Sit on
Other - Drive out

5. What's the color of your underwear?
Black - My best friend
White - My father
Grey - Bill Clinton
Brown - My fart balloon
Purple - My mustard soufflé
Red - Donald Duck
Blue - My avocado plant
Yellow - My penpal in Ghana
Orange - My Kid Rock-collection
Pink - Manchester United's goalkeeper
None - My John F. Kennedy-statue
Other - The crazy monk

6. What do you prefer to watch on TV?
Scrubs - Man
O.C. - Emotional
One Tree Hill - Open
Heroes - Frostbitten
Lost - High
House - Scared
Simpsons - Cowardly
The news - Mongolic
Idol - Masochistic
Family Guy - Senile
Top Model - Middle-class
None of the above - Ashamed

7. Your mood right now?
Happy - How awful I've felt
Sad - How boring you are
Bored - That Santa doesn't exist
Angry - That your pimples are at the last stage
Depressed - That we're cousins
Excited - That there is no solution to this.
Nervous - The middle-east
Worried - That your Honda sucks
Apathetic - That I did a sex-change
Ashamed - That I'm allergic to your hamster
Cuddly - That I get turned on by garbage men
Overjoyous - That I'm open
Other - That Extreme Home Makeover sucks

8. What's the color of your walls in your bedroom?
White - Your ring
Yellow - Your love letters
Red - Your Darth Vader-poster
Black - Your tame stone
Blue - The couch cushions
Green - The pictures from LA
Orange - Your false teeth
Brown - Your contact book
Grey - Our matching snoopy-bibs
Purple - Your old lottery coupons
Pink - How awful I've felt
Other - Your memories from the military service

9. The first letter of your first name?
A/B - Your photo
C/D - The oil stocks
E/F - Your neighbour Martin
G/H - My virginity
I/J - The results of your blood-sample
K/L - Your left ear
M/N - Your suicide note
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X - David's tricot outfits
Y/Z - Your grades from college

10. The last letter in your last name?
A/B -
C/D - Never will forget
E/F - Always wanted to break
G/H - Never openly mocked
I/J - Always have felt dirty before
K/L - Will tell the authorities about
M/N - Told in my confession today about
O/P - Was interviewed by the Times about
Q/R - Told my psychiatrist about
S/T - Get sick when I think of
U/V - Always will try to forget
W/X - Am better off without
Y/Z - Never liked

11. What do you prefer to drink?
Water- Our friendship
Beer - Senility
Soft drink - A new life as a clone
Soda - The incarnation as an eskimo
Milk - The apartment building
Wine - Cocaine abuse
Cider - A passionate interest for mice
Juice - Oprah Winfrey imitations
Mineral water - Embarrassing rash
Hot chocolate - Eggplant-fetishism
Whisky - To ruin the second world war
Other - To hate the Boston Celtics

12. To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand - Warm regards
USA - Best regards
England - Good luck on your short-term leave from jail
Spain - Go and drown yourself
China - Disgusting regards
Germany - With ease
Japan - Go burn
Greece - Your everlasting enemy
Australia - Greetings to your frog Leonard
Egypt - Fuck off now
France - In pain
Other - Greetings to your freaky family.

Now, i'd like to tag..
Read and fall asleep
The Big Small Thing She Do
Asyadeta
Curlybomb
Aishahtur
MorraNamza

Tag No.9 daripada : PlayingwithColours

1. What are you wearing?
Baju, dan seluar. dan spek mate.

2. What did you do last night?
Tengok tv, online, baring-baring, makan dan tido.

3. Favorite Memory with significant other?
Berak bejemaah. wakakaka..

4. Last gift received?
Award kat blog! hehehe

5. Describe the last picture you were in?
Banyak sangat la picturenye.

6. Last thing you ate?
Roti dan Butter

7. Last thing you drank?

Air ais.

8. What kind of underwear are you wearing?

Muahahahaha :P

9. What was your best vacation?
Mane-mane ngan family

10. What are you most looking forward to in the next vacation?

Kat mane ni agak-agak?

11. What is happening around you?
Atin memekak dengar lagu sambil sandar kat bahu! Sakit la sengal! haha

12. What is your shoe size?
6

13. Last event you dressed up for?
Keluar rumah.

14. What is the most cheap thing you bought?
Gule-gule hacks

15. What is the most expensive thing you have on right now?
Kasih sayangku.

16. What is your favorite smell?
Bau makanan yang sedap-sedap. Mabeles!!:D

17. Is there something you really want to buy right now?

Kuda.

18. What are your nicknames?
Eyka yang wangi lagi bekrim.

19. What are your plans for today?
Takde plan. Siapkan survey aje. hakhakhak

20. Describe your friendster picture.

Nak balik rumah dari OU

21. Describe your myspace picture.

Nak pegi rumah SarahAmran.

22. Describe your facebook picture.

Pakai baju sekolah. baru balik sekolah kot time tu.

23. What did you do last weekend?
Jogging!

24. Favorite brand of clothes?
Tak kisah, asal halal dan menarik sudah. hehehe

25. What is your ringtone?
Pitiful - Sickpuppies

Tag No.10, award daripada : TheBigSmallThingSheDo, DisasterSyd dan NurulSuhaida


Terima kasih Syada dan juge Luna!;D


Terima kasih kak yuyu.

Dengan berbesar hati saye ingin memberi kedua-dua award tesebut kepade semua orang yang bace tag sampai habis. :D

Kesimpulannye, penat yang teramat buat tagging ni secare berterusan! hohoho. tu la. tangguh-tangguh keje lagi. hihi. Papepun, thanks ye sesape sudi tag tu. Nanti kalau ade nak tag lagi tag kat bawah shoutmix tu ye. Mekasih sesangat! :)

TAMAT, 7.33pm. REHAT, 4.30pm-6.30pm (hujan)

Wednesday, November 19, 2008

Nasib Anak Bongsu

Mode: Aku-kau, Monolog dalaman.

Ho ho ho. Tadi aku baru habis bace buku Mastika. Bulan ni punye ke bulan depan nye tah sekarang pasal BUNUH DIRI pulak. Ngengengeh. Aku bace la. Bace bace bace dan bace. Kusyuk tak kusyuk sangat. Bace sikit, ijat panggil. Bace sikit lagi, ade orang call. Bace lagi, saye nak berak lak. hahaha.

So dalam kejap-kejap tu sempat jugak la habis bace. Aku tengok ramai yang bunuh diri ni semua perempuan. Aku pelik. binti ajaib. Heh, rase kurang sedondon lak bile cakap pelik, tanpa ajaib. Kekeke. Ok ok, aku tertanya-tanye nape lah dorang bunuh diri agaknye?

Tak takut ke kat kubur tu kan gelap. Kalau mati pun, masalah bukan boleh selesai ye dak? Ade lagi banyak agenda yang menunggu di dalam sane. Entah-entah lagi menyebabkan nak mati buat kali kedua. Ish aku pun taktahu la. Pepaham je la. Tak berani aku nak sebut lebih-lebih.

Ok ok. Oleh sebab mode sekarang ni merupakan monolog dalaman, ni kire rahsie suara hati aku la ni. So aku harap korang tak bace. Hahaha. STOP sekrang okeh. Aku nak tengok berape ramai orang jujur hidup kat dunia ni sekarang ni. Hehe. Stop! Tak stop kang ade gak orang nak g bunuh diri aku rase. hi hi hi.

Aku ni pun bengap gak. Monolog dalaman di tulis di dalam blog tak jadi la monolog dalaman ye dak? Jadi monolog luaran. Hm bantai aje la. Ok, sekarang ni idea yang ade dalam otak aku tadi telah menerewang ke tempat lain. Aku taktau asal aku ni cepat betul teralih perhatian. Tak boleh nak fokus.

Fokus! Fokus!

Pasal diri sendiri, minggu lepas aku berada dalam situasi yang menstresskan dan menyakitkan perut+hati+limpa. Serius aku tak pernah rase macam tu. Rase sedih yang teramat tapi aku berjaye menghepikan kembali diriku ini. Alhamdulillah. He he he... Walaupun tak 100% kembali normal tapi aku rase aku dah boleh memikirkan tentang bende lain. :)

Pasal ape aku rase macam tu aku rase biarlah rahsie. Papepun, esok kakak aku Julia balik rumah! yey yey! Nak kate rindu memang aku rindu gile kat die. Aku rindu saat satu family aku riuh ngan kami adik-beradik 5 orang. Time kecek kenit dulu la. Memori indah tu walaupun pade mase tu aku rase macam nak cekik je sorang-sorang kakak ngan abang aku coz dorang tu nakal gle gabak asyik buat aku nangis je. Hahahaha.

Yeh! Aku memang seorang yang cengeng ketika kecik mahupun sekarang ni ha. Kuat nangis, kuat merajuk. Sekarang? Sekarang aku dah ade otak dah boleh berfikir even kekadang tu aku suke gak bertindak ikut perasaan sampai sakitkan hati orang sekeliling. Maaf ye pak, maaf ya buk. Aku memang camtu.. Terlalu ikutkan perasaan. hehehe.

Ramai orang kate jadi adik bongsu ni best. Boleh dapat ape yang dorang nak. Tapi aku rase macam tak best je. Ye la time aku masih muda remaja baru ade feel nak enjoy tu semua adik beradik aku da besa-besa da ade agenda sendiri. Busy ngan life dorang so aku terase sunyi la jugak. Sebab tu aku asyik rindu-rindu je. hihi.

Tapi ape kan daye, redha je la. Jadi anak bongsu memang la best. Sebab memang boleh dapat ape yang dikehendaki walaupun tak semua benda tapi memang akan dapat gak. Then, dalam umur macam ni aku dah boleh pegang bende-bende yang kakak ngan abang aku tak pegang time dorang sebaye aku.

Macam phone, internet, mp3, ps2, komik gempakstarz dan sebagainye. Dulu yang ade pun komik doremon je. Hahahaha. Kakak aku yang Ana tu memang minat bace doremon time kecik-kecik dulu. Kerja aku time tu just conteng-conteng, koyak-koyak kan buku tu je. Hahaha. Biasek r budak kecik cam aku dulu mane makan saman. Suke berseni tak kena tempat. Suke tau aku main koyak-koyak ni. he he he.

Best memang best, tapi dalam best ade yang tak best gak. Biase la tu. Dalam suke, mesti ade duka. Dalam manis, ade pahit. Pahit-pahit pun ku telan juge. Sebab pahit tu lah yang mendewasakan manusie cam aku ni. Kalau asik-asik benda manis je yang aku dapat, mane tak kene heart attack. Gigi pun mesti akan jongang, penyakit lain pun suke nak serang. Betul tak?

So, rakan-rakan sekalian.. marilah kite berjogging! Start cuti ni aku memang suke nak dekatkan diri dengan alam sekitar. Sebab aku bosan lah duduk rumah tengok bende visual. Maybe sebab tu aku jarang update blog. Yelah, hari-hari ngadap phone, tv, radio, komputer.Mane tak rosak mate aku lame-lame. hihihi.

Aku ni poyo je monolog dalaman. Hahaha. Aku rase tak ramai patuh akan arahan aku supaye stop membace blog ni kat atas tadi tu. Korang mesti tak jujur kan? Hehe. Tak pe lah. aku pun bukannye jujur sangat. Kekadang lagi orang larang lagi aku rase nak buat. Lagi orang taknak bagitahu lagi aku terase macam nak tahu.

Aku rase feel camtu normal la kot buat orang cam aku ni kan. Hehe. Patut mule-mule tadi aku nak cite pasal bunuh diri. Tapi dah terlanjur cerita pasal benda lain. Aku kan mudah distracted. So, aku rase nanti lah aku cite pasal bunuh diri tu. Lagipun sekarang ni aku tengah dengar lagu sedih. So, hati aku tetibe rase sebak. And tak pasal-pasal memori sedih menerjah fikiran. Terase emo la pulak tetibe. Ni tak lame lagi ni mesti bulan datang lagi ni aku rase. hehehe.

TAMAT, 5.47pm


Thursday, November 13, 2008

Kata ganti nama diriku dan dirimu

Ohh..otakku makin berkarat ah hari demi hari. Blur seblur gamba cahaya lampu di atas. Amat sadis sekali. Opss! cikgu cakap, kalau dah ade perkataan 'AMAT' tak perlu perkataan 'sekali' kat belakang tu. Sudah melanggar hukum bahasa jiwang bangsa kita. ecehwa.

*hantuk kepale kat keyboard. Toing! Toing!

Nak try lah gune perkataan aku. Ehem. Aku taktahu lah kenape kan aku ni skema sangat gune saya-awak dalam percakapan seharian. Dalam blog pun skema jugak. Hahahaha. Aku lah baru rock ye dak? Masalahnye beb, gua tak biasaaaaaaaaa!

Ah mampus lah. aku-kau. saye-awak same je pokok pangkalnya due due tergolong dalam kata ganti diri pertame dan kedua. ye dak? Cume..cume..cume,susah jugak jadi saye ni. Ehem. Susah jugak jadi aku ni. Sebab ape, lidah ni kan tak pasal-pasal tergune awak saya untuk kaum hawa.

Nak di jadikan cerita, masa muda-mudi time kat sabah dulu (darjah 1-darjah4) aku gune aku-kau tak kire lah perempuan ke lelaki ke kan. Pastu bile balik selangor balik je sleng dah tukar. Terase baik kejap gune saya-awak. hahaha.

Sebab adik beradik yang lain yang perempuan tu la pengaruh. Dorang cakap, budak selangor ni baik-baik lah so kene gune awak-saya. Ohh mentang-mentang aku darjah 1 start kat sabah korang bleh la kelentong aku kan.

Tapi takpe lah, best ape gune saya-awak. Nampak sopan sket. NAMPAK je? Ehem, takde lah. saye memang sopan. hihihi. Cube tukar jadi aku. Ehem, aku memang sopan. Haha tetap nampak ganas kan kan. Baru la rock gune Aku! Ye dak? :P

Nasib baik lah dengan lelaki tak bagi muke, gune kau-aku. Tak bese lah gune saye-awak. Rase-rasenye dengan lelaki kat internet ni je la kot gune saye-awak. Takpun guna nama. Entah lah. sebab kalau gune Kau-aku rase cam kasar sangat je. I-You pulak tak bese lagi la. hehe.

Selama penggunaan saya-awak ni dah banyak dah orang pelik. Terutame orang yang tak biase. Kawan kepade kawan saye. Eh! Kawan kepade kawan AKU. haha. dorang pelik bile kawan aku tu cakap saye-awak ngan aku. Dorang kate, eh! ko cakap saye awak ni ngan sape? Ade jugak yang pelik orang macho (haha) cam aku ni gune saye-awak. Terkejut kot. hahaha

Ade pulak kawan aku ni tengah gayut kat tepon ngan aku kan. Perempuan so gune la awak saye. Boleh lak mak, kakak, abang, opah, onni, bibik satu family die lah tanye kawan aku tu yang die tengah gayut ngan boipren ke. Hahaha aku gelak je lahaii. :P

Tapi seriusly bende ni tak dibuat-buat. Dah terbiase. Bile aku suruh kawan perempuan aku cakap aku-kau ngan aku, dorang pun tak boleh. Pernah siap suruh bayar seposen bagi setiap perkataan saye-awak yang keluar. Haha tapi berkuatkuasa kejap je. Esok dah kembali kepada saye-awak.

Ade kawan aku ni pelik bile dorang dengar aku cakap kau-aku dengan adik-beradik. Die kate terbalik. Patut saye-awak lah dengan adik-beradik. Kau-aku ngan kawan. Ye ke terbalik? macam geli je ketiak nak cakap saye awak ngan ana man atin ijat. cikteh. euwww! Hahahaha. GELI ar nak cakap camtu ngan adik beradik. hihi.

Selalunye, kalau kawan kat internet atau orang yang gatal nak kenal-kenal gune SMS ke ape tapi tak pernah cakap depan ni, aku akan tengok orang tu gune ape dulu. Kalau die gune name, aku pun gune la name. Kalau gune awak-saye, aku pun awaklah saye. Tapi kalau gune I..You tu entah la aku tak biase lagi. Terase macam matang sangat. Belum masenye kot. hehe.

Nyeh. Ni aku type gune kau-aku pun aku rase pelik semacam je. Korang tak rase pelik ke bace penulisan aku yang berunsurkan aku-kau? Hahaha. Kalau dengan adik-beradik macam posting sebelum ni pasal kakak aku tu, memang dah biase cakap kau-aku ngan die so tak rase janggal.

Ni bile gune kau-aku untuk cakap ngan korang, para pembaca yang entah wujud ke tidak tu aku rase pelik semacam je. Nak kate ROCK, rock lagi bile aku gune awak-saye, ye dak? Hehehe. Lainlah kalau sume yang bace ni merupakan kawan lelaki yang same sekolah tu ha.

Haha so pokok pangkalnye, aku rase aku selesa gune saya-awak kalau nak menceritakan sesuatu dalam blog. Takpelah, aku anggap korang semua ni wanita je la. Yang tulen dan tak tulen. Sebab aku tak bese cakap awak-saye dengan lelaki. Walau laki yang dah berumur. Aku lebih suke gune nama. Bergantung gak la. Baru rase selesa. Hakhak

Aku ni kan.. perihal kata ganti name diri ni pun boleh jadi satu isu. Pelik betul. Tapi entah. Aku rase nak type. Rase best je. Haha. OK lah dah cukup. Saye rase lain ya amat pabila menggunakan aku-kau dalam blog. Haha. Kalau gune eyka, eyka ni rase macam yang bace ni ade yang satu sekolah.

Satu sekolah pulak panggil aku FATIN. hahaha banyak betul name aku ni kan. Tapi ade jugak yang panggil Eyka. Mule-mule memang rase pelik dan janggal bile kawan sekolah panggil Eyka. Lagi-lagi bile yang ade sebut ieka, IKA. Dah lah salah sebut. Terase macam orang lain je. sebutannye bukan ika, tapi eyyyka! Ayyka. ha macam tu la. Sebut betul-betul ye. anak-anak. Hihi. :D

Ok lah, aku rase takat ni je la kot pasal kate ganti nama diri. Lepas ni diharap takde sape lagi la pelik dengan penggunakan kata-kata ganti diri seharian saye ni. Rase macam rumit je kan? Tapi saye dah terbiasa. Minda bawah sedar yang mengawal so tak leh buat pe la kan. Hehe. Pape pun, selamat maju jaye semua. haha *tu je la ucapan akhir kataku. :P

TAMAT, 8.37am.